• De fuuuuuer

  Pin it!

  Kermis ('fuuuuuer' in het Brussels) in ons dorp... dus voelden we ons moreel verplicht onze kindjes hierin in te wijden door met hen er de allereerste keer naartoe te gaan. En ze vonden het jammergenoeg... leuk, wie had dat verwacht of gedacht... Geen enkel(e) dorp, gehucht of stad mét kermis kunnen we nog voorbij zonder stoppen. Gedaan met zeggen 'dat is voor grote mensen'.
  Ze hebben 2x op molentje gezeten en uiteraard eendjes gevangen. 11 eendjes ... ocharme die beestjes, Gaia had het moeten zien.  Smoutebollen en fritten hebben we nog nét kunnen ontwijken. 'Dat mag niet van Sonja ! ' (alles mag van Sonja)

 • The English Patient !

  Pin it!

  Vandaag hebben we een belangrijke beslissing genomen. Neen, we gaan niét deze dvd halen; en neen, er is hier niemand ziek. E gaat vanaf vandaag Engels praten met de kindjes. Hij is er vandaag mee begonnen en het is echt verwonderend hoe snel T al woorden herhaald en zegt. Engels is niet zijn moedertaal maar hij beheerst ze perfect.

  Drie talen kán. Kinderen kunnen drie talen probleemloos aan. Meestal zal er echter sprake zijn van een of twee "beste" talen tegenover een of twee "zwakkere" talen. Van verschillende talen naast elkaar leren is geweten dat het geen probleem vormt, mits duidelijkheid voor het kind. Duidelijkheid is bij ons: Frans op school/in kribbe, Nederlands met mij - hetgeen altijd zo geweest is - en Engels met papa E. In de praktijk werken OPOL (One Parent One Language), OTOL (One Teacher One Language) of OSOL (One Situation One Language) het eenvoudigst. Betreffende twee- of meertaligheid gebruikt een kind in een eerste fase beide woorden willekeurig door elkaar en wisselt het binnen één zin woorden van beide talen af, alsof het om één taal gaat. Daarna volgt een periode waarin het kind een verschil in taal begint te maken, naar gelang de situatie of de persoon met wie het praat. Typisch voor deze fase is dat er fouten kunnen ontstaan doordat een woord in de ene taal een bredere betekenis heeft dan in de andere. In de derde fase ten slotte beschikt het kind over twee gescheiden woordenschatten. Tegen de vierde verjaardag lijkt het de meeste kinderen wel te lukken. Vervoegingen en verbuigingen zorgen vaak voor meer problemen. Die worden in de verschillende talen tegelijk geleerd. Op punten waar de regels verschillen, beheerst het kind de makkelijkste taal het eerst. Deze regels past het kind dan vaak ook toe op de andere taal. Wanneer een kind bijvoorbeeld Nederlands en Engels leert, kan het de volgende uitspraak doen: “Ik ben koking soep.” Het gebruikt de Engelse vervoeging in een Nederlandse zin. De grammatica van de tweede taal zal een kind dan ook vaak later beheersen dan de eentalige kinderen uit die taal. Zowel voor de woordenschat als voor de grammatica is het voor een kind makkelijker om de twee talen uit elkaar te houden, als het gebruik van de twee talen duidelijk gescheiden is. Op het internet kan je veel interessante lectuur vinden hierover http://taalschrift.org/reportage/000196.html 

  Laat de positieve én negatieve reacties maar komen... Wij gaan ervoor ! We verwachten dat onze twee pateekes zich ontwikkelen tot gebalanceerd Nederlands-Franse tweetaligen, met als bonus een aardige beheersing van het Engels.

 • Sonja, we zijn goed bezig !

  Pin it!

  Dinsdag naar BodyAttack geweest na een bijna 3 weken durende stop door kniepijn. Deed supergoed. Gisteren +-8km gaan stappen met buurvrouw M. (dat glaasje Monbazzillac achteraf durfde ik niet weigeren maar 't was de moeite)

  En nu ga ik mijn 1,5l fles water vullen, nu ! Sonja, we zijn goed bezig ! Alé redelijk goed.

