22-01-08

muffinrecepten

 

 

Golden Coffee Muffins

 

 

 

  

 

 

 

 

Bereidingstijd:40 minuten

Personen:8

Herkomst:Nederland

Categorie:Taarten, gebak & ijs - Gebak

Recept is van:Doortje Haas

 

 

 

 

 

 

Ingredienten

· een kopje 60 ml superverse espresso (afgekoeld)

· 50 gram gesmolten boter

· 1 ei

· 225 ml melk

· 300 gram zelfrijzend bakmeel

· 150 gram gele basterdsuiker

· 100 gram zeer grof gehakte pecannoten Ingredienten ontvangen per SMS?
Handig als je boodschappen gaat doen!
SMS INFO RECEPT 43743 naar 3010
0,35 cent p.o.b. maximaal 2 bericht(en)

 

 

 

Benodigdheden

· mengkom, oven

 

 

Bereiding
Doe eerst alle droge ingrediënten in een kom en meng goed. Doe hetzelfde met alle natte ingrediënten in een tweede kom. Gooi nu de natte en droge ingrediënten bij elkaar en roer alles nonchalant door elkaar met een houten lepel (het mag er klonterig uitzien dus vooral niet te lang roeren!). Schep hoopjes beslag in een muffinbakvorm en strooi wat ruwe rietsuiker bovenop iedere muffin voor een krokante bite. Nu 20 minuutjes in de oven op 200° en smullen maar.

 

 

Opmerking
Deze muffins met fantastisch koffiearoma moet je warm uit de oven eten. Verrukkelijk ontbijt met ingebouwde koffiekick. Natuurlijk met je favoriete espresso of cappuccino erbij. Een simpel en snel recept.

 

 

 

 

 

Pink Lady® muffins

 

 

 

  

 

 

 

 

Bereidingstijd:40 minuten

Personen:4

Herkomst:Onbekend

Categorie:Dieet & Slank - Gebak

Taarten, gebak & ijs - Cake

Recept is van:Yvonne R

 

 

 

 

 

 

Ingredienten

· 375 g bloem

· 1 zakje gist

· 2 theelepels kaneelpoeder

· 5 eetlepels poedersuiker

· 150 g boter

· 3 eetlepels honing

· 2 eieren

· 170 ml melk

· 3 Pink Lady® appels Ingredienten ontvangen per SMS?
Handig als je boodschappen gaat doen!
SMS INFO RECEPT 43641 naar 3010
0,35 cent p.o.b. maximaal 1 bericht(en)

 

 

 

Benodigdheden

· muffinvorm, ingevet

 

 

Bereiding
1. Schil de Pink Lady® appels, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en rasp de appels.
2. Snijd de boter in stukjes en doe die samen met de honing in een pannetje en laat de inhoud op een laag vuurtje smelten. Blijf roeren tot een homogene massa ontstaat.
3. Breek de eieren in een kom en klop die samen met de melk los. Voeg hieraan het honingbotermengsel en de geraspte appels toe en roer alles weer goed door elkaar.
4. Doe de bloem, de gist en de suiker in een andere kom. Maak een kuiltje in het midden en schep daarin het honingbotermengsel. Schep het beslag luchtig om zodat een korrelige massa ontstaat.
5. Vul de ingevette muffinvormpjes tot driekwart met het beslag. Verwarm de oven voor op 200°C en bak de muffins gedurende 20 min. gaar.
6. Controleer met de punt van een mes of de muffins gaar zijn. Wacht 10 minuten alvorens de muffins uit de vormpjes te halen.

 

 

 

Appelmuffins

 

 

 

  

 

 

 

 

Bereidingstijd:55 minuten

Personen:voor 6 grote muffins

Herkomst:Amerika

Categorie:Taarten, gebak & ijs - Cake

Recept is van:Yvonne R

 

 

 

 

 

 

Ingredienten

· 225 g zelfrijzend bakmeel

· 150 g bloem

· 1½ tl bakpoeder

· 2 tl kaneel

· 1 tl nootmuskaat

· 3 el suiker

· 155 g ongezouten boter

· 3 el honing

· 2 eieren

· 1,7 dL melk

· 3 groene appels, geschild en in kleine stukjes

· 1 tl kaneel, extra

· 2 el suiker, extra Ingredienten ontvangen per SMS?
Handig als je boodschappen gaat doen!
SMS INFO RECEPT 44698 naar 3010
0,35 cent p.o.b. maximaal 2 bericht(en)

 

 

 

Benodigdheden

· muffinvorm

· rooster om de muffins op te laten afkoelen

· eventueel papieren muffinvormpjes

 

