31-05-07

Geen culinair beklag

Vandaag schaft de pot iets lichts en gezond gezien E gaat vanavond lopen. Meloen met parmaham en waldkornbrood. In de oven staat nu voor te bakken 1 fruittaartbodem van 'den boerenbond' die laagje verse Belgische aardbeien zal krijgen. Alweer geen culinair beklag te verwachten.

taart

 

17:31 Gepost in Keuken | Commentaren (0) | Tags: denboerenbond, aardbeien, taart |  Facebook |

Rushdag incl. schoenenjacht

Donderdag rushdag. Na een geregelde bloedafname voor mijn schildklier, een bezoekje aan ziekenfonds en bank, orchID kopen en bezorgen aan buurvrouw die onder 't mes ging, siesta van C. en uiteindelijk T afhalen van school. Daartussen opruimen, strijken, de dagelijkse routine van een goed georganiseerde mama zoals ik mezelf graag noem... Gezien de 'school'schoenen hier sneller verslijten dan de schoenindustrie er kan maken, gingen we met zijn 3tjes na school achter nieuwe. Maatje 25 al. Eén paar werd al meteen twee paar want 'ik vinddie ook mooi'. Schoenen van Little David met klitteband, schoolgewijs handiger dan veters. En rode blote-tenen-sandalen van Timberland. Ventje blij, mama blij.
En dan hopen dat hij vanavond met alweer minder drama gaat slapen dan gisteren. We dachten een rustige sauna te nemen maar dat was zonder T gerekend. De eerste beurt heeft hij coleirig zitten wenen, 'gewoon laten doen' zei E. Uiteindelijk is hij toch gekalmeerd, 2de saunabeurt zonder randanimatie en vanmorgen alweer geen t-shirt van Cars...

17:29 Gepost in Kids | Commentaren (0) | Tags: stoere vent, streken, shoppen, ziek |  Facebook |

30-05-07

Body Attack & Body Stretch

Op 28/1 ben ik gestart met SKSM. Indien je interesse hebt, ga zeker kijken op haar site & haar boeken te lezen. Een aanrader voor iedereen die zoals ik al 100en1 (crash)dieëten en methoden heeft geprobeerd. Deze is zo simpel dat ze gewoon werkt !

Gisterenavond ben naar de Body Attack gegaan en nadien de noodzakelijke Body Stretch, alweer goed voor anderhalf uur sport. Volgende week ga ik als extra ook eens powerplate proberen. Minder intensief qua tijd maar conditioneel ook prima als extra. En zo gaan we stilaan ons doel bereiken op een tijdspanne van een jaar. Voor mij nooit of te nimmer geen dieet meer, ik zet mijn leven én humeur niet meer op dieet. Vanaf nu hou ik het SWING: 5x/dag eten incl 2 gezonde tussendoortjes, bordindeling=1/2groenten, 1/4aardappels/rijst/couscous/volkoren pasta en 1/4vlees/vis/vervangers, maagrust na laatste maaltijd, 2l water, bewegen, opnieuw als er wat tegenwind is en pos. affirmatie.

29-05-07

Cressonnette experiment

E heeft niet veel vertrouwen in mijn groene vingers, terecht of onterecht, maar ik informeer (www.tuinadvies.be), overweeg en probeer. Ik doe mijn best (maar is mijn best wel ‘goed genoeg’ haha).  Zoals met de recente waterkersexperimenten. Twee experimenten gezaaid in/op grond in bakjes afgesloten met plastieken dekseltje en zijn naar buiten verbannen. Het derde experiment gezaaid in dito bakje maar op een  natgemaakte en uitgelekte laag keukenrol en verwezen naar een plekje met veel licht doch geen direct zonlicht. Maw de venstertablet van de keuken die nu al helemaal naar de cressonnette ruikt (‘dat ruikt lekker mama’ merci schatteke). Het verdedigen van mijn experiment ging van ‘wat ga je planten’,  ‘gaat dat zo wel groeien op die keukenrol’, ‘is die laag keukenrol wel 0,5cm dik zoals op de site staat’ tot ‘hoe lang duurt dat voor dat groeit’. GEZULTDAWELZIEN! Ik ben immers maar een keuterboerin maar dan  zonder ambitie voor de volgende editie voor Boer(in) zkt vr/mn.