 • De laatste dag

  Pin it!

  De nacht had iets leuks in petto… om 3u hoor ik C wat ‘zagen’. Ik ga kijken… bed ondergek*tst, haar haarkes vol… en ’t was geen ‘verse’ dus ze had wat teruggegeven door hoest en was gewoon terug in slaap gevallen. Bweikes! Bedje ververst, wasmachien opgezet. Papa C in badje gezet. En leuk dat het was dat badje, maar met kleine oogjes. Gelukkig sliep ze direct nadien weer…  Dit was het aankondigen van een nieuwe verse dag met propere lakens, frisgewassen gezichten, dé laatste dag  * school van T* creche van C- beiden 2 maand thuis - * werkdag van E: aller aller aller eerste maand ouderschapsverlof + 2 weken verlof

 • Wat eten we vandaag ?

  Pin it!

  Iets snel, makkelijk, gezond & swing: Couscous (koud) met feta, tomaten, verse basilicum en pompoenpitten.
  Cous_resize

 • Close up tuin nieuws

  Pin it!

  De mini-gingkgo doet het prima buiten. Binnen een maand of drie mag hij verpot.
  De moestuin is vruchtbaar met veel pluksla, rucola, pijpajuinen - die eerder op bieten gaat lijken - en lollo rosso. Tomatenplant doet het goed, tomaten zullen voor volgende seizoen zijn.Sla_resize

 • Derde huwelijk

  Pin it!

  Ik ben momenteel in blijde verwachting van ‘een derde trouwring’. Neen niet de mijne, geen nieuwe, geen derde huwelijk… maar de derde trouwring van E, opnieuw ‘in de maak’ bij de juwelier. Een copie van een copie van de originele. Originele ligt ergens onder de fundering van ons terras. Copie ligt ergens in de tuin/dakgoot/god weet waar… na 2 à 3 maand ‘naarstig’ zoeken dan toch opnieuw één laten maken. Hoe lang de copie van de copie zal meegaan ?

 • Amopover deel 2

  Pin it!

  Na nog een intimidatie dmv een ferme duw op zijn gaspedaal - met verschikkelijke gevolgen voor het milieu - toen hij in juiste richting reed, is hij tot op de dag van vandaag deze richting blijven aanhouden. Zal ik ook voor hem met een beloningssysteem van Cars beginnen ?

 • Verdomde Cars stickers

  Pin it!

  Een échte man kan vaak geen 2 dingen gelijk en dat is bij een kleine échte man niet anders. Spelen én op tijd en stond pipi op potje doen is voor T nog steeds een 'issue', spreek niet van probleem maar van opportuniteit... . CarsWe zijn dus met een beloningssysteem - dat de koelkast behangt - begonnen met… jawel alweer stickers van die verdomde Cars. Elk toiletbezoek inclusief droge broek levert ½ sticker op, een rijtje vol staat gelijk met een presentje.      

 • Natte vuile voeten, koel hoofd en warme poep

  Pin it!

  Verstand komt met de jaren zeggen ze. E is vandaag met Dumbo voor een check naar garage en heeft dan toch airco laten bijvoegen op de bestelbon van de nieuwe defender. Levering trouwens voorzien midden september ipv eind september, wat een extra op een bestelbon al niet kan teweegbrengen.

  Wat een fantastisch nieuws. We zullen natte vuile voeten hebben als we duikboot gaan spelen, een koel hoofd dankzij de airco én een warme poep dankzij de zeer 'noodzakelijke' verwarmde voorzetels (in pack met verwarmde voorruit, iéts nuttiger volgens mijn bescheiden mening).

  Airco impliceert uiteraard ook een andere winch en winchbumper gezien de grille verder naar voor komt. Oh oh wat jammer... dan moeten we toch uitkijken voor een andere...

  Het leven zoals het is: blinde liefde voor de Defender.

 • Jaartje niet overdoen

  Pin it!

