Chocoladetaart

Pin it!

Een 'test'recept voor de verjaardagstaart voor Stoere Vent. Gekregen van een kenner: de steeds vriendelijke dame van Patati pât'à tarte


Nodig: 200gr chocolade (half half noir de noir en gianduja bv.), 8 eieren, 125gr suiker (riet, gewone... naar goesting), 80 gr boter (alphro bakken en braden...), 3 EL zelfrijzende bloem.

IMG_8685_resize

Zo gemaakt: verwarm de oven op 180gr. Smelt boter en chocolade au bain marie of in microgolf. Eieren scheiden en eigelen opkloppen met de suiker. Eiwitten tot schuim kloppen. Eiwit bij eigelen en suiker voegen en langzaam spatelen. Gesmolten chocolade en boter bijvoegen. Bloem bijvoegen. Giet in een vorm, farineer (geboter en bebloem indien nodig) en zet zeker 35minuten op 180gr. Haal onmiddellijk uit de vorm en laat afkoelen.

IMG_8686_resize


Commentaren

  • en hoe was het resultaat?
    k heb namelijk ook een jarige op komst ;-)

  • lekker maar eerder flan-achtig met een chocoladesmaak... ik hou het bij mijn ander recept

  • Chouke , moet daar geen bloem bij ?

  • Vive tupperware ! :)

De commentaren zijn gesloten.