• 'S.O.S GSM in wasmachine'

    Pin it!

    nokiaHoe vaak het mis gaat is niet precies bekend, maar er zijn wel onderzoeken naar gedaan in Groot-Britannië. Daar stopten in 2002 zo'n 200.000 mensen hun mobiele telefoon per ongeluk in de wasmachine. Soms is het vochtige klimaat niet destructief. Het belangrijkste is dat u de telefoon goed laat drogen en tot die tijd niet aanzet. Als de telefoon bovendien reeds uit stond is de kans het grootste dat deze het heeft overleefd.

    Uit de ervaring van Billy en anderen... 'wat hebben wij heleerd vandaah ?':

    1. Schud er heel hard mee om de grootste hoeveelheid water er uit te krijgen

    2. Leg hem in de oven (liefst 2x een half uur op 50 graden)

    3. Laat hem voor de rest nog zo’n 12 uur drogen

    4. Zet hem weer in elkaar en zet hem aan

    5. Als hij niet aangaat kan dat ook aan het leeg zijn van de batterij liggen.

    Op basis van de reacties op de site van Billy lijkt de kans op succes ongeveer 50/50. En ik had het idee dat het bij Sony Ericsson telefoons beter werkt dan bij Nokia’s.

     

    Mama, veel succes.  (En neen, ik krijg pas in september een nieuwe).

  • The mask !

    Pin it!

    IMG_8456_resizemask

     

     

     

     

     

     

     

    Ziet u enige gelijkenis ? Ik wel: from a sweet baby to a houligan.

  • Quiche met kip en groenten

    Pin it!

    IMG_8447_resizeIMG_8449_resize

     

     

     

    Basis: 3 (of 4) eieren, 3 (of 4) EL melk, 3 (of 4) EL bloem, vandaag volroggebloem. Verder groenten en vulling naar keuze.

    Zo gemaakt: oven op 180°C voorverwamen. Vandaag: reeds al dente groenten erwten, worteltjes, tomatenblokjes, kipfilet in blokjes gesneden, parmezaan in. Vorm ingieten, nog wat parmezaan er bovenop. 20 à 25min in oven en klaar. Zonder bladerdeeg dus.  
    IMG_8452_resize
  • Cliché in huis

    Pin it!

    cartoonEen man met gescheurde ligamenten en bijhorend bijna-half-been in de gips: een zegen van een cliché in huis.

    Post ik dit nu onder de categorie Kids ? Awel ja, 'k ga dat doen.

  • Croisière Blanche Bio 2008: de definitieve schade

    Pin it!

    IMG_8443_resizeNa de tijdelijke schade, een tapeke en braceke op aanraden van de dokter op spoed zondag, heeft E vandaag zijn vet (ttz 'dat had al van den eersten dag in de gips gemoeten!') gekregen van de orthopedist en ook een mooie... gips.

     

  • Bonavonture in beeld op de Croisière Blanche Bio 2008

    Pin it!
     

    Over hangbrug

     

    Vast

     

     

    Driving

     

    Over houten 'brug'

     

    Op sleeptouw

     

     

    Rocks

     

     

     

    Bosweg

     

     

    ETC demo

  • Tweede lading foto's van de Croisière Blanche

    Pin it!

    Et voila, foto's van co-piloot C >> HIER <<

     

  • Croisière Blanche Bio 2008: de schade

    Pin it!

    IMG_8434_resizeIMG_8433_resize

     

     

     

     

    Co-piloot C: verstuikte duim

    Mijnen E: verdict vandaag van de 'spoed': 'ligamenten van de enkel gescheurd'

    Bonavonture: een mini barst in voorruit vanop de snelweg.

    't Valt effenaf nog mee.IMG_8430_resize

  • Eerste lading foto's van de Croisière Blanche

    Pin it!
    050286_resize

    Yes ! Ze zijn 'geland' om 20u10.

    E mankt ferm ocharme (volgens mij is dat ferm gescheurd of gebroken...)

    De eerste foto's genomen door fotograaf in Orcières kan je hier vinden >> HIER <<

    Volledig verslag komt in volgende editie LROCB clubblad.

  • Witte schoonheid

    Pin it!

    Phalaenopsis groot en klein: makkelijk & dankbaar. Een bloem die alle momenten in een mensenleven een extra dimensie geven, symbolisch als teken van verbondenheid en ook schitterend in al haar eenvoud. IMG_8423_resizeIMG_8422_resize

  • Croisière Blanche Bio 2008 the return

    Pin it!

    IMG_8426_resizeDe aftelkalender is op zijn einde. E, co-piloot C en Bonavonture zijn vanmorgen omstreeks 9u vertrokken in Orcières. ETA is 20u20.