  Hij mag blijven zoonlief, wordt niet van school gestuurd, is – ik citeer de juffen A.-S. en F: ‘braaf, praat mooi FR in correcte zinnen, praat geen NL op school, let goed op in de klas, is zoveel veranderd sinds oktober, ….’ En dan nog vanalles over zijn vaardigheden en motoriek en samen spelen maar dan was ik al zo in de Zevende Hemel dat ik niets meer gehoord heb. Of ze waren al aan 't voorgenieten van de flessen wijn die ze van T kregen?Afb060 Met bedanktkaartje voor al hun inzet én geduld. Copy of school

  Pasoep: ge moettetmordoen zenne !

  Enfin, hij moet niet blijven zitten, geen herexamens, hij mag 1 september 2007 gewoon naar… de eerste kleuterklas bij juf S.  Zijn laatste week school maar ook de laatste week van C in de kribbe. Enfin, na vandaag nog 2 dagen want ook zij mag er even tussenuit. Zaterdag begint dan de tijd van hun leven: hun eerste 2 maanden GROTE vakantie. E gaat zijn ‘peren’ zien in zijn aller aller aller eerste maand ouderschapsverlof. Ik neem augustus voor mijn ‘rekening’ met in de ‘overname’ 2 weken verlof samen. 1/9/2007 zal een serieuze nieuwe start zijn maar da’s nog heel ver met daartussen een fijne tijd met ons gezin.
 • Sauna vogelkastje

  Pin it!

  Voor het tweede jaar op rij zit er een Familie Mees in het nestkastje die in de nok van ons tuinhuis hangt. Het zal er bakken zijn, want het hangt pal op 't zuiden. Maar wel 'vrij' veilig tegen de noeste jager, meneer De Kat...want sinds Uncas er niet meer is, durft hij wél onze tuin betreden, de snotneus !

  IMG_3353_resize

  Mama en papa Mees vliegen steeds sneller en frequenter af en aan met allerlei lekkers dat wil zeggen dat de kindjes groeien en groeien.
  Vandaag kwam één van de jongen vandaag piepen naar 't mooie weer maar besliste een andere dag te kiezen voor zijn 'eerste vlucht'. Wordt vervolgd...

  IMG_6339_resize

  IMG_6340_resize

 • 'Vliegtui(g)' in de keuken

  Pin it!

  Zaterdag: E en T hebben de 'ladies of the house' verwend met een lekker ontbijt van bij de niet-zo-artisanale bakker want E moest naar de bancontact en die ligt aan de totaal andere kant van de wel-zo-artisanale bakker... 't is de geste die telt en we zijn snel tevreden. C zag tussen haar fles melk die ze gulzig uitdronk en haar '(s)andwich met c(h)oco' een - hou u vast - 'vliegtui(g)' in de keuken, ergens tussen de luchter en het raam. Allen keken we verbaasd en T zei 'ah maar neen C dat is een vlieg'. Ons kent ons.  Gelukkig maar.

 • 'Ik is helemaal alleen gevallen, niemand heeft geduwd'

  Pin it!

  Een dag zonder T en C die respectievelijk naar school en naar de kribbe (verplicht 3d/week) waren. Een dag om naar de gyn te gaan voor jaarlijkse check, te kuisen, vriendin & mama snel een bezoekje te brengen om dan alweer te vervallen in ritueel van T ophalen. T was serieus op zijn 'gezicht' gegaan op school. Als gezicht dan ten minste is: kniekes en arm. Blauwer dan Verhofstad, ferme schaafwonden en een gat in zijn broek. 'Mama juffwauw heeft zo gedaan' en hij toont dat ze er ontsmettingsmiddel geeft opgedaan. 'ik is helemaal alleen gevallen, niemand heeft geduwd'. Na dat verhaal aanhoord te hebben dan samen boodschappen gedaan als afleiding, een uurtje samen genixt en C gaan ophalen nà de hagelbui. Het weekend staat voor de deur.

 • Farser dan ooit...

  Pin it!

