• Geschrapt van to do lijst

  Pin it!

  gardettesHotel: al gekozen voor tijdens de Croisière Blanche. Ik vrees alleen dat ze hun bed niet vaak gaan zien…

  http://www.gardettes.com/

 • Voorziene & 'verplichte' tussenstop na Croisière Blanche

  Pin it!

  Bij Macquart Denis 27 Grande Rue 51170 Marfaux in 't hart van de champagnestreek. Nà de Croisière, nà zeg ik u !

 • Brief aan de Sint

  Pin it!

  706920_Keuken_groot%20(Medium)En ja, die is al met non prior onderweg naar Spanje. En wat willen ze o zo graag: ‘een keukentje’…  In de hoop dat ze mij wat minder willen helpen in de keuken, of werkt dat omgekeerd ? Bij deze heilige man: ’t is dit dat we willen, dat en niets anders. En met al dienen brol erbij.

 • Bouvierpup…

  Pin it!

  Een blog- & forumvriendin gaat vandaag haar Schnauzerpupje halen bij de fokker. Goh… dat doet me zo hard en graag terugdenken aan de dag dat ik Uncas ging halen bij de fokker  in Erpe-Mere. Nog geen 7 weken was hij en een zwarte franke en koppige duivel met witte pluk op borst. Braaf zat hij in een grote doos naast me op de achterbank van de vervangwagen die we hadden door een herstelling aan de onze. Een bordje ‘no dogs’ bengelde aan de achteruitkijkspiegel. Braaf en flink tot aan de afrit Meise, braaf en minder flink kotste hij de auto onder. Wat mis ik hem… elke dag. Een andere? Voorlopig niet.

 • Chocoladecake/taart in microgolf

  Pin it!

  Afb027_resizeVoor hoog en onverwacht bezoek ... aaargh.  

  Nodig: 100gr pure chocolade, 15ml melk/water, snuifje zout, 100gr boter/alphro bakken en braden, 100gr (riet)suiker, 5g bakpoeder, 100gr zelfrijzende bloem, 3 eieren. Bereiding snel en goed: Chocolade + melk 1min op 750W, boter erbij, opnieuw 1min 750W. Suiker, bloem, zout en bakpoeder mengen, eieren erbij. Chocolademengsel erbij. In microgolf bestendige silicone taart/cakevorm gieten. 5min op 750Watt en 1 min laten afkoelen in microgolf. Lekker met wat cocos over, glazuur,...

 • Genieten is...

  Pin it!

  Afb025_resize... een goed glas wijn. Genieten is wat E en ik nu gaan doen van een fles uit 1993: een Chateau Lalande Saint- Julien. 1993, is dat al 14 jaar geleden ? Lijkt alsof het gisteren was.. Ik heb al even geproefd: zoals Bolle - mijn stiefpapa die ik nog elke dag mis - zei: 'le pipi du bon Dieu' of 'een engeltje dat op je tong pist'. We toasten op jou, hierboven de wolken, want 't is er nog eentje uit jouw kelder. Santé Bolle & bednakt voor alles!

 • Alweer tomaten/moza variant...

  Pin it!

  Afb026_resizeVolkorenpenne (restje van gisteren), 2 EL rucolapesto, 2 bolletjes buffelmozarella, 4 tomaten, pijnboompitten, pompoenpitten, ...

 • Penne met geitenkaas

  Pin it!

  Afb021_resizeVoor 2 personen: Volkoren (uiteraard!) penne met saus: 2 uien laten fruiten, 3 tomaten erbij in kleine stukjes, 1/4 bouillonblok italian bouquet (résidence ;-) ), italiaanse kruiden, peper, beetje honing. Laten sudderen tot lekker smeuïg. Penne afgieten, geitenkaas (klein bio kaasje van dendelhaize) erover, dan saus. Kaas smelt bij roeren.Smakelijk.

 • Oei oei...kleine viriele man

  Pin it!

  E komt naar beneden nadat T nog eens riep om 'pipiiiiiiiiiiiiii en kakkkkkkkkkkkka te doen op grrrrrrrroooooooooot toileeeeeeeeeeeeeet' voor het slapen gaan. Zegt hij 'moet je nu wat weten', 'jaja zeg maar'. 'T zat op toilet zo te duwen om kaka te doen dat hij een st**ve kreeg en hij zei papa kijk T heeft een grote piemel'. Ik lag plat van 't lachen. T... zo klein en al ferm viriel. Van wie heeft hij dat... haha !

