• 't Spookje verjaart

  Pin it!

  E is vandaag 3 jaar verwijderd van tram 4. Vanavond gaan we hier eten, hij weet nog van niets dus hopelijk komt hij hier niet lezen... Momenteel is hij de sidebars op Bonavonture aan het monteren dus weinig kans toe. Proficiat schatteke !

 • Happy Halloween !

  Pin it!

  31102007_resize'Mama kijk die wil ik graag die muts, dat is van halloween'. Nog een wintermuts? Dat eenzame mutsje konden we toch niet laten liggen... ocharme...

 • End of Wellness

  Pin it!

  Bonavonture is fris en monter terug van de wellnesskuur bij DVL4x4. Enfin fris... : volgens sommigen stinkend naar dat product, volgens anderen naar de Arbre Magique Lavendel die ik er preventief in gehangen heb. Zijn cassis en bulkhead zijn gedinitrold, dé allerbeste antiroestbehandeling. Op naar zijn eerste modderbad. Ge kunt uwen def natuurlijk ook op sterk water zetten maar dan heb je er zoveel plezier niet van...

 • Proficiat Moma !

  Pin it!

  dyn001_original_640_424_pjpeg_2608606_f34c5c559ff0f6e3bdafe0548f6d366dOnze Moma is sinds gisteren officieel lid van de Kunstclub van Meise, en of we fier zijn op haar.

  Hier haar laatste werk: een 'Corrida' zonder bloed of puntige stokken in de rug van die arme stier, want daar zijn wij helemaal tegen!

  T gaat dezelfde weg op mijn zijn meer abstracte interpretatie van de zon 30102007(005)_resize(LOL)

 • Ovenschotel met gegrilde aubergines

  Pin it!

  Een variant op deze maar nu met aubergines

  30102007(002)_resize30102007(003)_resize30102007(004)_resizeAubergines in plakken van 1cm snijden. Instrijken met olie met look(kruiden), en grillen.

  Leg in lagen in ovenschotel: courgetten, tomatensaus over (restje van spaghetti bolognaise), parmezaan en eindig met laag parmezaan.

  Zet 20 à 25 min in voorverwarmde oven op 180gr en eindig met 5tal min grill.
  Lekker met volkoren rijst.

 • Gemarmerde cake & muffins met frambozen

  Pin it!

  De muffins maakte ik reeds, met zelfde recept maakte ik deze keer een cake & met overschot muffins

  Ingrediënten: 300 gr bloem, 4 theelepels bakpoeder, 150 gr rietsuiker, 1 ei, 1 zakje vanille-suiker , 225 ml melk, 50 gr boter/alphro bakken en braden, gesmolten, 100 gr frambozen, 75à100gr chocolade, gehakt, ik heb fondant genomen.
  Bereiding: Verwarm de oven voor op 200°C.  Bloem (zeven vergeten) en het bakpoeder in een grote kom en roer er de suiker door. Breek het ei in andere kom en klop het op met de vanille-suiker, de melk en de gesmolten boter. Roer de vloeistof door het bloemmengsel en meng goed. Voeg dan de frambozen + gehakte chocolade toe, maar roer niet te lang. Schep deeg in cakevorm en de rest in papieren vormpjes op een bakplaat of muffinvorm of de twee :-) tot 1 cm onder de rand met het mengsel. Bak 30 minuten voor de muffins tot ze mooi gerezen zijn. Reken voor de cake op 45min. (tx Lunatic!)

  28102007(006)_resize

  28102007(007)_resize

 • Auto-corrigend gesprek

  Pin it!

  Conversatie tussen T en C

  T: 'tu es bien là?'

  C: 'ja'

  T: 'non pas ja, tu dois dire oui'

  C: 'oui!'

  Hilarisch, ze verbeteren zichzelf nu al qua taal.

 • De vallei aan de bron

  Pin it!

  28102007(003)Aan deze bomenrij ontspring de rivier waarnaar ons dorp genoemd is.