  ...jawel : het gevolg van teveel slaap. Van 19u tot 9u45 alstemblieft ! De hele dag was C echt niet te doen. Ze kroop bijna uit de kar van dendelhaize, de kassierster vroeg al lachend 'amai is die altijd zo en is 't daarom dat je zoveel wijn meehebt voor haar te kalmeren straks?', ze wou dat broer haar oppakte en juju-adada deed met haar, trok aan de haagplanten en beet tot slot in E zijn been. Maar dat kwam niet goed... Tranenwaterval want papa roep normaal niet zo. Enfin, de dag is om en dat werd effenaf tijd voor iedereen.

 • 'Kaka potje doen'

  Pin it!

  'Lallotte kaka potje doen, mamaaaaaaaaaa', snel rokje uit, body naar boven over schouder vastmaken, potje op, een dikke prooooooooot maar verder niets, geen pipi geen kaka. Zo laat C stilaan zien dat ze klaar is om 't potje te introduceren zonder forceren. We kijken alvast uit naar wat ze 't eerst gaat droppen.

 • Dinkebeke OeeAaa

  Pin it!

  Ook C kent Uncas nog goed, ondanks dat ze zo klein was toen hij van ons heenging. Vanmorgen neem ik deze oude tas voor mijn koffie. oeaZe kijkt me raar aan, dit te wijzen en wippen in haar tripptrapp en zegt 'mama d(ri)nebeke(r) OeeAaa, Lallotte dinkebeke Bumba'. Zo blijft hij altijd een beetje bij ons. Terwijl ik dit post zit ze hier naast me op stoel naar foto van tas te kijken en zegt 'héhé OeeAaa'

 • Liegebeest

  Pin it!

  Na een erg onrustige nacht van C (tandjes? want ze hoest ook voos) werd T welgezind wakker. Van ziek zijn was geen sprake meer, behalve zijn temp 38,1°. Monter naar school. Zijn vriendinneke E is op vakantie bij oma en opa en als ik dan vraag met wie hij gespeeld heeft antwoordt hij zielig 'elemaal alleen'. Ooooooocharme 't liegebeest... als ik van de steenweg 't straatje van de school inrijd, hebik zicht op speelplaats én T die lekker gek aan 't spelen is met een hele bende kindjes.

  Dan C afhalen die van contentement van de trapjes van de glijbaan, strijk achteruit viel van een halve meter hoogte boenkpatat op haar hoofd. Even wenen, niets ad hand behalve straks de nodige nachtmerries... verwerking heet dat dan.

  Voor de geïnteresseerden: alweer een 2de nacht mét knikker 's morgens.

 • Penne carbonara

  Pin it!

   

  Neen niet onder categorie keuken maar onder kids want dat stond op het menu in school.

  T kloeg bij 't thuiskomen van kniepijn - was gisteren in de Beekse Bergen ten gronde gegaan -, wou geen boterham eten - hetgeen al ZEER bizar is -, én hing in de zetel ipv buiten te crossen gelijk gewoonlijk. C maakte gretig gebruik van de non-honger van T en at bijna alle bokes op. Maar dat je van kniepijn geen boterhammen kan eten, daar zat uiteraard meer achter. En jawel, in 't naar boven gaan zegt hij 'mama T heeft buikpijn', 'ah moet je overgeven?', 'ah ja, boven bad mama'. Maar er kwam niets. Slaapkamer in om pyama aan te doen en uiteraard net dan ... op de parket de inhoud van zijn maagje: penne carbonara. Beetje verhoogde temp 38,4°C en zo wit als een laken ochottekes. Met een 'poepsnoep' zijn Cars (tram) in en hopelijk morgen ok.

 • Beekse Bergen

  Pin it!

  IMG_3172Reeds vorig jaar speelde ik met de gedachte om als vrouwelijk bestuurslid wat meer familiale activiteiten in de LROC kalender onder te brengen. Een activiteit die een combinatie is van LR rijden en iets met én voor de kindjes. Zo kwam ik terecht bij de www.beeksebergen.nl . Een activiteitenpark in Hilvarenbeek NL waar je een safari kan rijden met eigen wagen.

  Dit weekend was het dan zover. Zaterdag na het ontbijt Dumbo vol gerief gestoken (wat een mens al niet moet meesleuren...) en na een tussenstop in Kontich voor een lunch, lagen T en C gauw met hun buikje vol in slaap.