  • Golden Coffee Muffins

    Pin it!

    Inderdaad, ik ben in mijne muffin...dat komt ervan als je 400 muffinpapierkes koopt (met vervaldatum?)

    Nodig: een kopje 60 ml superverse afgekoelde espresso (de beste en strafste die je kan maken: Ristretto van Nespresso), 50gr gesmolten boter, 1 ei, 225ml melk, 300gr zelfrijzende bloem, 150gr rietsuiker, 100 gr zeer grof gehakte noten (peccannoten, cashew,...)

    Zo gemaakt: Verwarm de oven voor op 200gr. Doe eerst alle droge ingrediënten in een kom en meng goed. Doe hetzelfde met alle natte ingrediënten in een tweede kom. Voeg samen, roer, schep hoopjes beslag in een muffinbakvorm en strooi wat ruwe rietsuiker bovenop iedere muffin voor een krokante bite. 20 min in de voorverwarmde oven op 200gr

    IMG_8415_resizeDeze muffins met fantastisch koffiearoma eet je best warm uit de oven. Een verrukkelijk ontbijt met ingebouwde koffiekick. 
     

  • Breakfast confessions

    Pin it!

    IMG_8417_resizeIMG_8418_resize

     

     

     

    Donker brood kan uw kinderen ernstige schade  toebrengen.

    Ik doe C een rekker van mij aan om een staartje te maken, zegt T 'mama, dat is uw staart, niet die van C'

    'C waarom kijk je boos?', zegt C 'waarom de banaan krom is'

     

     

  • Zwarte woud brood

    Pin it!

    25012008(001)_resizeNieuwe sample is een Foret Noir brood.  Een vrij donkere bloem met tarwe-, spelt- en 6 granenbloem én malt

    Zo gemaakt: In deze volgorde in de BBM: zakje gist, 500 gr van deze goddelijke bloem, 300ml water, 30gr/dikke EL alphro bakken en braden, 6 gr zout.

    IMG_8416_resize

  • Croisière Blanche Bio 2008 day 4

    Pin it!

    Laatste roadbook van 70km, zeer technisch en sneeuw. Vanavond debriefing, ceremonie met aantal prijzen (niet voor meest gekwetste chauffeur...). Morgen inpakken, kijken of fotograaf van organisatie nog mooie shoots heeft en naar huis. Foto's hebt u uiteraard nog te goed. 'Méér dan voor herhaling vatbaar' vatte E het samen.

     

  • Croisière Blanche Bio 2008 day 3

    Pin it!

    Ow ja...Gisteren pas om 20u in hotel voor 20km (1/4de van de roadbook) en zonder eten behalve de Leos. Ocharme... Sneeuw tot aan dak op bepaalde plaatsen.

    Vandaag: hard mud roadbook, weinig sneeuw, 60km. Van 7u tot 18u. 'Voetteke' moet ooit nekeer naar den doktoor, volgende week ergens  

  • 30000 en....zegdatniwaarisé nummer 1...

    Pin it!

    nr1

    ...van de 1262 blogs over Kids

    Nederige dank u aan alle bezoekers en steeds bereikbaar voor suggesties, op- of aanmerkingen.

    Een 'beke' geschiedenis

    21/5/2007: start blog

    04/12/2007: 20.000 bezoekers

    04/01/2008: 25.000 bezoekers

    vandaag : 30.000 bezoekers

  • Groentekalender

    Pin it!

    groentekalenderSuperhandig (dank u Velt) om op je koelkast te hangen én vooral om te gebruiken. Download hem op http://www.groentekalender.be/ en wordt meteen lid van Velt.

     

     

  • Oudercontact & portfolio T

    Pin it!

    Na school was het oudercontact met juf N.. Zij zegt dat 'alles prima gaat met T; hij geen problemen meer heeft met de taal (Frans). In begin van schooljaar had hij rare zinsconstructie en verwarde le met la en un met une maar dat is er volledig uit; hij mengt de talen niet; is beleefd; is gevoelig voor haar 'boze ogen'; hij doet heel goed mee in de klas; is aandachtig; houdt privé conversaties met de leerkracht Nederlands 'meneer T' en de andere kindjes kunnen dan niet goed volgen LOL; hij heeft een olifantengeheugen' Maw alles gaat goed, hij mag blijven. Zijn map kwam even mee naar huis, ik keek en zag dat het goed was.

    24012008(004)24012008(005)24012008(006)24012008(007)

    24012008(008)24012008(009)24012008(010)24012008(011)24012008(012)24012008(013)24012008(014)24012008(015)24012008(016)24012008(017)

     

  • Paparazzi

    Pin it!