 • Cake met feta, olijven, ham...

  Pin it!

  Nodig : 3 eieren, 150gr zelfrijzende bloem (gezien ik vies ben van alles met witte bloem gebruik ik 150gr 10granenbloem + 1 zakje gist dus +-11gr), 10cl olie (zonnebloem, olijf...), 13cl melk, 100gr geraspte kaas (parmezan bv). Erbij: feta, olijven, ham, lookkruiden & peper (naar keuze: kruiden, champignons, spekjes zongedroogde tomaten,...)

  28102007_resize

  28102007(001)_resize

  Verwarm oven voor op 180gr. 3 eieren + bloem mengen en langzaam olie bijdoen en nadien melk (opgewarmd 1min microgolf), kaas erbij en dan de ingrediënten naar keuze. Giet in cakevorm, 40à 45 min in oven op 180gr. Lekker lauw of koud. Bedankt M voor dit heerlijke recept ! 28102007(002)_resize28102007(005)_resize

  De versie met waldkornbloem is ook erg lekker.

   

 • 'Ziekenbezoek'

  Pin it!

  27102007(003)_resizeVandaag op 'ziekenbezoek'* geweest bij mijn mama. Ze heeft na haar rechtervoet ook haar linkervoet laten opereren. Reumatoïde artritis, een smerig beest... dat ook reumavoeten opleverd. Ik ken geen vrouw moediger en sterker dan mijn mama. Deze keer hebben ze niet een stuk bot afgezaagd en haar 5 tenen gebroken, maar in 4 van de tenen steken ook pinnen, die eruit steken met wijnkurken erop. Ik zou zeggen: santé ! Ziet er pijnlijk uit denkt u ? Het IS ook pijnlijk. Lieve mama, ik wens je een zeer spoedig herstel en niet teveel pijn. En rusten hé !!! Nondepotver !!!
  T heeft een tijd met J (de obese op dieet zijnde Britse Korthaar) gespeeld. C vond de rolstoel nét iets fijner.
  27102007(004)_resize27102007(006)_resize
  * ziekenbezoek: enfin, men spreek niet meer van ziek als de zieke terug kan commanderen ;-)

 • Pimping Bonavonture

  Pin it!

  De winch Warn 9,5 SI 12V en winchbumper AFN; de rocksliders AFN met traanplaat en de difbeschermer zijn ondertussen aangekomen en zullen allen in de volgende week gemonteerd worden. We wachten nog op de Ifor hardtop. De snorkel van Mantec zal gemonteerd worden in de garage bij eerste nazicht op 2000km.

  Eens de pimping van Bonavonture volledig gedaan is, hebt u nog een bling bling foto te goed.

 • Zijn 'would be' hulphond

  Pin it!

  27102007(001)_resizeT zal van zijn hulphond gedroomd hebben vannacht in plaats van dat hij zelf tussen boterham zou belanden. Vanmorgen was hij sneller dan zijn schaduw om met zijn 'would be' hulphond Y te gaan wandelen. Onder het motto 'ik wil de grootste hebben' .

  Alle gekheid op een stokje... wil je echt de hulphonden steunen, klik dan verder naar Hachiko 

 • Een boterham poezewoefke of T ?

  Pin it!

  Op T zijn vraag 'wat ga je tussen mijn boterham doen' antwoord ik met een doos met hesp in mijn hand 'wat denk je van een stukje van Y (poezewoefke)' ? T antwoordt: 'ja mama ik vind dat lekker' en voegt er hilarisch lachend aan toe 'haha mama dat is om te lachen' (beetje letterlijk vertaalt uit het frans... ) Ik stap met de doos hesp en een mes naar buiten en toon de hesp 'voila een stukje Y voor tussen de boterham'. Hij kwam niet meer bij van 't lachen en wij ook niet. De boterhammen smaakten.