  Snel ingechecked in www.druiventros.nl in Berkel-Enschot op 5km van het park. Wij hadden dit hotelletje in de buurt van het park geboekt want met onze kleine spuiten zien we een campeeravontuur nog niet zitten, maar dat komt er nog wel van ! De rest van de deelnemers hadden het crossterrein in Arendonk als overnachtingsplaats voorzien. Na het inchecken trokken we naar Speelland Beekse Bergen. 200706_beekse_20

  Een leuk park met een mooi meer en veel attracties. Na een lange dag buiten en dinner in het hotel hebben we al bij al vrij goed geslapen, samen met zijn 4tjes op hotel, voor alles moet het een eerste keer zijn.

  Vanmorgen lekker ontbeten en tegen 9u30, het tijdstip dat de groep ook vertrok op de camping, checken wij uit en vertrokken naar de Beekse Bergen voor dé safari.

  200706_beekse_18De groep kwam aan en T en C kwamen ogen tekort met het zien van al dat LRschoon. D regelde alles qua inkom en door zijn vlotte tussenkomst reden we al snel in LR colonne tussen de wildebeasts, herten, zebra's, jachtluipaarden, neushoorns, leeuwen,...

  200706_beekse_04Vooral de giraffen maakten het spannend door aan Dumbos voorruit te komen likken. T en C trokken zo'n verwonderde ogen.

  200706_beekse_10Tijdens een gezellige tussenstop met de leden van de club was er tijd voor een 'babbel en knabbel' voor de (grote en kleine) kindjes. Na de safari trokken we nog te voet door het park waar we nog genoten van de inwoners: chimpansees, bavianen, Calimero de grootste olifant die momenteel te vinden is in Europa (°1978), maar ook gewone geitjes...

  200706_beekse_02Aan de ingang van de wandelsafari stond trouwens een échte LRSeries want hij lekte olie! T. was reuzeblij met zijn Beekse Bergen t-shirt mét LR Series erop.

  T, C & E hebben meer dan de helft van de 2uur durende terugweg doorgebracht in dromenland en mama bracht hen veilig thuis. Een prachtig LR weekend in gemoedelijke sfeer.  

 • 'Trollen' afwijking

  Pin it!

  Ik heb wel verschillende 'afwijkingen' maar deze is zeker één van de zotste. Trollen, waterspuwer en eend van 'Tibo' gemaakt in Franse steen, allen unieke exemplaren en overal ten huize hier te vinden in de gekste en kleinste hoeken. Ze hebben elk een naam maar die ga ik u besparen. Sorry de foto's niet. afb049_resize

  Afb047_resizeAfb050_resizeAfb054_resizeAfb043_resizeAfb055_resize

 • Waldkornbrood

  Pin it!

  Al jaar en dag komt het brood hier niet van den bakker, dendelhaize, degeebee maar uit de broodbakmachine, een dankbaar cado van moma. BBM is er één van Funai Ergo, voor de geïnteresseerden, een merk dat ze vroeger bij denboerenbond hadden.

  Het bijna perfecte brood uit de BBM krijgen is een ware kunst. Afhankelijk van de weersomstandigheden, den 'trek', de temperatuur. van de ingrediënten, de goesting,... soms komt er een mini compact brood uit, soms een overgelopen paddestoelbrood dat je er met moeite uitkrijgt, soms komt het zo naar boven dat het brood het deksel open duwt... mor vandaag is 't weer gelukt: een bijna perfect waldkornbrood. Bijna perfect want uw best doen is nooit goed genoeg ! Misschien wel door het onweer?

  Afb042_resize

  Dit naar 't succesrecept (momenteel) van T en C: 250gr waldkornbloem (denboerenbond), 250gr 10granen (soubry of dbb), 300ml water, ne gram of 6 gist, ne scheut - op 't zicht - olijfolie en 2 scheppen - op 't zicht rietsuiker - , geen zout (zit al in bloem).

  't Zal alweer niet de tijd hebben om af te koelen en 't is alweer op... 'mmm mama da ruikt lekker da brood'

 • Kiemen over heel den hof

  Pin it!