 

Bereiding
1. De oven voorverwarmen op 200 °C. Een muffinvorm voor 6 muffins (inhoud 2,5 dL) of 6 losse bakvormpjes invetten met gesmolten boter of olie (of gebruik papieren muffinvormpjes). Bakmeel, bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en suiker in een grote kom zeven en een kuiltje in het midden maken.
2. De boter en honing in een steelpannetje op laag vuur smelten; blijf roeren tot een gladde massa ontstaat. Van het vuur halen. De eieren en de melkin een kommetje loskloppen.
3. Het botermengsel, het eiermengsel en de stukjes appel in het kuiltje bij de droge ingrediënten doen. Met een metalen lepel roeren tot alles is gemengd. Niet te lang roeren – het beslag moet iets klonterig zijn.
4. Het mengsel in de muffinvorm scheppen; elk vormpje voor ca. driekwart vullen. Bestrooien met het mengsel van de extra kaneel en suiker. 20-25 minuten bakken of tot een vleespen die u in het midden van de muffins prikt, er schoon uitkomt. De muffins 10 minuten in de bakvorm laten zitten voor u ze op een rooster legt om af te koelen.

 

 

Opmerking
Deze zachte muffins zijn zoet en kruidig en smaken lekker op elk moment van de dag bij het ontbijt, de brunch of de thee.

 

the best *Banana Muffins* ever! by emma_07



these are gorgeous and easy to make....wait until cooled to be eaten, but then you can heat them up for 20 seconds in the microwave if you want them warm. They must be pretty healthy too considering there's fruit in them! hehe. so try it! theyre amazing!

 Send to a friend

 

 

150 grams - plain flour

150 grams - caster sugar

150 grams - melted margerine

2 large eggs

1 teaspoon - baking powder

half a teaspoon - salt

2 bananas.

 

 

 

 

*Preheat the oven to 200 degrees C
*...and place 12 cake cases in a deep muffin pan
* in a large mixing bowl, sift the flour, baking powder and salt and give a slight stir with a wooden spoon.
* Measure out the sugar and stir into the floury mixture.
* Whisk together the milk, eggs and MELTED margerine in a SEPERATE bowl!
* Now pour this into the flour and sugar mixture, stiring/lightly folding carefully with a metal spoon.
* In a seperate bowl, mush together 2 bananas. I always find them better when theyre ripe anyway and i can mush them up with the back of a spoon-fun fun fun!
* fold the mashed up bananas into the muffin mixture.
* when it's all stirred together, spoon the mixture into the muffin cases and cook for about 15-20 minutes in the preheated oven until golden brown.
* cool on a wire rack but dont be tempted to eat until properly cool :-)

 

Limoenmuffins

Van Food-B-Good

Jump to: navigation, search

Janne: geïnspireerd op de mini-limoencakejes van Nigella (boek: "Hoe word ik een goddelijke huisvrouw?"). Recept iets aangepast. Het is genoeg voor ongeveer 12 muffins.

Ingrediënten

· 125 gram boter

· 175 gram suiker

· 2 eieren

· geraspte schil van 1 limoen

· 175 gram zelfrijzend bakmeel

· snuf zout

· scheutje melk

· 50 gram poedersuiker

· sap van 1 limoen

Bereidingswijze

Klop de boter romig met de suiker. Eieren & schil van de limoen erbij. Bakmeel met snuf zout toevoegen. En een scheutje melk totdat je een romig glad beslag hebt. Muffinvormpjes vullen. In een voorverwarmde oven op 180 graden in een minuut of 20-25 gaarbakken. Ondertussen kun je de poedersuiker en het limoensap mengen en verwarmen totdat de poedersuiker goed gesmolten is. Nadat je de muffins uit de oven hebt gehaalt prik je er een paar gaatjes in met een prikker en giet je wat van de siroop erover heen.

Nigella doet het iets anders

Nigella schrijft dat ze de cakejes niet direct lost maar ze in de vorm houdt, de siroop erover giet en ze pas na een uur of 2 lost. Ik had daar zelf niet echt het geduld voor bij de eerste lading. Bij de tweede lading heb ik het wel op die manier gedaan (het deeg was op;-). Het voordeel van het laatste is dat de siroop beter in de cakejes trekt zonder dat het een bende word ;-)

 

In de ketel: deeg en beslag

 

 

Wanneer je veel in de keuken bezig bent, zoals ik, krijg je vanzelf een soort kaartenbak in je hoofd met standaardrecepten. Soms vragen gasten mij of ik een recept heb van iets, bijvoorbeeld een appeltaartje of rabarbercrumble, en dan zeg ik dat ik dat gewoon maak, ‘ïk flans wel wat’. De reactie is dan soms: ‘o, ik wil ook leren flansen, dat lijkt me handig!’