 • Doll (met 2 x L)

  Pin it!

  Het is nu al bijna een maand dat E Engels praat met T en C. Antwoorden deden ze vooreerst enkel in het Nederlands. Nu komen antwoorden vaker in het Engels en dit startte met 'thank you daddy' 'thank you mommy' 'yes please', andere woorden verder 'doll' (C) en 'car''upstairs' 'downstairs' (beiden),...We gaan er dus zeker mee door.

 • Amopotver deel 6

  Pin it!

  Nondepotver... iets later dan ik ze zag landen bij 'de' buurman telefoon 'goedendag, de politie van x, mogen we even langskomen' 'ahmaar natuurlijk', wees welkom mijn vrienden. Amper 2 minuten later ding dong stonden ze er. T en C waren amper onder de indruk en ik na hun vertrek idem...
  Ze waren bij hem langsgeweest - alsof ik dat niet wist - en hem gezegd 'foei dat moogde nimeer doen stouterik!'. Hij heeft gezegd dat hij 'sinds laatste opmerking al 3 maanden (lees 3 maanden= 3 x gemiddeld 30 dagen) 't nimeer gedaan heeft' 12/6 had ik eerste contact met hoofdcommissaris, de tijd vliegt... 3 maanden geleden ? Ik mag hem 'zo niet viseren' zeggen ze. 'Er doen er nog anderen 't zelfde volgens hem' 'Oh ja... en de voorbeeldfunctie dan ?' Enfin, de ene was schappelijk, de andere duidelijk een 'copainke'... 'Pv opmaken?' 'als ik wil ja' maar gezien ik liever leef volgens 'an eye for an eye makes the whole world blind' geef ik hem nog één kan. 1 zeg ik u & ik sta aan 't loket!
  De politie uw vriend !

 • Amopotver deel 5

  Pin it!

  Jaja hier ben ik alweer. Net is de combi geland tenhuize tegenderichtingrijdendevoorbeeldfunctiehebbendebuurman! Spannend !

 • Amopotver deel 4

  Pin it!

  Inderdaad, het is herbegonnen, stickersysteem helpt niet meer, 't was te schoon om waar te zijn.
  Vandaag om 11u44 reed hij met veel gesten weer in de tegenovergestelde &  toegestane richting, hij had duidelijk gezien dat wij in de tuin zaten
  Zoals meneer 'de hoofdcommissaris' vroeg vorige keer, heb ik direct gebeld. 'Meneer de hoofdcommissaris is en congé'. Zijn vervanger aan de lijn. Ik doe mijn verhaal en geef als intro naam, voornaam, adres en link met de tegenovergestelderichtingrijdendebuur en zegt dat ik diende terug te bellen als het zich opnieuw voordeed.
  'Ah bon, ik weet van niets... voorbeeldfunctie? U heb als burger ook een voorbeeldfunctie en u hoeft ons beroep niet te viseren, als u hem viseert, gaat hij u viseren (met zijnen pang-pang misschien???)' 
  Enfin, dat is kort samengevat. Ik zat ferm op mijn paard, of zoals anderen zeggen 'In mijnen Def'
  'Euuuh pardon ik doe dat voor de kinderen in onze straat die wél op straat spelen en dan wil ik dat er PV van opgemaakt wordt en indien geen gevolg zet in verdere stappen'
  'Dat is uw probleem'
  HALLO !!!! Ik haat onrechtvaardigheid & vriendjespolitiek.
  Hij ging hem 'eens contacteren', wou me afwimpelen en vroeg toch nog eens mijn naam en adres en gsm nr.
  Indien het zich nog 1x voordoet, sta ik aan loket en laat ik PV opmaken. Koken deed ik, wat zeg ik? OVERKOKEN !

 • Potjestraining dag 24 ?

  Pin it!

  3 weken, 3 accidentjes geven resultaat :  Afb000_resize

 • Ijsbeer

  Pin it!