13:20 Gepost in (Moes)Tuin | Commentaren (0) | Tags: waterkers, moestuin |  Facebook |

Cars issues en 'adada bumbaba whooooooooo'

't Was ‘megaparty’ vanmorgen ten huize ‘ons’. Gisteren leg ik 2 t-shirts klaar, één van Cars en één ‘gewoon’ en zeg tegen T 'als je vanavond flink gaat slapen mag je morgen je t-shirt van Cars aandoen naar school'. Meneer hangt het de laatste weken met ups en downs uit ’s avonds voor hij in slaap valt met als gevolg ’s avonds grote jan, ’s morgens kleine man. Alles passeert de revue 'mama/papa nog een kusje' 'papa/mama Skippy/Paco/doekje nog een kusje' 'mama/papa Paco/Skippy/doekje uit bed gevallen', 'mama/papa Skippy uit bed gevallen'  'mama/papa, ik lig niet goed' (en dan gaat hij met voeten tegen de muur liggen), 'mama/papa kous is uit', ‘mama/papa pamper is los’, 'mama/papa deken', ... en maar op en af lopen want meneer krijgt een mega colère, gaat op de gang staan roepen en geeft echt niet op... Andere aanpak dus want negeren helpt dus  niet. Ondanks het rustige avondritueel van opruimen, boekje lezen, bad/wasje, pyama aan, melk drinken, tanden poetsen... en hoe kalm dat ook verloopt begint het spelletje dus pas in bed. Resultaat vanmorgen na 'mama konijntje (van de wekker) is waaaaaaaaaaakkkkkkkkkkeeeeeeeeerrrrrrrrr', ’T nog een beetje slapen, ik nog moe’ en de cordate repetitieve uitleg van 'je bent gisteren niet flink gaan slapen dus mag je vandaag dit (gewone) t-shirt aandoen' volgde een coleire van je welste die blijkbaar toch niet zo lang heeft geduurd volgens E. Vanavond dezelfde uitleg en binnen een paar dagen zijn er twee mogelijke scenario's: T-shirt van Cars ligt vol stof op de kast OF 't ligt in de wasmand. Ik hoop het tweede. Anders bel ik de Supernanny ! C begint echt alles na te doen 'adada bumbaba whooooooooo' met de beer op haar schoot slaat op 'juju adada sur le cheval de boempapa, à Paris à Bxl pour manger des caramels' het favoriete spelletje van misske. Beer/bumba/pop krijgen het verder vaak hard te verduren. 'alé kaka doen', 'bee(r)/pop/bumba (s)tout' en dan geeft ze ze een pedagogische tik, hm...

28-05-07

Rijsttaart

Feestdag, volgens Sonja geen excuus om te zondigen. En toch maak ik rijsttaartjes met dank aan 'den boerenbond'. Ze staan nu te schitteren en uit te drogen. En of ze gaan smaken, met mate(n).

13:39 Gepost in Keuken | Commentaren (0) | Tags: taart, denboerenbond |  Facebook |

