• Geboorte van Bonavonture: 2020kg en 4m370

  Pin it!
  29092007_resize29092007(003)_resize29092007(004)_resize29092007(005)_resize9u30 vertrek thuis laatste rit met Dumbo naar garage in Asse. 62463,2 legendarische kilometers in onze Dumbo maakten het afscheid zwaar.. 't was meer dan een 'voer'tuig voor ons. Hij bracht:* me gedurende 3 jaar naar de infertiliteitskliniek van 't AZ Jette en verzachtte de pijn op de terugweg met Riding with the King (BBKING en Eric Clapton, 't versleten cassetteke) & met onze bouvier Uncas in de koffer. Altijd en overal trouw en zwijgzaam aanwezig. * ons veilig naar ziekenhuis voor de bevalllingen van T en C en bracht ons gezin ook thuis * ons en Uncas zoveel fantastische uitstappen en weekend mét en zonder 't LROC * Uncas voor altijd terug thuis...  * wenende en 'smoelende' T en C mee omdat ze liever met Dumbo weggaan dan met de 'vuile audi klettenbak' van E. waarin ze moeten 'overgeven, vindda ni leuk' * ons zoveel veel geluk en vreugde...
  maar 't leven zal verder gaan met de nieuwe 'Dumbo', die de naam 'Bonavonture' kreeg.
  Enfin, wie spreekt er nu zo over zijn wagen... can't explain it... it's a Land Rover thing.

  29092007(006)_resize29092007(012)_resize29092007(016)_resizeBonavonture stond ons op te wachten in de toonzaal met 33km op de teller. Iets later stonden ze broederlijk naast mekaar. 'Oud' en 'nieuw', 'verleden' en 'toekomst'. De bumpers werden gewisseld want met een standaardbumper zijn wij niets. Die oude die op de nieuwe staat, moet trouwens toch nog vervangen. Waarom makkelijk als het ook moeilijk kan?

  Enfin, Bonavonture staat op de oprit, eerste testrit meer dan goedgekeurd. Wat een koppel. Al die verschillen en toch 't zelfde LR gevoel als je ermee bolt.

  One Life Live It ! 29092007(019)_resize

 • Craboutcha

  Pin it!

  28092007_resize'Mama C doet craboutcha, dat mag niet van juffrouw Nathalie' zei T. Wasda ? Dit dus. Kribbelen. Dank u Google.

 • Fret op slot

  Pin it!

  fret_resizeDe scholen in onze coté zijn vandaag gesloten en een 'uitstap' met T en C naar denboerenbond is dan altijd een voltreffer. 'Bloem kopen mama voor lekkere boterhammen & naar de konijntjes kijken', in de kar zitten met 2, naar de halloweendeco kijken (nu al?!),... We vonden deze meneer ochottekes ocharme achter slot. Meneer Fret sliep eerst stinkend in zijn hangmat en deed dan een poging om wakker te worden. 'Vingertjes niet insteken in die kooi, niet zeg ik'. 'Leuk beestje hé' zei de commercieel ingestelde meneer aan de kassa. 'En hij is al handtam zenne madame'. Ik heb vriendelijk bedankt met de woorden 'ik heb al genoeg werk met mijn 2 fretjes hier'. Ik had dat kooitje zo opengezet, diertje de wijde wereld in waar hij stinkend thuishoort. De wijde wereld lag wel aan de andere kant van de drukke steenweg. Te riskant wegens platte stinkende meneer Fret dus liet ik hem maar zitten.

 • Torentje van appel en geitenkaas

  Pin it!

  appelgeitSnel klaar en lekker. Haal klokhuis uit appel, snij in rondjes (met schil) en maak een torentje met geitenkaas. Zet 10min in voorverwarmde oven op 180gr. Maak ondertussen vinaigrette van citroen of limoensap, honing en olijfolie. Zet torentje op bord sla. Met waldkornbrood, jum.

 • Supernanny-systeem à la Prinsessen deel 1

  Pin it!

  stickersJawel, C doet aanstalte om zelfs op potje te gaan. Net grote behoefte gedaan en dus ook met stickersysteem met prinsessen begonnen, zo ziet ze de fun ervan in. Wat gaan we hier nog allemaal aan de koelkast moeten hangen... enfin, de eerste prinses hangt of plakt...