Om die gasten ter wille te zijn, geef ik drie eenvoudige standaardrecepten, die de fervente bakkers onder ons wel kennen.

Korstdeeg of zandtaartdeeg

Het ezelsbruggetje dat hierbij hoort is: ‘twee keer zoveel meel als boter, (en indien gewenst, iets minder suiker dan boter)’.Bij dit recept moeten de ingrediënten ijskoud zijn.

250 gram meel
125 gram boter, heel koud
bij zoet deeg: 100 gram suiker, of meer/minder naar smaak
snuf zout, bij hartig deeg desgewenst meer
een of twee eetlepels vocht, ijswater wordt vaak aangeraden, of een ei

Er waren tijden dat ik het met het standaardrecept niet zo nauw nam. Ik smolt de boter, want dat werkte sneller. Op een gegeven moment werd ik nieuwsgierig naar het verschil met het originele recept van werken met hele koude boter en ijswater. En ja, ik moest toegeven dat dit toch een veel brosser deeg opleverde. Dus: werk met koude ingrediënten. Nigella Lawson zet zelfs voor sommige recepten boter en meel in de vriezer voordat ze verwerkt worden.

Snijd de boter in kleine stukken en kneed daarna boter en meel (en suiker bij de zoete variant) door elkaar. Voeg zout, ei of water toe en maak er een samenhangende bal van. Nu is het deeg klaar om verwerkt te worden tot appeltaart, quiche, zandtaartkoekjes, open vruchtentaart, vruchtencrumble, noem maar op. Afbakken kan op een temperatuur van tussen de 175 en 200 graden, en duurt bij een quiche of taart ongeveer een half uur. Een appeltaart wordt in een koelere oven (150 tot 175 graden) gebakken en doet daar dan een uur tot vijf kwartier over. Dit deeg is ook voor crumbles te gebruiken, je maakt het deeg met je vingers rul en bedekt een ovenschaal met vers fruit of een vruchtentaart met de kruimeltjes. Afbakken: half uur op 200 graden of iets koeler en langzamer, zoals bij appeltaart.

Cake

Het ezelsbruggetje dat hier bij hoort is: ‘op één ei van alle andere bestanddelen 50 gram’. Bij dit recept moeten de ingrediënten juist op kamertemperatuur zijn.

200 gram meel

200 gram boter

vier eieren

200 gram suiker

snuf zout

citroenrasp, vanille, chocolade of een andere smaakmaker

 

 

Klop de boter met de suiker romig, voeg een voor een de eieren toe en als laatste het meel. Dit beslag wordt afgebakken in een oven van 175 graden, ongeveer drie kwartier. Prik met een breinaald of het beslag gaar is.

Flansen kan met dit recept door eieren te vervangen door ander vocht zoals melk, room, vruchtensap. Boter kan verminderd worden of deels vervangen door zonnebloemolie.

 

Muffins
Voor zes flinke muffins.

Ezelsbruggetje: de verhouding vocht/meel is vergelijkbaar met het cakerecept: 125 tot 150 gram meel, een ei en 100 ml. vocht, iets minder suiker en vet dan bij cake.

125 tot 150 gram zelfrijzend bakmeel of meel met een grote theelepel bakpoeder
1 ei
2 eetlepels zonnebloemolie/gesmolten boter (optioneel)
90 gram suiker, stroop, honing (of naar smaak, weglaten bij hartige muffins)
1 dl. karnemelk of gewone melk, yoghurt, sap…..
snuf zout, evt. iets meer bij hartige muffins
smaakmaker zoals kaneel, speculaaskruiden, vanille, rozijnen, vruchtjes zoals blauwe bessen, geprakte banaan….en hartig (geen suiker toevoegen): kaas, (tuin)kruiden, stukjes worst, ham, paprika, tomaat en ga zo maar door.

Roer eerst de droge bestanddelen door elkaar en voeg dan het ei, de olie en het vocht toe. Roer kort, muffins mogen wat klonterig de vorm in gaan, dat houdt ze luchtig en kruimelig.

Bak de muffins in een voorverwarmde oven op 200 graden, ongeveer 20 minuten.

Flansen is met muffins al helemaal geen probleem, maak ze zoeter, vetter, zouter, vochtiger, droger, magerder, als je de verhoudingen maar in de gaten houdt!

21:57 Gepost in Bouvier | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.