27-05-07

Rundstartaar, zeeduivel en ander lekkers

Gisteren na vele maanden nog eens een tête à tête gedaan met E. In ons mini dorp is niets, geen bakker, geen beenhouwer, geen kruidenier maar wel 1 restaurant ! En wat voor één ! Toen T en C sliepen onder 't wakende oog van onze trouwe babysit, trokken E en ik erheen en genoten van 't menu van de maand. Na een apero van 't stad (E) en ik eentje van 't huis (ik) nam E als voorgerecht langoustines met hamblokjes en nog iets en ik een rundstartaar met krokante sla, aceto en pijpajuin. Een braamsorbet deed één en ander 'zakken'. Nadien volgende een geslaagde met Breydel doorspekte gegrilde zeeduivel met duvelmousse, asperges en mini aardappeltjes. Om duimen en vingers van af te likken. Doorgespoeld met een lekkere Alsace. Na een lekker dessert met fruit en ijs en een koffie trokken we meer dan voldaan naar huis. T en C hadden de lichtjes op hun babyfoons zelf niet doen bewegen. Iedereen tevreden en alweer maandelijks voor herhaling vatbaar, maar dan minder, alé die beide dingen -  maandelijks en minder -  hebben we ons voorgenomen

Gezien E vandaag een helpende hand ging toesteken op de 2dehandsbeurs van LROC, hebben wij drietjes genoten van een rustige dag met superlange middagdut. Zo kon ook de vertering van gisteren zijn werk doen...

17:52 Gepost in Keuken | Commentaren (0) | Tags: restaurant, thuis |  Facebook |

Afscheid van Uncas... nu al een jaar geleden.

Uncas, bijna een jaar staat je gedenksteen in onze tuin en je urne hier op het bureau aan de pc onder een hele resem foto's. Het lijkt wel of het gisteren was dat we je zachtjes lieten inslapen, hier bij ons thuis. Je blafte je favoriete dierenarts nog een warme welkom, maar rechtkomen ging niet meer. Je was op, je leefde op pijnstillers, we hadden alles geprobeerd, en nog is dat geen troost, nu nog steeds niet. Ik denk elke dag aan je, je zotte kuren, je koppige karakter, hoe lief en zot je was, hoe fars je was in de tuin, mijn lieve poekiboy. T en C weten heel goed wie je bent en wie je was. Als T. een bouvier ziet zegt hij 'is precies Uncas' ja precies... maar zo eentje als jij zullen we nooit meer hebben. Zelfs nu vragen af en toe nog mensen 'ah waar is Uncas, is hij er niet bij ?' ...
Hier nog eens wat vorig jaar verscheen, om je nooit te vergeten

hoofd

‘Tot straks Pouki-boy, maateke, braaf zijn hé’
‘Dada Unka, wawa, doe dodo’

Uncas
‘Pouki’ ‘Joske’ ‘Gizmo’ de Land Rover bouvier,
30 juni 1996 - 27 mei 2006

Een lege plaats in ons huis, onze tuin, onze Defender en in ons hart
Vandaag thuis ingeslapen, van
zijn pijn verlost, Uncas wordt gecremeerd in het dierencrematorium in Boom, nadien zoals hij steeds was: voor altijd bij ons.
T, C, E en V

Lord, how long have I got to keep on running,
Seven hours, seven days or seven years?
All I know is, since you've been gone
I feel like I'm drowning in a river,
Drowning in a river of tears.
Drowning in a river.
Feel like I'm drowning,
Drowning in a river.
I wish that I could hold you
One more time to ease the pain,
But my time's run out and I got to go,
Got to run away again.
Still I catch myself thinking,
One day I'll find my way back here.
You'll save me from drowning,
Drowning in a river,
Drowning in a river of tears.
Drowning in a river.
Feels like I'm drowning,
Drowning in the river.
Lord, how long must this go on?
Drowning in a river,
Drowning in a river of tears.