 • Eerste kleuterklas - Eerste leerjaar: 1 - 0

  Pin it!

  't Is eigenlijk niet om mee te lachen, helemaal niet. T heeft vandaag een jongetje van eerste leerjaar van de glijbaan geduwd en 'omdat hij niet wou glijden' heeft hij hem langs 'de snelste' weg, 't is te zeggen NIET langs de glijbaan, naar beneden geduwd, ik denk een goede meter hoog. Ze zijn ermee naar dokter gegaan want hij is op de speelplaats terecht gekomen op zijn hoofd. Moest waarschijnlijk genaaid worden. Ocharme dat ventje... Schaamrood op mijn wangen, zo een stoute T. Na een serieuze babbel hoop ik dat hij het gesnapt heeft. 'Maar die had mij eerst geduwd...' Het is voor alles een eerste keer, ook voor een ferme duw, maar dit had ik liever niet gehad. Eigen kind schoon kind? Neen, vandaag is het: eigen kind stout kind. Beeld zonder (veel) klank tot hij in zijn bed ligt, nà !

 • 'Des gros mots'

  Pin it!

  T had gisteren een heel verhaal over juf Nathalie en dat 'des gros mots' niet mag 'in het Frans'. In 't Nederlands ook niet jongen...

 • Barst kleine teen !

  Pin it!

  E liep gisteren tegen 100 per uur tegen de deurstijl van de badkamer met als gevolg een blauwe, eerder zwarte teen en zere voet. Toen ik hem er gisterenavond op wees dat als het iets in zijn voet was en hij in gips moest, hij niet mocht autorijden en zéker niet met een 4x4, wees een bezoek aan de spoed met bijhorende röntgens een gebarsten bot in kleine teen uit. Geen gips maar een tape. Ne sparadrat noem kik da. Enfin, 't ziet er niet spectaculair uit maar wel pijnlijk, in die would be gips.

 • Vliegtuig in de gang

  Pin it!

  Bij thuiskomst gaan T en C op trap zitten voor schoenen-alleen-uitdoen & respectievelijk sloeffen-alleen-aandoen/sloeffen-kandani-alleen-aandoen ritueel. 'Kijk mama C en T zitten in vliegtuig' zegt T. 'Ah ja, en wie is de piloot?' 'Ik ben de piloot' zegt T 'en C is de co-piloot'. Liefde tussen broer en zus, hoe schoon dat soms zo kortstondig schattig kan zijn. Een uur nadien had hij met auto tegen haar been gereden en was zij hem aan 't duwen... Samen in de hoek, gezellig niet zo schattig, noch kortstondig.

 • Potje-niks-speciaals

  Pin it!

  'En wat nieuws?' vraag ik E bij thuiskomst. 'Oooooh niks speciaals, of oh ja... C heeft vanmorgen op eigen vraag pipi op potje gedaan'. Niks speciaals dus...

 • De 3de en laatste trouwring

  Pin it!

  IMG_7607_resizeHopelijk de derde én laatste trouwring in ons eerste huwelijk. Als E hem nu nog kwijtspeelt... . 't Wit goud is duurder geworden sinds de eerste ring maar als 'goede' klant krijgt hij toch nog korting.

 • Bonavonture !

  Pin it!

  bonavontureIk stel u voor: Bonavonture !

  Gisteren gaan bekijken in de LR garage. In afwachting van de papierwinkel, wordt hij nog in rubber uitbekleed (aan binnenkant, wat dacht u...), krijgt alu velgen en traanplaat op vleugels. De rest van de accessoires -  winch Warn 9,5 SI 12V , winchbumper AFN, Ifor hardtop, rocksliders AFN met traanplaat, difbeschermer - zijn in bestelling. Nog een dikke week en de ooievaar dropt hem hier op de oprit.

 • Eerste tomaat

  Pin it!

  tomaatTrots stel ik voor: de eerste - eindelijk rode - tomaat uit de moestuin.  Waarom duurt dat opeten niet zo lang als het kweken...

 • Salade van witloof en zalm

  Pin it!

  witloofzalmslaMaak vinaigrette van 2KL mosterd, 2 KL graanmosterd, 2EL olie, 2EL witte wijnazijn, beetje rietsuiker/honing, peper, mosterd/honingkruiden. Meng hierbij in stukjes gesneden witloof, 200gr gerookte zalm en een appel. Klaar !

