• Schoenenjacht 2

  Pin it!

  Gezien deze wat stilaan wat klein worden, 3 nieuwe paren: 2x Kickers en 1x Reebok mét Johnny gehalte . De maten?  25 en 26.

  IMG_8631_resize

 • Zwaaiclown

  Pin it!

  Razend enthousiast van Stoere Vent over de schooluitstap gisteren naar Circus Bouglione. De verhalen blijven komen. Over een clown die veel lawaai bleef maken, een radio die in de vuilnisbak belandde, de olifant die vreselijk stonk, de tijgers die in de kooi zaten die goed dicht was (dank u)... Dit hadden ze gemaakt om te zwaaien vanop de banken. IMG_8621_resizeNoem het hoe u wil, ik noem het een zwaaiclown.

 • Trivento Reserve Argentina Malbec 2005

  Pin it!

  IMG_8625_resizeTrivento Reserve Argentina Malbec 2005
  Mendoza druiven in Franse eikenhouten vaten gerijpt gedurende 7 à 8 maanden. Toets van vanille en rijke tannines met toets van vol en rijp zwart en rood fruit. Ondoorzichtig paars tot aan de rand, zonder verkleuring.
  Lekker bij: gevogelte, runds- en varkensvlees
  Temperatuur: 17 à 19gr
  Prijs: €6,79
  Waar: Delhaize

 • Fast Comfort Food

  Pin it!

  fin4_resizeTerwijl Man vanavond van de grond gaat... eten op 124m hoogte in restaurant Näsinneula (Tampere - Finland), moet ik het stellen met Fast Comfort Food.
  Dit slaatje is sneller klaar dan een doorsnee voze diepvriesmaaltijd, is bovendien super lekker, je kan er zo mee in de zetel kruipen met enkel een vork in je hand en een glas rode wijn... eens de kindjes slapen. Ik zie enkel maar voordelen.
  Nodig: een zakje sla van dendelhais, prunellatomaten, een bolletje mozarella, wat olijven, peper en zout van de molen, olijfolie en pompoenpitten.
  Zo gemaakt: sla in kom, tomaten, mozarella en olijven snijden, erbij, pitten en olie erover en koelkast in.

  IMG_8622_resize

 • Nostalgische cressonettepuree

  Pin it!

  Ik had het er hier al over en vandaag staat het hier op het menu voor Drama Queen en Stoere Vent. Gestoomde aardappelen in de schil, wat olie erbij, cressonette, mixen en klaar.IMG_8614_resizeIMG_8615_resize

 • Choc Chip Honing-bananen muffins à la Drama Queen

  Pin it!

  Nieuwe flashy muffinvormen en een kleine kokkin Drama Queen schreeuwen om iets te doen. Het werd een mix van de Honing-bananen-muffins van Lunatic en de Choc Chip muffins van Nigella

  Ingrediënten: 250 gr zelfrijzende bloem, 25 gr rietsuiker, 50 gr alphro bakken en braden, 2 of 3  rijpe bananen, 2 eieren, 2 EL vloeibare honing, 5 EL melk, snuifje zout én 100gr fondant chocolade(callets) en 2EL cacaopoeder (nesquick, 't is al gelijk).

  IMG_8609_resizeIMG_8610_resize

  Bereiding: Verwarm de oven voor op 200° C.  Meng de bloem met de suiker, gesmolten boter en geprakte bananen in een grote kom. Klop in een aparte kom de eieren met de honing, de melk en een snufje zout door elkaar. Als extra voeg ik 100gr chocolade toe en 2EL cacaopoeder.

  IMG_8611_resizeIMG_8613_resizeSchep het deeg in de muffinvorm tot 1 cm onder de rand met het mengsel. Bak 25 minuten tot ze mooi gerezen zijn. IMG_8629_resize

 • Leef zoals je wil

  Pin it!

  Het was vanmorgen weer 't beste uur om naar dendelhais te gaan. Een beeld uit het reclameblok: 'Leef zoals je wil' en ...

  27022008_resize

   

   

   

   

   

   

  wat schaft de pot vandaag ? 27022008(001)_resize'Die ! Die wil ik'

 • Ecologische moestuin deel 2

  Pin it!