    24012008(003)_resize'Kijk nekeer, lach nekeer, nog nekeer, nog lachen mamaaaaaaaaaa'

  • 't Beste uur om naar dendelhais te gaan...

    Pin it!

    24012008(001)_resize24012008_resize... is voor u nà 10u. Tussen 8u30 en 10u rijdt er dit hysterisch gevaarte rond.

    Oh ja, tip voor mezelf: wijnafdeling te vermijden & zien dat je achter haar loopt, àchter !

  • Croisière Blanche Bio 2008 day 2 vervolg

    Pin it!

    '17u: nog steeds niet aan plaats waar middagmaal voorzien was. Onderweg sinds 8u. Continu wagens vast in sneeuw'  Naaaaaais.

    Telefonische update om 18u30: 'papaaaaaaaaa ben jij vastgereden in de sneeuw?' Maar neen, 1x moeten winchen. Nog steeds zijn ze niet veel verder dan... nog niet aan de helft. Aan de andere kant van de vallei hebben ze zicht op Orcières en de hotels. Een geruststelling

    Ze hadden toch al elk ne Leo op. Ik heb ineens de film Alive in gedachten

  • Hoop op orde in de speelhoek

    Pin it!

    trofastNodig: 2 trofast basiselementen en bakken uit denikea, 1 Canon Eos 350D, pc, printer en papier, plakband, schaar én vooral veel hoop dat alles nu in juiste bak zal belanden. Voor even toch...

    Ofte als de vent van huis is maniakken de muizen.

  • Tirolbrood

    Pin it!

    23012008(008)_resize24012008(018)_resize

     

     

     

     

    Review van Pain de Tyrol bloem. Beloofd een zeer typisch zwart brood bestaande uit tarwebloem, zonnebloempitten en natuurlijke malt. Zwart is het niet echt maar ruikt & smaakt heerlijk.

    Zo gemaakt: In deze volgorde in de BBM: zakje gist, 500 gr van deze goddelijke bloem, 300ml water, 30gr/dikke EL alphro bakken en braden, 6 gr zout.

    Jodelen doe ik er niet van. Gelukkig maar...

  • Choc chip muffins

    Pin it!

    Een recept uit Nigella (Lawson) Feasts , gemaakt met de sous-chef T onder supervisie van tiran chef à la Gordon Ramsey C

    23012008(001)_resizeVerwarm oven op 200gr
    Het droge namelijk
    1+3/4 kop zelfrijzende bloem, 1+3/4 kop suiker (lekkerst met rietsuiker), 2 KL bakpoeder, 1/2 TL bicarbonaat, 2 EL cacoapoeder (of nesquick), 3/4 kop chocoladekorrels (of in stukken geslagen noir de noir chocolade)
    mengen samen met het natte namelijk 1 kop melk, 1/3 kop olie (geen olijf), vanille, 1 ei. In muffinvormen scheppen, eventueel nog wat chocoladekorrels over strooien en 20min bakken op 200gr. Goed voor een dozijn muffins.

    23012008(002)_resizeT en C keurden alvast meer dan goed: 'superlekker mama'

     

    Zien ?

  • Croisière Blanche Bio 2008 day 2

    Pin it!

    DSC00103Een korte veelbelovende mms om 8u11: 'voet ietske beter, net vertrokken. 1,50meter sneeuw op traject, na 2 km staan we reeds stil want eerst voertuig moet uitgegraven worden (als ik terugben moet ik bij de dokter passeren denk ik'. Ik denk het ook.

    Update vanavond na de jaloerse telefonische debriefing...

  • Deeg voor niet-flansers

    Pin it!

    dyn010_original_533_400_pjpeg_2596869_216138b23f32dd366de7d9fe5990d80cAls je veel in de keuken bezig bent, zoals ik, krijg je vanzelf een soort kaartenbak in je hoofd met standaardrecepten. Soms vragen gasten mij of ik een recept heb van iets, bijvoorbeeld een cake of crumble, en dan zeg ik dat ik: ik flans gewoon wat ineen. De reactie is dan: ‘o, zo wil ik ook kunnen flansen, dat lijkt me handig!’ Om niet flansers ter wille te zijn, geef ik drie eenvoudige standaardrecepten, die de fervente bakkers onder ons wel kennen.

    Zanddeeg Ezelsbrug: twee keer zoveel bloem als boter, (en indien gewenst, iets minder suiker dan boter). Bij dit recept moeten de ingrediënten ijskoud zijn.