 • Einde van de blijde verwachting in zicht

  Pin it!

  Sinds 14 mei zijn we in blijde verwachting van onze nieuwe Java Black Land Rover Defender 110 Dual Cab Pick Up. Gisteren kregen we te horen dat de ooievaar hem heeft afgezet bij de LR garage. Nog enkel wachten op de papieren en we kunnen onze 'oude' trouwe Dumbo gaan inwisselen tegen onze nieuwe Bonavonture. Een andere naam vonden we niet dus wordt het (voorlopig) dat.

 • 2!

  Pin it!

  Sinds gisteren is C officieel 2. In Bumbasfeer werd ze overladen met cadeautjes maar speelde ze liever met de auto's van broer. De ijstaart vond ze maar niets (niet normaal) maar de reserve chocoladetaart viel wel in de smaak. Dochter van E en geen ijs lusten ? 't Is een schande.

  Vorig jaar sloeg papa E erin haar vinger bijna te doen verbranden aan de kaars, dit jaar sloeg hij erin haar vingers een beetje te verpletteren bij het neerzetten van de ijstaart op glazen dienblad. Dus ook dit jaar geen lachend gezichtje op de foto's. Wat zal het volgend jaar zijn?

 • 'Ik is verliefd'

  Pin it!

  'Ik is verliefd' zei T bij afhalen van school vanmiddag.  Ik 'ah en op wie ben je verliefd?'. 'Ik ben verliefd op juf Nathalie' knikte hij. Oei, morgen steek ik in zijn boekentas: knuffel, brooddoos, drinkbus en... een boekje over SOAs?  

 • Black bultneus d-day = 2 oktober

  Pin it!

  def110_resizeOnze 'momenteel nog zonder naam laat ons zeggen Blacky' wordt niet eind september, dan mid september, nu 2 oktober geleverd. Hoe langer 't duurt hoe beter hij wordt ? Foto is geen 'bultneus' maar 'oude' model maar toch ongeveer wat hij 'basic' wordt en niet lang zal zijn. Geduld, een schone deugd (en bol ik ondertussen verder met Dumbo)  

 • Een dag niet geblogd is een dag niet geleefd ?

  Pin it!

  't Is ver gekomen dat mensen me erover aanspreken dat het hier de wensen overlaat. 1 dag geen posts, aub. Ik zal mijn schade inhalen, beloofd.

 • Wc en boekje: de ideale combinatie

  Pin it!

  Vanmorgen aan de ontbijttafel krijgt C een rood hoofd. 'Moet je op potje meid?' 'Jaja' zegt ze. En jawel: ze produceerde ze 'de eerste' langverwachte op potje. Ze was zelfs niet onder de indruk. Geef toe: wat is er relaxer dan op 't toilet met een boekje ?  

 • Batman & batwoman

  Pin it!

  batmanOndanks verwoede pogingen om de dagelijkse capriolen van het koppeltje vleermuizen in onze tuin te fotograferen, is dit enige wat ik - momenteel - te bieden heb... Bang zijn ze zeker niet Batman & Batwoman want ze komen super dichtbij als ik ze probeer te fotograferen.

 • Hell's Kitchen or Kitchen Heaven

  Pin it!

  heavenVerslag van aflevering van woensdagavond. De dames fileerden correcter vis dan de mannen, ze wonnen een dinner op yacht, namen de service van de mannen over die er letterlijk en figuurlijk niets van bakten. Blijkbaar zijn er dus koks die nog niet deftig pasta kunnen koken. Gordon, 't is toch zo een lieveke...

 • Week 36 vrijdag

  Pin it!

  Zeer logisch gezien we gisteren de vloer hebben schoongemaakt, gaan we vandaag afstoffen, het bankstel doen en de inkomhal. Ik hou deze weekplanning voor bekeken gezien hij - sorry Poetsgodinnen - op niets trekt... enkel de weektips en nuttige weetjes hebt u nog van me te goed.

 • Grazie Luciano

  Pin it!

  lucianoDe Italiaanse tenor Luciano 'Big' Pavarotti, de grootste en meest lyrische van de 3 tenoren, een prachtmens met een prachtstem, is niet meer. Hij leeft hier in huis verder in zijn muziek. Een groot verlies.