  Gezien het pràchtweer van vandaag zaten T en C naar National Geographic te kijken toen ik thuis kwam. IJSBEER_resizeT ziet dit en zegt: 'mama kijk die ijsbeer eet (s)paghetti bolognaise'. Plat van 't lachen lagen we, plat ? Strijk zeg ik.

 • Nationaal weekend

  Pin it!

  Gisterennamiddag zalig genoten op terras bij C's meter w, man E en kids F en T. Kindjes gespeeld en bijna verzopen in zwembad, lekker bijgebabbeld en nu al plannen gemaakt voor een vakantie in de Provence zomer 2008. Kwestie van er op tijd bij te zijn.

  Deze voormiddag dan nét voor de buien naar het park van Enghien. Het park staat het hele weekend in het teken van de festiviteiten voor de nationale feestdag van gisteren. Springkastelen, luchtdoop met helicopter, artisanale markt, BBQs, ...demo hondendressuur ging jammer genoeg niet door. Iedereen heeft genoten, tot de druppels talrijk vielen en de maagjes begonnen knorren. Op de oprit riepen ze in koor 'joepieeeeeeeeeee thuissssssssssssssssssss'

 • De langverwachte...

  Pin it!

  Afb001_resizeOnze nieuwe keukentafel is gisteren zachtjes geland. Zachtjes... dat is best want ze is in verzoete jasberg (graniet) met inox poten. Met dank aan LR man en super vakman http://www.bru-no.be/.

 • De zeej

  Pin it!

  Afb014_resizehttp://www.youtube.com/watch?v=TQnyPzw7bdQ > dit moet je zien

  De zeej

  de zeej de zonne de lucht, 't stranne, den dik, winkeltjes met beucht,
  tafels en stoelen,mensen met lileke smoelen
  vliegers hier, vliegers doar, vliegers overal
  en als j'ieraf sliert, is 't warm aan jen ol
  aaaa de zeej... go-karts, brommers, vello's en trottinetten
  en vrouwen met hele dekke, dekke...dekke poussetten
  menschen die maffen, menschen die drinken,
  menschen die paffen en menschen die klinken,
  vrouwen met 'n korte, vrouwen met 'n lange,
  en vrouwen zunder die aan de vensterbank angen
  aaaa, de zeej... gaernaels gepeld, gaernaels in kroketten,
  en vrouwen met hele, dekke, dekke...dekke epaulletten
  en duzend venten met wette sokken, en klakken, veel klakken,
  en hoenen, hoenen, hoenen die op de dik niet meugen
  ... kan kik deraan doen dak moen zeggen:
  aaaa, de zeej van De Panne tot Den Hoan
  le plat pays, le plat du jour, min gedechtje es gedoan

  Chris Dusochoit, Aan tafel 2001

  Deze leuke intro om te zeggen dat we van woensdag tot vanmiddag aan 't zeejtje' waren. T en C hebben zich geweldig vermaakt met neefje K, Moma, Yourack en James. T sliep direct de zee in tot aan zijn midden. C heeft in de zee nog geen vriend gezien. Zand vinden ze beiden ok, C weliswaar na wat 'acclimatiseren' en met wat plastieken brol uit de winketjes met beucht. Met de hand gepelde gaernaels werden enkel door C op prijs gesteld.

  De winketjes met beucht leverden veel op... mini LRs (morele verplichting), laatste solden, en .. NOOITvanzeleve zou ik dat kopen: Crocs. Ik moet toegeven: ze zitten zalig. Kleur: fushia, sorry meer flashy onmogelijk wegens laatste paar in mijn maat. Afb023_resizeAlvast gepimpt met een bloemetje... E heeft er meer bescheiden zwarte genomen (past bij de nieuwe def, hm, maar hij loopt er al blijnen mee...). T riep nogthans in de winkel 'papaaaaaaaa jij moet ook roze nemen'. De garnaalvissers met paarden de zee in, de Sea-Kings, die vind ik geweldig. Zeejtje, le plas pays, tot binnenkort. Bedankt Moma !

  T is trouwens na de voorbije 2 nachten opgestaan met droge pamper en verder overdag geen accidentjes in slip.

 • En nog maar eens...

  Pin it!