  Net voor het slapengaan hangt hij de zot uit aan tafel met zijn beker melk en ik zeg (om te lachen hé, hé?!) 'papa, als T niet braaf is, lust ik ook wel een boterham met T, dat is om te lachen hé' Zijn humeur verandert in 1 seconde en begint hij plots te wenen ocharme, de humor had plaats gemaakt voor vermoeidheid en ' 't is niet om te lachen mama'. Mijn 'plat van 't lachen' heb ik serieus moeten onderdrukken om hem te troosten... 'Mor schatteke, ik lust geen T en ook geen Y... dat is zoals je zegt van vuile cola, niet lekker' Een 'ok mama' was al wat er nog uitkwam. Whoohaaa... Ocharme 't ventje, hopelijk heeft hij er geen nachtmerries van.

 • Hulphond

  Pin it!

  yDit klein poezewoefke Y. van 60kg is momenteel op logement ten huize 'One Life'. Tijdens de wandeling met Y hadden T en ik de volgende conversatie. 'Wil jij als je wat groter bent ook terug een Bouvier?' 'Ja mama en die moet dan de kasten dichtdoen en de lichten uitdoen' Hij wil verdorie een hulphond... een echte man hé die zoon van ons...

 • 'Mama ni lachen!'

  Pin it!

  Na de middagdut... 'Kom C ik ga je op de arm pakken om van de trap te gaan, we moeten T gaan halen' zeg ik op de eerste trede om naar beneden te gaan. C: 'naa(r) bove(n) gaan' . Ik zeg 'neen we gaan naar beneden nu' en ik lach. OMG... C met een verontwaardigd gezicht: 'mama ni lachen!' Ok, net wakker en alweer niet op haar mondje gevallen.

  Voor T was het de laatste schooldag voor de vakantie want morgen is het pedagogische studiedag. Ze hebben vandaag dus al Halloween gevierd. Hij zag er akelig uit. C was onder de indruk.25102007(005)_resize25102007(003)_resize

   

 • Eerste stookbeurt

  Pin it!

  25102007(002)_resizeDit is waarom ik houd van koude winterdagen. De Tulikivi kreeg vanmorgen zijn eerste stookbeurt. 2uur hevige vlammen voor 24u stralingswarmte. 'C, ni aankomen, da's gevaarlijk én warm en vooral niet opendoen' 'OK mama' zei ze niet echt overtuigd.

 • Op haar lijf geschreven

  Pin it!

  24102007_resizeDit t-shirt past perfect bij C haar farse karakter... Op logo staat trouwens Blond&Blond dus nog eens bingo.

 • Propere thuiskomst

  Pin it!

  Gesprek tussen T en mezelf bij thuiskomst.

  Ik: 'Ga maar op de trap zitten jullie schoentjes en jasjes uitdoen'

  C gaat zoals altijd op eerste trede zitten en doet zoals gevraagd, T gaat zoals nooit op de grond zitten en doet idem.

  Ik: 'T ga eens op de trap zitten, (en dan flauw excuus omdat de waarom toch volgt...) want de grond is vuil'

  T met serieus gezicht: 'Ah mama dan moet jij maar kuisen als ik naar school ben' Ik: mond vol tanden ... (EEEUH, en dat zegt hij tegen miss Dettol? )

 • Kuuroord Buggenhout

  Pin it!

  diniBonavonture krijgt binnen enkele dagen een wellness kuur cadeau. Hij gaat naar het kuuroord in Buggenhout voor een Dinitrol scrubke. Nadien is hij klaar voor zijn eerste modderbad.

 • Dorp

  Pin it!

  dorpOns dorpje stond reeds vermeld op plannen van deze streek sinds 1131 en dankt zijn naam aan een zijrivier die hier ontspringt. Het dorp is 2150 ha ‘groot’. Aan de rand van de A-steenweg vindt men één van de talrijke watermolens die ons dorp in beweging bracht. Ten gevolge van werkzaamheden werd de molen onbruikbaar, hoewel hij nog steeds zijn volledig mechanisme heeft behouden. Deze site werd terecht geklasseerd.