  Wolkbreuk, draschj à volonté, donder ('Uncas doet veel lawaai in de hemel' is de uitleg van T) en bliksem. Mijn mini serre vliegt door een mini wind van de werktafel buiten, de grond op, de bakjes met mijn experimenten vliegen door den helen hof. Redden wat er te redden valt, ik spurt buiten. Van de kiemen de restjes gered, gelukkig brachten mini ginkgo's het er zonder bladscheuren vanaf. Die kiemen in de gazon, wat gaat dat binnenkort geven.

 • Zelfkennis, 't begin van alle wijsheid

  Pin it!

  Donderdag is 'ladies day'. Gezien Drama Queen graag uitslaapt, haal ik ze toch om 9u30 uit haar bedje, dendelhaize blijft niet eeuwig open. Ze vroeg al direct 'bo (h)alen?' (T aan school dus) 'papa ni thui'. Ah neen 'ladies day' vandaag hé.

  Eens beneden gaat ze prompt in de hoek staan met nodige commentaar & gegiechel. Ik vraag 'awel wat doe je ?', 'lalotte (s)tout lalotte in de hoe(k)' Zelfkennis, 't begin van alle wijsheid.

 • Mini groenten

  Pin it!

  kiemKiemen en scheuten kweken, alweer een nieuwe passie. Deze zijn pittiger versierders van lekkere zomerse salades, lekker op een boterham,... . Momenteel staan er in de mini serre: tuinkers, preischeuten en sinds vandaag ook radijsscheuten. Nadien plan ik scheuten te kweken van asperges, luzerne, uien, look, venkel en zonnebloemen. Scheuten zijn trouwens uitstekend voor de gezondheid: werken in op te hoge bloeddruk, zijn soms vochtafdrijvend, hebben soms gunstige invloed op de zenuwen, huid en nagels, afweersysteem en lichaamsfuncties, enz... ; bevatten een zeer grote bron van vitaminen en mineralen, alleen met waterkers moet omzichtig omgesprongen worden; caloriearm; helpen zij voedingstekorten te voorkomen. Een gouden tip: wacht niet altijd tot je lange scheuten verkrijgt, de kleinere hebben meer voedingsstoffen in zich dan de 'volwassen' scheut.

 • Pakjesdag

  Pin it!

  Vandaag was 't pakjesdag. Ik verwachte een courrier met een t-shirt. De brave man was maandag geweest, stond voor gesloten deur. Courrierdienst gebeld voor nieuwe afspraak. Vandaag had hij meer geluk en 'dat het niet evident was dat hier te vinden'. Ik moest begot mijn handtekening electronisch zetten. Maandag nog een briefje van de postbode in de bus dat ook daar een pakje op me te wachten lag. Na de middagdut met T en C naar 't centrum, pakje halen en 't was wat ik dacht: nog een deeltje van mijn moederdagcadeau. De firma Van de Velde (beter gekend onder de naam Marie Jo), heeft alweer een goede zaak gedaan. Schoon én deftig gerief.

  Van pakjes gesproken. Het knikkerpotje is weer leeg en leverde deze keer een bord van Lightning Mc Queen op. 'Waauw mama' volledig onder de indruk dus. De eerste avond na 't geschenkje verloop het precies wat moeilijker. In een roes van opwinding is braaf zijn niet meer zo makkelijk. Globaal gezien doen het knikkerbeloningssysteem hier goed zijn werk en verloopt het slapengaan voor 80% perfect. C heeft ook knikkers nu en met een beetje competitie halen we de 100% zeker. Positieve ingesteldheid !

 • Redbull op schoolreis: té gezond ?

  Pin it!