    250gr zelfrijzende bloem
    125gr boter, heel koud
    bij zoet deeg: 100gr suiker, of meer/minder naar smaak
    snuifje zout, bij hartig deeg desgewenst meer
    een of twee eetlepels vocht, ijswater wordt vaak aangeraden, of een ei

    Er waren tijden dat ik het met het standaardrecept niet zo nauw nam. Ik smolt de boter in de microgolf. Nieuwsgierig naar het verschil met het originele recept van werken met hele koude boter en ijswater... En ja, ik moest toegeven dat dit toch een veel mooier deeg opleverde. Dus: werk met koude ingrediënten. Nigella Lawson zet voor sommige recepten boter en bloem in de vriezer voordat ze verwerkt worden.
    Snijd de boter in kleine stukken en kneed daarna boter en meel (en suiker bij de zoete variant) door elkaar. Voeg zout, ei of water toe en maak er een bal van. Nu is het deeg klaar om verwerkt te worden tot appeltaart, quiche, zandkoekjes,  vruchtentaart, vruchtencrumble, noem maar op. Afbakken kan op een (voorverwarmd) temperatuur tussen 175 à 200gr, en duurt bij een quiche of taart ongeveer een half uur. Een appeltaart wordt in een koelere oven (150 à 175 gr) gebakken en doet daar dan een uur tot vijf kwartier over.
    Dit deeg is ook voor crumbles te gebruiken, je maakt het deeg met je vingers rul en bedekt een ovenschaal met vers fruit of een vruchtentaart met de kruimels. Afbakken: half uur op 200 gr of iets koeler en langzamer, zoals bij appeltaart.

    dyn008_original_533_400_pjpeg_2596869_bc2d2fe39d61a4b974a448c8f771c66fCake Ezelsbrug: per ei van alle andere bestanddelen 50 gram. Bij dit recept moeten de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

    200gr zelfrijzende bloem
    200gr boter
    4 eieren
    200gr suiker
    snuifje zout
    Geraspte (bio)citroenschil, vanille, chocolade of een andere smaakmaker
    Klop de boter met de suiker romig, voeg een voor een de eieren toe en als laatste de bloem. Dit beslag wordt afgebakken in een voorverwarmde oven van 175gr, ongeveer drie kwartier. Prik met een breinaald of het beslag gaar is. 'Flansen' kan met dit recept door eieren te vervangen door ander vocht zoals melk, room, vruchtensap. Boter kan verminderd worden of deels vervangen door zonnebloemolie.


    dyn009_original_600_400_pjpeg_2596869_2552c80e46ccec1483c31dfb9eb4c306Muffins  (voor zes flinke muffins) Ezelsbrug: de verhouding vocht/bloem is vergelijkbaar met het cakerecept: 125 à 150 gram meel, een ei en 100 ml. vocht, iets minder suiker en vet dan bij cake.

    125 à 150 gram zelfrijzende bloem of gewone bloem met een grote KL bakpoeder
    1 ei
    2 EL zonnebloemolie/gesmolten boter (optioneel)
    90gr suiker, stroop, honing (of naar smaak, weglaten bij hartige muffins)
    1 dl. karnemelk of gewone melk, yoghurt, sap…..
    snuifje zout, evt. iets meer bij hartige muffins
    Naar keuze voor zoetebekken: Kaneel, speculaaskruiden, vanille, rozijnen, vruchtjes zoals blauwe bessen, geprakte banaan…. Voor hartig (geen suiker toevoegen): kaas, tuinkruiden, stukjes ham, paprika, tomaat....

    Roer eerst de droge bestanddelen door elkaar en voeg dan het ei, de olie en het vocht toe. Roer kort, muffins mogen wat klonterig de vorm in gaan, dat houdt ze luchtig en kruimelig. Bak de muffins in een voorverwarmde oven op 200gr, ongeveer 20 minuten. 'Flansen' is met muffins al helemaal geen probleem, maak ze zoeter, vetter, magerder, zouter, vochtiger, droger,... als je de verhoudingen maar in de gaten houdt!

    Veel flanssucces.

  • Verandering van spijs doet eten

    Pin it!

    22012008(002)

    Neen 't gaat niet over mannen, wat dacht u ? Nieuwe samples bloem van bij Patati pât'à tarte:

    * Pain de Tyrol: een zeer typisch zwart brood bestaande uit tarwebloem, zonnebloempitten en natuurlijke malt,
    * Foret Noir voor zeer donker brood: tarwe-, spelt- en 6 granenbloem én malt
    * Farine d'épeaultre: spelt dus maar voor 85% gezeefd

    De eerste Pain de Tyrol is in de maak, de review hebt u nog te goed.