 • Dorp met kerk zonder toren

  Pin it!

  thuis_resizeMijn thuis is... hier in dit landschap.

 • Toren zonder kerk

  Pin it!

  22102007(002)_resizeMijn thuis is... het dorp waar de kerk momenteel (lees: al een hele tijd) geen toren heeft wegens renovatie. Het afhalen van de toren was op zijn minst zeer spectaculair. Ze hebben hem in 't midden van een straat gedropt. Kwestie van de toren, zonder kerk, in 't midden te houden. Of was het de kerk zonder toren?

 • Aankomende jetlag

  Pin it!

  Aanstaande zondag 28 oktober 2007 draaien we ’s morgens de klok om 3u terug naar 2u en kunnen 'we één uur langer slapen'. 'We' ?? 'Eén uur langer slapen??'… Hoe leg ik dat uit aan T en C ? Ik weet alvast wat ik er weer aan ga overhouden: een jetlag.

  Voor wie het moeilijk kan onthouden wanneer we nu juist de klok voor of achteruit moeten draaien, hier een heel handig ezelsbruggetje : in het VOORjaar wordt de klok VOORuit gezet. Dus in het najaar keren we terug.

 • Ik zie, ik zie...

  Pin it!

  ... mijn nieuwe bril geshowd door T. Flashy blauw van deze ontwerper.

  bril_resize

 • 'Mijn thuis is...'.

  Pin it!

  Nieuwe categorie op deze blog.
  Mijn thuis is: de 'stad' op een vroege zaterdagmorgen. Ik ga met C. shoppen. Park ligt er donker en mysterieus bij in de schaduw van de oude bomen; het centrum is nog vredig stil. 20102007(002)_resize20102007(001)_resize

 • Tuinspiegel

  Pin it!

  tuinspiegelIk geef toe, wat melig gezien de vorm, maar toch hangt hij schoon. In leisteen.

 • Probably the best chocolate in the world

  Pin it!

  C. doet een dutje na een drukke op-en-af-rijden voormiddag; en ik neem de tijd voor een koffiemoment. Alweer een zwarte doos met daarin: Belgisch goud. Koffiemoment zei ik ? Het ultieme koffiemoment ! Geniet maar met mate(n).

   

  18102007(002)_resize18102007_resize18102007(003)_resize

   

   

 • In een klein stationneke...

  Pin it!

  In een klein stationneke ’s morgens in de vroegte (5u55) kwam een treintje van een groot stationneke die stopt… en meer dan 200 personen stappen uit. Strange. Trein kapoet ? Ik begeef me naar loketten voor verlenging treinkaart. “Madame alle treinen richting Brussel afgeschaft en vervangen door bussen door ‘problemen signalisatie’ “ zegt een blije ambtenaar die blijkbaar wacht op trein in andere richting. Aan loket: licht aan, gordijntjes dicht. Op schermen (jawel zelfs in klein stationneke): alles normaal. Buiten: nog meer pendelaars en 1 busje, de rest komt zo ?

  Voor één keer: leve Koning Auto…

 • Effenaf sjiek

  Pin it!

  schermHoe een maandag toch leuk kan beginnen? Met twee nieuwe schermen op 't werk. Een kinderhand is gauw gevuld... Ik waande me op den bureau van de chef. Moesten ze nu ook nog de pc (en een draadloos toetsenbord en muis... ) vervangen kon ik én goed zien én (nog) sneller werken...

 • Katchou

  Pin it!

  rubber_resizeKoffer is nu uitbekleed in rubber. Zeg niet zomaar 'katchou' tegen deze rubber met noppen à la vloerbekleding van de Colruyt. Voor de liefhebbers (misschien voor de bekleding van hun SMkamer?!): te verkrijgen bij La Maison Du Caoutchouc. Prijs rubber voor deze uitbekleding + nog genoeg voor een 'schoon deurmat' (hm No Way !): €190.