  24022008_resizeNa deel 1: mijn zicht van de dag. Spitten. Gezien dit eerste bewerking is van het stuk grond tot moestuin, wordt het spitten. Nadien is dat niet meer nodig. Enkel de grond losmaken met een grelinette.

   

   

   

   

 • Risotto met parmezaan

  Pin it!

  Nodig voor 4 personen: 400gr risottorijst (Arborio), 100gr boter of bakken en braden (de helft is ook goed), een fijngesnipperde ui, 1/2 glas droge witte wijn (een glas Chablis van 2002 is ook goed), 1 1/2 liter bouillon naar keuze (groentenbouillon) en 100gr geraspte parmezaan.

  IMG_8597_resizeIMG_8598_resize
  Zo gemaakt: laat ui in de 1/2 van de boter glazig worden. Voeg de rijst toe en roer tot de boter opgenomen is. De wijn erbij, laten inkoken en dan beetje bij beetje de hete bouillon terwijl je goed blijft roeren. Wanneer de rijst na 18minuten klaar is, voeg je de rest van de boter toe en de parmezaan.

  Lekker met: zowaar alles, vandaag met gestoomde wilde zalm. Ik voegde bij de risotti nog 400gr gestoomde erwten. Gewoon puur, met de lepel uit de casserolle, hemels.

  IMG_8599_resize

   

 • Domaine de Perdrycourt Chablis 2002

  Pin it!

  IMG_8603_resizeEen Appéllation Chablis Controlée van 2002 Cuvée Spéciale gebotteld op het eigendom van Arlette en Virginie Courty.
  De druif die verantwoordelijk is voor de wijnen uit de Chablis is de Chardonnay die plaatselijk bekend is onder de naam beaunois. Kenmerken: droog, fris en fruitig.
  Lekker bij: het aperitief, zeevruchten, vis, fijne vleeswaren, witte kazen zoals geitenkaas en compté.
  Temperatuur: 10 à 12 gr
  Prijs: €12
  Waar: eigen import

 • De weg naar Mekka

  Pin it!

  leyers-de-weg-naar-mekkaStaan we voor een clash tussen het Westen en de islam? Of maken we alleen de groeistuipen mee van een snel globaliserende en multiculturele wereld? Jan Leyers ging op zoek naar een antwoord. Het verhaal begint in Córdoba, ooit de hoofdstad van Moors Spanje. Het einddoel is Mekka, voor alle moslims de heiligste plek ter wereld. Daartussen ligt een spannende tocht langs de vele plaatsen waar de geheimen van de islam verborgen liggen: Casablanca en Fez, het dreigende Algiers, Tripoli en Caïro, het mysterieuze Damascus, Istanbul en het kruitvat Teheran. Jan Leyers bezoekt moskeeën, badhuizen en Koranscholen, dringt door tot bij het hoofd van de Moslimbroederschap en voert onthutsende gesprekken met ayatollahs en bedoeïenen, schoolmeisjes en terroristen. Gaandeweg komt hij erachter wat er leeft en broeit in de islamitische wereld, wat moslims en westerlingen bindt en waar hun wegen scheiden. De weg naar Mekka is een diepgaand en meeslepend verslag van een reis door een wereld die weinigen kennen, die velen angst inboezemt en waar niemand onveranderd uit terugkeert.

 • No ETA salade

  Pin it!

  Gezien Man nooit weet wanneer hij zal thuis komen, doop is deze salade tot No Estimated Time of Arrival salade.

  IMG_8590_resizeNodig: tomaten, pompoenpitten, druiven, bio-olijven, kruiden, feta, olijfolie, een grote zak gemengde sla van dendelhais, wat volkoren stokbrood.

  Zo gemaakt: alles bijeen.

 • Circus Bouglione

  Pin it!

  nicolasboulgioneaffichea_jpStoere Vent gaat dinsdag met school naar circus Bouglione kijken, dat momenteel zijn tent heeft opgezet in Doornik . Hij spreekt al de hele week ronduit van 'beaucoup de bancs, un élephant, des tigres et des trapèzes'

 • Penne met champignons, spek en pijnboompitten

  Pin it!

