14-11-07

Couscous maison

Voor 2 personen:
2 kalfsmignonetten
500gr groenten: wortelen, rapen, courgettes, rode en groene paprika, het groen van selder en reeds geweekte kikkererwten
beetje tomatenpuree
1/2 kop vleesfond
1EL honing
1 ui
alphro bakken en braden
1EL olijfolie
50 gr rozijnen
125 gr couscous
100gr ontpitte druiven

couscousBereiding:

De mignonetten in niet te dikke schijven snijden.
Wat alphro bakken en braden  verhitten in een braadpan. Hierin het vlees aanbakken. Kruiden met peper en zout van de molen, en EL honing toevoegen. Een halve kop vleesbouillon toevoegen, even omroeren en verder laten gaarsudderen op een zacht vuurtje.
Groenten wassen en snijden in gelijke stukken. De ui pellen, fijnsnijden en aanstoven in een mengsel van olijfolie/alphro en braden. De groenten en de tomatenpuree bijvoegen. Tijdens het stoven een beetje water toevoegen. Wij hebben ze graag al dente.  
Van het vuur nemen, de rozijntjes bijvoegen en laten zwellen.

couscous klaarDe couscous koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Groenten erdoor mengen. Het geheel warm houden. Net voor het serveren de druiven erbij.

14112007(014)_resizeMan man dat was lekker!

16:43 Gepost in Keuken | Commentaren (1) | Tags: couscous |  Facebook |

Commentaren

hmmmmm dat ziet er lekker uit , binnenkort ben jij meesterchef en start de nieuwe reeks Véro's pan op de buis !

Gepost door: moma | 16-11-07

De commentaren zijn gesloten.