   

  Mijn favorieten: Nessun Dorma, CarusoLa Donne E Mobile, deze medley en deze met de 2 andere tenoren Carreras en Domingo,   Too Much Love Will Kill You met Queen, Miserere met Bono, Panis Angelicus met Sting.

   

  Grazie Luciano. addesso canti per quelli in paradiso.

 • Bijna afscheid...

  Pin it!

  Afb018_resize... van al dit authentieke en vertrouwde van Dumbo... De 'nieuwe zonder naam' komt eraan binnen een weekje (of twee?). Het afscheid van al dit nooit meer zal zwaar zijn. Al dit wordt vervangen door nieuws moderns en electronisch en design of afgeschaft.

  Klepjes en hendels van de manuele airco, ik ga ulle missen; hendeltjes van de 'blazer' (verwarming kan je het niet noemen), ik ga jullie missen als ik het warm heb binnenkort; ruiten manueel op en af, wat met al die armspieren binnenkort ; asbak, ik ga je missen als papierklem... De vlakte zonder bultneus is zo schoon. Dumbo nondedzu, 't zijn onze laatste kilometerkes samen. Hoe is 't nu mogelijk dat je een auto gaat missen... Afb019_resizeAfb016_resizeAfb010_resizeAfb013_resizeAfb017_resizeAfb014_resizeAnder én beter ? Waarom vraagt u zich af ? Verandering van spijs doet eten zeker ? De nieuwe zal zich moeten bewijzen.

  Afb009_resize

 • 'Bumba, wie is dat ?'

  Pin it!

  Ik was vandaag bij de artisanale ijsbereider Mauricette. Een madammeke van rond de 60 zegt 'oh een ijstaart, leuk voor een verjaardag' en begint de mogelijkheden op te noemen qua decoratie, van stripfiguurtjes van Disney tot Dora en wie weet ik nog allemaal. Ze was zo op dreef dat ik braaf knikte en haar niet onderbrak. Empathie tonen heet dat dan. Op het einde van haar professionele uitleg over ijsbereiding, hoe lang ze al bestaan, dat alles zo duur wordt madammeke, zo hard werken, de klanten zo moeilijk, de concurrentie zo nijdig, ... zeg ik 'euh, dit kleine spookje hier naast me wil liever Bumba op haar taart'. 'Bumba, c'est quoi ça?' Gezien ze er nooit van gehoord heeft (ik viel bijna achterover), moet ik haar een foto brengen en gaat ze Bumba printen op glazuur. Ik durfde niet vragen of ik 't kon mailen... Het bestaat dus nog: mensen die de Studio100 rage aan zich laten voorbij gaan (lucky them!), mensen die zelfs Bumba niet kennen. Die 'onbekende' clown. Enfin, ik ben al benieuwd naar de ijstaart.

 • Week 36 donderdag

  Pin it!

  Vloer schoonmaken. Dat doen we vandaag. En iedereen moet zijn steentje bijdragen, dan is het leuker en gaat het sneller. Ja... T en C helpen graag mee maar of het dan sneller gaat?

 • Thuisbokes

  Pin it!

  Vandaag doorbraken we een patroon van T. De dagen dat ik thuis was, wou hij vorig schooljaar absoluut NIET thuis ontbijten maar wel in de opvang. Dat wou zeggen om 5u40 uit bed, mee met E en tegen 6u30 zat hij er al, vaak als eerste met zijn bokes. Dat deerde hem niet. Opvang betaalden we dus voor 'niets', enfin, omdat T liever op school was dan thuis bij zus (en mama). Gezien het sinds de vakantie grote liefde is tussen die twee, doorbraken we die - onnozele - gewoonte en ontbeten we vanmorgen gezellig met ons 3kes. Hij maakte er geen probleem van, mede doordat hij nog een stuk boterham van C kreeg. De liefde van de man gaat door de maag en hij zei 'mama morregen ga ik ook hier eten maar dan naar school hé'. 'Tuurlijk schatteke'  

 • Week 36 woensdag

  Pin it!

  Vandaag doen we de keuken. Ook de afzuigkap grondig reiningen en filter vervangen. Ik steek mijn filter wel mee de afwasmachine in.