  IMG_8587_resizeNodig voor 2 personen: 200gr spek, 500gr champignons, een handvol pijnboompitten en penne. Volkoren uiteraard.

  Zo gemaakt: bak het spek in een tefalpan en leg het op wat huishoudpapier. Bak in dezelfde pan de gesneden champignons en voeg op einde de pitten en spek toe. Ondertussen heb je ook de penne klaar. Alles bijeen, wat parmezaan op en smakelijk. Simpel en zo lekker.

 • www.beldonor.be

  Pin it!

  donorWe willen allemaal zo graag zo solidair zijn natuurlijk...Veel woorden – maar daden? Ik ben benieuwd wie het onsterfelijke gebaar zal maken door het orgaandonorformulier op de gemeente in te vullen. Dat kon gisteren, vandaag en morgen – maar misschien is het mooi om er zeker en vast over na te denken voor 14 oktober aanstaande, want dan is het Werelddonordag. Ik wacht niet tot dan, en liet me vandaag officieel als donor registreren in mijn gemeente.

  Het gebrek aan organen is de belangrijkste hinderpaal voor transplantaties. Er zijn onvoldoende donors om aan de behoefte in België te voldoen. Gevolg: steeds langere wachtlijsten en helaas patiënten die overlijden. Download het registratieformulier op www.beldonor.be, teken en breng binnen in je gemeente. DOEN ! Zeg ja!

  "Als een papa of mama een nier geven aan hun kind, dan geven ze een stukje van hun leven door. Op ieder van ons kan soms een beroep worden gedaan om 'ja' te zeggen.
  Wat gebeurt er met ons na de dood? Kunnen we de dood van anderen niet verhinderen?
  Zeg ja! want door orgaandonatie ben je solidair met anderen. Zeg ja! want orgaandonatie is een teken van liefdadigheid en menselijkheid."
  Ja zeggen is een persoonlijke keuze, maar moet maatschappelijk ondersteund worden en moet met onze overtuigingen overeenstemmen. Ja zeggen is de volle verantwoordelijkheid nemen voor je standpunten en je handelingen en voorkomen dat anderen pijn hebben omdat ze voor ons moeten beslissen.

 • Ecologische moestuin deel 1

  Pin it!

  IMG_8585_resizeDit plan staat momenteel zo ver: 14 kastanjehouten steunpalen, 20 meter dito omheining en 9 zakskes. Ik ben met voorbedachte rade de helft vergeten...spaaatig dat ik nog eens terug moet zonder Man. IMG_8586_resize

   

   

 • Drama Queens thuiskomst

  Pin it!

  19022008_resize

  19022008(001)_resize

   

   

   

   

   

  ... bestaat uit:

  * de post doornemen. Oh dank u. Een kaartje van meter W om me te feliciteren met mijn tutloos bestaan.

  * een telefoontje plegen naar Moma. Ze is weer niet in haar kot.

   

   

 • Ik zie ik zie...

  Pin it!

  ... dat dit opgelost is. Lijkt al iets normaler

  35262

   

   

 • Flippende blogteller feedback

  Pin it!

  Naar aanleiding van het onmogelijke aantal bezoekers (121847) reflecterend op mijn flippende blogteller, ruim 90000 extra op één maand, een mail van mijnentwege naar Skynet, kreeg ik onderstaande feedback: 'Beste, Bedankt voor uw melding. Normaal gezien gebeurt er elke 20 minuten een update van de bezoekersteller. Daaropvolgend moet een statistiekenbestand elke 20 minuten automatisch worden leeggemaakt. Dat gebeurt momenteel niet, door een probleem met de toegangsrechten van dit bestand. Vandaar het feit dat veel bloggers abnormaal hoge bezoekersaantal krijgen. De bezoekerstellers staan momenteel stil. We werken aan een oplossing en zodra die er is, zullen de aantallen opnieuw naar hun normale niveau zakken. Onze excuses voor het ongemak.Met vriendelijke groeten, Klantendienst Skynet'

  Ik ben gerust dat ik niet zo populair ben, u ook ?

 • Kabeljauwfilet met couscous (stoomoven)

  Pin it!