  Afb005_resize... Cars, Cars, Cars,... tot ze mijn oren uitkomen. Dankzij denaldi hadden we morgen om 9u aan de deur gestaan om er een Carsrugzak/trolly te kopen... Van Barbie hebben ze er ook... zou ik... ??? Neen ! Uiteindelijk gaan we liever vanavond nét voor sluiting en BINGO ! Ze lagen er al. de truc bij de promos op woensdag is dus dinsdag net voor sluiting gaan. We waren precies niet de enige die dit wisten...

 • 'Uit' de pampers

  Pin it!

  T is overdag - siesta incluis - sinds een week eigenlijk al droog. Eindelijk ! Slechts 1 ongelukje in totaal dus super. Da's er al eentje 'uit de pampers'... pfff ze worden groot. Voor 's nachts maak ik me geen illusies zolang hij zijn beker melk nog drinkt. 'mama van melk wordt ik (h)eeeeeeeeel groot en (h)eeeeeeeeeeeeel sterk'.

 • 'Anti-cholesterolmix'

  Pin it!

  Afb009_resizeVervolgrecept van gisteren. Sla met reepjes kaas, rest van paprika's en quinoa, rozijntjes, sesampitten, 1 EL witte acteo, 2 EL olijfolie, sojascheuten, citroensap, radijzenscheuten. Lekker fris met dit weer. (recept boek Sonja Kimpen)

 • 'Olympische kipsaté'

  Pin it!

  Alweer een recept van Sonja Kimpen, ook wat aangepast. Maak quinoa klaar (of couscous, bulgur...) zoals aangegeven op verpakking: 1 deel quinoa 20 min laten (in)koken met 2 delen water. Saus: fruit een ui in 1EL olijfolie, blik tomaten erbij en 1 KL honing, 1 bouillonblok met oregano, thijm en basilicum, laat 10min sudderen tot smeurige saus. Kipsatés inborstelen met beetje olie en kippekruiden/paprika (kurkuma nog steeds NIET gevonden...) en bakken in de pan. In de wok: wat wokolie, stukjes courgette en paprikareepjes en op einde wat zonnebloempitten. Samen met nog wat kleine bosaardbeien uit de tuin gaf dit volgende lekkere resultaat.
  Afb008_resize

 • Wintercollectie in volle zomer

  Pin it!

  Ik heb me vandaag eens laten gaan in de nieuwe wintercollectie in Kortrijk. Makkelijker bereikbaar en sneller dan Gent van hieruit, én meer parking, maar da's normaal in vergelijking met Gent.

  Wintercollectie? Jawel... nu al... Vorig jaar waren al de favoriete stuks al uitverkocht. Voornamelijk basics. Voor C: 2 jeans, 1 jeansrok, 2 t-shirt LM, 1 cache-coeur met bijhorende kniekousen, 1 specialleke met zebra. Voor T: jeans, t-shirt LM met draak, sweater LM met andere draak en hemd. Ik had toch gezegd dat ik 'gewoon eens ging kijken'...

 • Quiche maison

  Pin it!

  Afb019_resizeBasis: 3 (of 4) eieren, 3 (of 4) EL melk, 3 (of 4) EL bloem, ik neem hiervoor 10granenbloem van brood
  Verder groenten en vulling naar keuze.
  Bereiding. Oven op 180°C voorverwamen. Vandaag: erwten, worteltjes (reeds gekookt), kalkoenblokjes, 1EL rucolapesto, parmezan in en bovenop. 20 à 25min in oven en klaar. Zonder bladerdeeg dus.  

 • Binnentuin...

  Pin it!

  Nog 2 nieuwe plantjes Sempervivum dark beaty (links) en Sempervivum jubilee (rechts). 'En nu is 't voorlopig weer genoeg hé' zou E zeggen  jaja voorlopig. Afb017_resizeAfb016_resize

   

   

   

   

   

   

  Terwijl de andere Afb015_resizenog een winterslaap houden in de koele garage, staat mijn eerste orchidee 'phalaenopsis' in volle bloei op de vensterbank van de keuken. Vergezeld van... mijn kweekbak voor scheuten (boven: radijzen, midden: preischeuten, onder: radijzen). Radijzenscheuten hebben trouwens een 'straf' smaakje.

  Afb018_resize

   

 • Koetjeboe 'La vache qui regarde passer les trains'

  Pin it!