  Gisteren interpelleert de nieuwe dame van de opvang me... slik. Dat T zo een engeltje is (euh) en vooral hoe ongelofelijk ze het wel vindt dat hij 's morgens boterhammen eet én met zo een gezond én gevarieerd beleg ipv elke dag choco. Nu beste lezer moeten jullie weten dat er daar 2 kindjes van zijn klasje 's morgens in de opvang van hun mama een 'lekker gezonde' kindersurprise krijgen als ontbijt.  E vertelt me dat als hij na die mama aankomt hij T nooit rechtover hen zet, omdat ze prompt zeggen 'eikes tartines kaka'. Euh ? Ik leg die vriendelijke dame na wat blozen uit dat ik gezonde voeding zeer belangrijk vind, mede omdat ik zelf problemen heb met mijn gewicht door verschillende medische (trage schildklier) en niet medische (bourgondiër en hormonenkuren T) redenen. Ze bestoefte me nogmaals waar ik begot niet geod van was en zei 'gisteren ben ik naar de directrice gegaan want x & y hun mama had hen een energy drink meegegeven!'. Wetende dat x & y dezelfde kindjes zijn van de kindersurprise antwoorde ik: 'goed idee, ik geef hem morgen voor de schoolreis een reddbull mee, dan kan hij ertegen de hele dag zonder middagdut'.
  Dit gezegd zijnde en nu we het toch opnieuw over de schoolreis hebben. Dat bloggen, ik moet het nog leren en niet zo van de os (vandaag) op de ezel (gisteren/morgen) springen ... 'Moederkloek' is gerust. T vond de schoolreis mega 'met de bus mama en ik heeft alles opgegeten en gedronken'. Van de rest heb ik niet veel begrepen behalve dat 'M & N overgegeven hebben in de bus, ah ja die eten teveel chocolade'. Hij had trouwens geen zin te vertellen want wou meteen de tuin in samen met C helpen radijzen (zeg maar bieten...) uitdoen. Doodop en mét knikkerbelofte voor morgen zijn C en hij onderweg naar dromenland.

 • Amopotver deel 1

  Pin it!
   Al jaar én dag is er een buurman die ’t éénrichtingsbord in één van onze rustige, vol kinderen spelende straten meer dan straal negeert. Nu, er zijn er nog die dat doen en ook sneller rijden maar in zijn 'possisse" heb je mijns inziens toch een grotere  voorbeeldfunctie dan de modale burgers waar ik mezelf bijreken. Hem erover aanspreken is geen optie. Na lang geduldig afwachten tot hij eindelijk door zou hebben dat die  straat wel degelijk éénrichting is, of misschien toch geslaagd zou zijn voor zijn rijexamen,…  heb ik mijn stoutste schoenen aangetrokken en naar ons aller lokaal politiebureau gebeld.

  Vrij vertaald:

  ‘mor madamme wij moeten die betrappen op heterdaad, kunde geen foto’s nemen?’ ‘mor bien sur, ge wilt foto’s, ik maak foto’s’.

  Zoals een echte paparazzi een aantal mooi gekadreerde foto’s genomen met de digitale reflex alsook met de gsm. Begot prachtig & allemaal schoon en proper op datum in een foldertje opgeslagen.

  Nadat ik vorige week den bocht nam en bijna op zijn kuisvrouw reed, die hij ook de verkeerde kant opstuurde, liep ’t emmerke over.

   

  Gisteren bel ik en vraag ik naar de commissaris. Volgende allemaal vrij vertaald. 

  ‘Ah die is in lunchpauze’ kan gebeuren.

  Ik: ‘en wanneer is em terug’ .

  Hij: ‘ah dat weet ik niet’.

  Ik ‘ongeveer?’ .

  Hij: ‘binnen een kwartier’. Dus een half uur (…) later bel ik terug.

  ‘hij’ alweer. ‘ah ik verbind u door’.

  Kort aan de brave en geduldige, immer begrijpende commissaris uitgelegd dat:

  1. foto’s heb en ze mogen langskomen om te zien vanuit welke hoek ik ze genomen heb;

  2. ik vooral aan andermans kinderen denk gezien de mijn te klein zijn en toch nooit op straat alleen mogen spelen, moederkloek dat ik ben;

  3. ik op een hoek woon en gezien ook ‘mijn’ straat éénrichtings is en mijn oprit heeeeeeeeelemaal op ’t einde ervan, moet ik elke dag ook ‘liters’ diesel verstoken om reglementair thuis te geraken;

  4. me afvraag hoe het met de voorbeeldfunctie zit etc etc.