  17022008(001)

   

   

   

   

  Snel, lekker en makkelijk. Stoom de (ontdooide) groentenmix 'couscous' van dendelhais 15 minuten op 100gr, voeg na 5 minuten de kabeljauwfilet erbij. Maak gelijk de couscous klaar, voeg groenten erbij, kruiden en klaar.

 • Rosbief met erwten, wortelen en aardappelen in de schil (stoomoven)

  Pin it!

  IMG_8567_resizeIMG_8578_resize 

  Bak de rosbief aan in de pan, wikkel in aluminiumfolie. Stoom op 100gr gedurende 55minuten, voeg na 15minuten de aardappelen erbij en na 45 minuten de groenten.

   

 • Knikkercadeautjes deel 2

  Pin it!

  knikkersNet zoals we bij Stoere Vent deden krijgt nu ook Drama Queen knikkercadeautjes. Mooi slapen zonder tut en zonder morren levert een knikker op. Knikker potje in, potje vol tot aan streep = een beloning. En of het helpt !

 • Bonavonture inspireert...

  Pin it!

  ... Lunatic Momy. Bedankt om te melden dat Defenders stoer zijn doch eerder om het met een hoodletter te schrijven. U hebt les 1 alvast goed onthouden. En die handleiding parkeren is voor mij niet nodig, doch mag u een exemplaar houden voor deze dame .Verder wil ik liever niet geassocieerd worden met Porche Cayennes en hun bestuurders, evenmin als met Defender bestuurders die niet kunnen parkeren of hem énkel kopen omdat het stoer is. Gelukkig ben ik ook niét blond, heb ik geen manicure nodig, heb ik geen gsmontvangst in Bonavonture, neem ik met Bonavonture geen voorrang van rechts maar voorrang van gewicht; en glanst zijn carrosserie al lang niet meer. En parkeren: bestuurders van een Polo, Smart,... en consoorten kunnen een voorbeeld nemen aan mij.

   

   

 • Ontroerende liefde tussen vriendjes

  Pin it!

  Toen ik samen met T de speelplaats verliet, kwam zijn vriendje Th achter ons aan om T een megadikke knuffel te geven. Superschattig.

 • Flippende blogteller ?

  Pin it!

  Ik zat eind januari aan 30000 bezoekers en volgens de teller nu aan méér dan 't dubbele. Que pasa? Zoekmachines aan het werk ?

 • Mijn dorp is...

  Pin it!

  ... waar het te voet naar school en crèche mooi wandelen is.

  Van boven naar onder en van links naar rechts: T aan de school; beste en enige eetgelegenheid van 't dorp; gebouw links oude pastorij = creche, voor kerk zonder toren, rechts boerderijmuseum; T en ik;  gebouw links oude pastorij = creche; idem; boerderijmuseum; T aan de creche; zus en broer; zus en broer schaduw.

   

  15022008(003)_resize15022008(005)_resize15022008(006)_resize15022008(007)_resize15022008(008)_resize15022008(010)_resize15022008(009)_resize15022008(012)_resize15022008(013)_resize15022008(015)_resize

 • Lunch out

  Pin it!

  15022008(005)_resizeIn dit Estaminet-Brasserie-Restaurant gingen E en ik vandaag lunchen. Hij nam één van de suggesties: gegrilde kalfslende met groententaartje, vergezeld van huisgemaakte kroketjes en zacht biersausje. Ik nam een kleine (hm?) salade met gerookte zalm en garnalen.

  15022008(001)_resize15022008_resize

 • Officieel tutloos

  Pin it!

  lolaDat zijn we nu ten huize One Life. C is na 20 minuten morren in slaap gevallen zonder tut. Alweer een reden om te zeggen: ze worden zo/te snel groot...

 • De vuilbak in

  Pin it!

  IMG_8548_resizeIMG_8550_resizeBeslist stond ze op met de only-in-bed-tut en zei 'tut in de vuilbak gooien'. Zo geschiedde dus.

 • Witte rozen

  Pin it!

  IMG_8545_resizeIMG_8547_resizeMelig, romantisch, pure commerce, onnozel... u noemt het zoals u wil. Wij doen daar wél aan mee.