  Afb014_resizeFavoriete koetje van favoriete servies krijgt nu ook een plaatsje aan de keukenmuur. Niet dat hier ooit treinen zullen langskomen... Tenzij een ontspoorde TGV van vele km verderop? Dat hoop ik toch niet.

 • Potjestraining dag ikkan'tnimeerbijhouden

  Pin it!

  Het Stickerblad staat al goed vol, 1 ongelukje sinds anderhalve week en ook na siësta meer en meer droge pamper. Zelf 'te velde' wil hij plassen, en overal... 'ik ga mijn p****l vasthouden mama'. En dat lukt nog ook, behalve 'mikken', blijft moeilijk maar is dat niet bij de meeste mannen zo... levenslang?
  C wil nog steeds 'C ook pipi kaka doeeeeeeeen' elke keer op potje maar tot nu nog niets erin. Niets dan stof.

 • Chouke en bluts

  Pin it!

  E krijgt vaak de naam 'chouke'. Vandaag noemt papa niet meer papa maar riepen ze in koor 'cccccccchhhhhhhhooooouuuuuuuukkkkkkkkkeeeeeeeeeeeeeeee'... De liefde is toch schoon. Maar soms ook pijnlijk...dat is zoals met zot zijn/doen.  T loopt (lees: niet stappen, Lopen met grote L) graag rond in huis en met dit weer - geef hem ongelijk - is dat de enige manier om zijn energie kwijt te raken... Resultaat: zaterdag 1x plat op voorhoofd in de keuken beland, gisteren 1x idem, vandaag ...1x idem en nadien nog 1x niet idem in dressing. 1+1+1+1=4 zal u denken ? Neen 1 grote mooie bult over hele voorhoofd is het resultaat. 'mama T mag niet lopen hé dan krijg ik een bluts'....

 • Amopotver deel 3

  Pin it!

  Het blijft op en top spannend... een blad vol stickertjes omdat hij nog steeds niet tegen de richting rijdt. Positief zal u zeggen maar met grote M: bekertje met knikkers leeg omdat hij elke keer hij me - braaf wandelend met de kindjes - voorbijrijdt met de auto zijn prachtige middenvinger toont... zonder kijken want daar is hij te beschaamd voor. Stel u voor dat die vinger eens niet de zijne is... Supernanny zegt: negeren ! Ik begin eerder te denken aan vriendelijk terugzwaaien en/of kusjes gooien.

 • Drama Queen in dendelhaize

  Pin it!

  Daarstraks kreeg C een MEGAcolère - ik weet al nimeer waarom maar omdat ze haar 'goesting' niet kreeg, ze wou met papa buiten ipv met mama - nadat we hadden afgerekend had in dendelhaize . Ze ging als een echte Drama Queen op haar buik liggen en stampen met voeten, en krijsen, wat zeg ik ? KRIJSEN ! Dat net achter de kassa's waar iedereen langs moest om uit en ook in de winkel te geraken. Hoera ! Ik ging een paar meter verder staan. ALLE hoofden van ALLE mensen aan ALLE kassa's keken onze richting uit. Hum... 10min ben ik daar blijven staan. Wat ik niet heb moeten horen...' het is precies een koppige, van wie heeft ze dat??? ' (tja) 'is die thuis ook zo...' en 't laatste was 'mo madammeke ocharme dat kinneke, zo op die koude vloer liggen, sebiet doet ze nog iets op'   en heb geantwoord 'alé meen je dat ? ik dacht dat ze alleen ziek kon worden van een virus of een bacterie'   ze zweeg... de madame toch... Enfin, wie heb ik 't hardste moeten negeren, zij of die *$¨£'. Zij geplooid, ik gewonnen uiteindelijk pas thuis want ik heb ze opgepakt, Dumbo in gestoken, colère tot thuis, binnen de hoek in en wij met 3 buiten, kwam ze uiteindelijk na 10 minuten versierd met snottepieten van mond tot haar naar buiten. Ik vraag 'awel ben je braaf nu?' Ze knikte 'ja mama'.
  982652_5_resizeT was dikwijls op zijn 'rendierhoedjes' tussen 2 en 3 jaar maar als zij nu al begint... Deze tas van Jamie Oliver siert trouwens al enige tijd haar kamer, ik had het zien aankomen, niet van ver, van dichtbij !