Eric Clapton – River of Tears

urne_resize"Beste vrienden,
Hoeveel steun we hier vinden is niet onder woorden te brengen. Het gebaar van TRex (steen hierboven) tart alle verbeelding... Onze Uncas en wij zijn daar zo ongeloofelijk dankbaar voor. Zo hard dat hij waakte over ons, zo waakt hij nu over jullie. 't Is nog allemaal heel erg moeilijk en pijnlijk voor ons, maar hij is uit zijn lijden verlost. Ik heb hem zaterdag met de def naar Boom gebracht, hij zat zo graag in zijn creme-glace hard top . Donderdag ga ik hem halen, ik zal blij zijn dat hij terug bij ons is. Hij overleefde al 2 jaar prostaattumor, ze gaven hem toen nog 3 maanden. Maar hij vocht... nu zat vol artrose en ontsteking in achterste poten en heupen. Aan zo een leven had hij weinig. Hij is altijd zo goed voor ons geweest, té goed... een goede sporthond en een goede familiehond. Ik wou niet dat hij verder zo moest afzien... 't Is heel heel erg zwaar... hij was mijn eerste 'kind'. Uncas verliezen is een hoofdstuk afsluiten... ik kocht hem in mijn laatste jaar aan de univ. 2 jaar later leerden 'we' E kennen, samen zoveel meegemaakt, hij redde ons leven van een CO-vergiftiging, zoveel wedstijden samen gespeeld, zoveel hondenshows, geen denken aan zonder hem op verlof te gaan, zoveel mensen leren kennen dankzij hem, hij was er in die moeilijke periode van 3 jaar niet zwanger geraken, ging toen elke dag mee naar ziekenhuis in auto, maakte alle tegenslagen draaglijker met zijn onnozel doen, was bij me toen ik 3 maanden moest platliggen, was bij de bevallingen zelfs mee in auto op parking  , een lieve vriend voor T en C...Kortom: hij was er ALTIJD voor ons. Nu waren wij er voor hem... en jullie allen samen met ons. Bedankt ! Dit zullen we niet gauw vergeten.
"
 

11:04 Gepost in Bouvier | Commentaren (1) | Tags: uncas, bouvier |  Facebook |

26-05-07

Moma bezoek

Vandaag was T. om 5u wakker, voor het konijntje dus...sliep nadien terug in & werd een goede 2 uur later wakker mét konijntje. Net voor het ontbijt was duidelijk waarom: overgeven van water en slijmen... na het eten van cracotte, voorafgegaan van motilium reden we samen naar Moma.

Na een wandelingske op zoek naar inspiratie voor een mooie bodembedekker, het bestoeffen van Moma's nieuwe auto, gingen de kipsossissen en wortelpuree vlot binnen, zowel bij C. als bij T. E., Moma en ik aten lekker pitbrood gezien E. en ik vanavond nog culinaire plannen hebben. C. en T. genoten van al dat speelgoed, ja want thuis hebben die sukkels niets. Voldaan reden we huiswaarts met in de koffer 3 flessen St-Julien van '93, 2 nieuwe broeken, een tuinslang op rol, en nieuwe haarspeldjes voor C. We waren de E19 nog niet op en ze sliepen al beiden.

16:13 Gepost in Op schok | Commentaren (0) | Tags: stoere vent, ziek |  Facebook |

25-05-07

Oogst van 'den boerenbond'

Nabij 't schone 'Wallonië' waar wij wonen, ligt Halle met een megagiga..., enfin, een grote Aveve, voor de gewone mensen waar ik mezelf bijreken gewoon 'den boerenbond'. T. en ik brengen dan geregeld - na een bezoekje aan de vissen, konijnen en cavias - nuttigs mee, ttz lekkere bloem voor de broodbakmachine & lekkers ttz de diepvriespizzabodems, -rijsttaarten, -taartbodems,... een aanrader voor een soms luie mama met weinig tijd & een soms georganiseerde mama's met veel tijd.

De oogst van vandaag bestaat uit rijsttaartjes, appelflappen en fruittaartbodems uit 'den diepvriezer' vervoerd in Renmans koelzak & waldkornbloem. De dames van de voorschoolse vinden dat ongeloofelijk flink dat T die boterhammen zo graag eet. Elke dag krijgen we dat wel te horen. Ja in tegenstelling tot kindjes die kindersurprise krijgen als ontbijt en dan tegen hem zeggen 'eiiii tartines kaka'...is T echt wel flink. Flink ? Ik denk eerder gezond.

21:29 Gepost in Keuken | Commentaren (1) | Tags: school, denboerenbond, brood, taart |  Facebook |