  Aan de andere kant enkel ‘euheu’ en bevestigingsgeluidjes.

  Hij: ‘madame, om welk uur rijdt em tegen de richting?’

  Ik: ‘elk uur van den dag maar vaak om x uur’

  Hij: ‘ah dan kunnen we een combi sturen om hem te betrappen ?’.

  Ik ‘ja bijvoorbeeld maar kom anders naar die foto’s zien eerst’.

  Radiostilte….

  Hij: ‘mor dan gaat hij zien dat gij hem hebt aangegeven’.

  Ik: ‘HUH ! Ja en, maak maar ne pv op dan’

  Hij: ‘da’s delicaat… ‘.

  Ik: ‘ah ja die is wel gewapend is het dat ?’

  Fijn gedacht:  de statistieken van mijn veiligheidsgevoel gaan de hoogte in met de minuut…

  Conclusie: hij  ging hem PERSOONLIJK ‘nekeer’ contacteren en erover spreken alvorens langs te komen, ‘undercover of niet’ of alvorens pv op te maken.

  Fijner gedacht: ik (vooraleer hij me immer vriendelijk wou afwimpelen met encore une bonne journée):’ kan u me op de hoogte houden ?’

  hij:  ‘natuurlijk, alé bonne journée’

  ik: ‘mijn telefoonnnr niet nodig’

  hij: ‘ah ja’

  ik: ‘xxx/xxxxxx’

  hij ‘ah en herinner me nog eens uwe naam en adres’

  ik: ‘(grol) madame V adres x bonne journée’

   

  Ik kom vrolijk en monter thuis, met het supergeruststellende idee dat de fedpol me gegeven heeft. Ik veeg T en C hun vuile snoet af en zie in mijn ooghoek buurman  alweer in verkeerde richting rijden en boos kijkende recht door onze glazen bokaal huis. Deze keer eens zonder zijn middenvinger op te steken (huh!). Kindjes eten boke. Om 18u30 gaat mijn gsm.

  Meneer de commissaris om te zeggen dat ‘iemand van zijn inspecteurs (niet hij dus) buurman gecontacteerd heeft om te zeggen dat het moet stoppen’.

  Ik ‘ah om welk uur was dat’,

  hij: ‘dat weet ik niet, er lag een papierke op mijn bureau om dat te melden’

  ik ‘fijn want om x uur is hij opnieuw tegen de richting gereden’

  Stilte (dezelfde als in voormiddag) ‘ah euhhhh ja eeeeeeeuh’

  Ik ‘en wat doen we nu ? Komt u naar hier of moet ik tot bij u komen’

  Hij alweer de ‘ah euhhhh ja eeeeeeeuh indien ’t nog voorkomt, belt u me, dan zal ik hem eens bellen’

  Fijnste gedacht: dàt gaat indruk maken.

   Wordt ongetwijfeld vervolgd  (mor ik denk niet dat het een goed idee is om een fotoke te posten hier)
 • Hij is er...

  Pin it!

  slankenfitcover...'t Nieuwe kookboek van Sonja met duo recepten. Lekker gezond én makkelijk: 1x klaarmaken/voorbereiden en eten voor 2 dagen. Merci Sonja merci !

 • De allereerste keer...

  Pin it!

  Voor alles een eerste keer. Vandaag gaat T voor 't eerst op schoolreis. Weg de bus in, de autosnelweg op, ... Stress... vooral bij mij. E is er gerust in terwijl ik visioenen heb van verloren lopen - en ik kan er niets aan doen - kinderlokkers, busongevallen,... Met een bang hart en om me af te leiden gisteren nog een vers brood gebakken voor zijn lunchpakket met lekker beleg ..appel erbij, doos rozijnen en koekjes. T vindt het natuurlijk super 'met de bus mama en de kleine trein, naar de diertjes kijken'. Pfffffff. Ik zal de hele dag met een knoop in mijn maag liggen, hij zal zich mega vermaken en eigenlijk is dat en enkel dat het belangrijkste.