• Moestuinhulpje II

  Pin it!

  Terwijl Stoere Vent zich eerder leent voor de grove werken, houdt Drama Queen eerder van 't fijne werk: 't verzuipen van de groenten met een geniepige lach van 'dzu ze heeft het gezien'.

  IMG_9707_resize

 • Courgettebloemen

  Pin it!

  IMG_9703_resize
  Courgettebloemen zijn de vruchten en de bloemen van de gewone courgette die juist voor de zetting, geoogst worden. Bij het oogsten van de courgettebloem met vruchtbeginsel is het belangrijk om ze vroeg in de ochtend te plukken en snel te verwerken, anders wordt ze heel snel slap. Het bijhorende courgetje is 5 à 8 cm lang en heeft een zachte en tedere smaak.  Diegenen, die zoals ik zelf courgettes kweken, weten wel dat ik het over die mooie, grote, licht oranjebloemen heb.  Tot mijn verbazing weten veel (hobby)kwekers niet dat die bloemen nog lekkerder zijn dan de vrucht zelf.  Je kan ze frituren in een tempuradeeg of opvullen met bijvoorbeeld groenten, maar ze zijn ook lekker in een salade, een risotto of een omelet.
   
  Dit recept probeer ik zeker nog eens uit: gevulde courgettebloemen met ricotta en geitenkaas.
  Nodig: 4 verse courgettebloemen, 60gr ricotta, 60gr geitenkaas, 1 ei
  1 teentje knoflook, geperst, 1 EL fijngehakte kruiden naar keuze, peper, zout, olijfolie.
  Zo gemaakt: Kijk de bloemen één voor één na of er geen insecten inzitten, verwijder de stampers en meeldraden.  De bloemen niet wassen, maar eventueel zachtjes afborstelen.  Meng de ricotta, geitenkaas, het ei en de kruiden en breng op smaak met peper en zout.  Vul de bloemen voorzichtig met het mengsel. Schik de bloemen op een bakplaat en bak ze gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 220°.  Serveer de bloemen warm of koud met slaatje. Lekker met balsamicosiroop en basilicumolie.
   
  Foto: Courgette Zucchini Elite Groene uit eigen moestuin

 • Piet Piraat stapt het af

  Pin it!
  IMG_9681_resize

  Met zijn valies. En hij is zijn broek en t-shirt vergeten.

 • 'Precies comme-als Sara'

  Pin it!

  Ik vertoon me zo aan Drama Queen

  zwembril_resize

  en ze zegt nuchter als ze is: 'Mama, bril precies comme-(zo)als Sara'. Awel merci, als 't de bril alleen maar is.

  bril sara_resize

   

 • Gespot: pastinaak

  Pin it!

  13 mei gezaaid en gisteren gespot in het perceel van de wortelgewassen tussen de uien!

  IMG_9680_resize

   

 • Ze hebben het eindelijk door...

  Pin it!

  'Coca-Cola verwijdert bewaarmiddel dat DNA-schade kan aanrichten...Sodium benzoate, beter bekend als E211, komt in natuurlijke vorm voor in verschillende vruchten, maar wordt in een veel hogere concentratie ook gebruikt om te beletten dat bruisende drankjes gaan "beschimmelen". Vorig jaar waarschuwde een Britse scheikundige al dat E211 in gist bepaalde celfuncties kon uitschakelen en hetzelfde effect zou kunnen hebben op mensen. Daarnaast werd sodium benzoate ook opgenomen in de lijst met E-additieven waarvan medisch onderzoek aantoonde dat ze hyperactiviteit in de hand werkten. Coca-Cola liet nu weten sodium benzoate te hebben verwijderd uit wat in Amerika Diet Coke en hier Coke light heet. (DWM)'

  mattus_coca_cola_vintage_2_resize

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Het wordt TEveel gedronken door kinderen. Het bevat phosphoorzuur slecht voor oa  de botten. En niet te vergeten : de oorzaak van hyperactiviteit gevonden, jawel ook bij kinderen... Geef jij je kind maar eens een glas... ik probeer het liever niet. Doe je het regelmatig? Stop er gewoon mee.

 • Dag buurvrouw, dag buurman, dag buurkind !

  Pin it!
  dagbuur_resize

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Vandaag is de zesde editie van de Europese Dag van de Buren met als doel reageren op de onverschilligheid en de eenzaamheid. Ik zeg alle andere dagen van ’t jaar en speciaal vandaag: ‘dag buurman, dag buurvrouw, dag buurkind’. Oh ja, behalve aan deze gezien hij dag zeggen interpreteert als het opsteken van zijn middenvinger.  

   

   

 • Afscheid van Uncas... nu al twee jaar geleden.

  Pin it!

  Uncas, bijna twee jaar staat je gedenksteen in onze tuin en je urne hier op het bureau aan de pc onder een hele resem foto's. Het lijkt wel of het gisteren was dat we je zachtjes lieten inslapen, hier bij ons thuis. Je blafte je favoriete dierenarts nog een warme welkom, maar rechtkomen ging niet meer. Je was op, je leefde op pijnstillers, we hadden alles geprobeerd, en nog is dat geen troost, nu nog steeds niet. Ik denk elke dag aan je, je zotte kuren, je koppige karakter, hoe lief en zot je was, hoe fars je was in de tuin, mijn lieve poekiboy. Stoere Vent en Drama Queen weten heel goed wie je bent en wie je was. Als Stoere Vent een bouvier ziet zegt hij 'is precies Uncas' ja precies... maar zo eentje als jij zullen we nooit meer hebben. Zelfs nu vragen af en toe nog mensen 'ah waar is Uncas, is hij er niet bij ?' ...
  Hier nog eens wat twee jaar geleden verscheen, om je nooit te vergeten

  IMG_0576_resize

  ‘Tot straks Pouki-boy, maateke, braaf zijn hé’
  ‘Dada Unka, wawa, doe dodo’
  Uncas
  ‘Pouki’ ‘Joske’ ‘Gizmo’ de Land Rover bouvier,
  30 juni 1996 - 27 mei 2006

   

  Een lege plaats in ons huis, onze tuin, onze Defender en in ons hart
  Vandaag thuis ingeslapen, van zijn pijn verlost, Uncas wordt gecremeerd in het dierencrematorium in Boom, nadien zoals hij steeds was: voor altijd bij ons.
  T, C, E en V


  Lord, how long have I got to keep on running,
  Seven hours, seven days or seven years?
  All I know is, since you've been gone
  I feel like I'm drowning in a river,
  Drowning in a river of tears.
  Drowning in a river.
  Feel like I'm drowning,
  Drowning in a river.
  I wish that I could hold you
  One more time to ease the pain,
  But my time's run out and I got to go,
  Got to run away again.
  Still I catch myself thinking,
  One day I'll find my way back here.
  You'll save me from drowning,
  Drowning in a river,
  Drowning in a river of tears.
  Drowning in a river.
  Feels like I'm drowning,
  Drowning in the river.
  Lord, how long must this go on?
  Drowning in a river,
  Drowning in a river of tears.

  Eric Clapton – River of Tears

   

  IMG_3012_resize

   

  "Beste vrienden,
  Hoeveel steun we hier vinden is niet onder woorden te brengen. Het gebaar van TRex (steen hierboven) tart alle verbeelding... Onze Uncas en wij zijn daar zo ongeloofelijk dankbaar voor. Zo hard dat hij waakte over ons, zo waakt hij nu over jullie. 't Is nog allemaal heel erg moeilijk en pijnlijk voor ons, maar hij is uit zijn lijden verlost. Ik heb hem zaterdag met de def naar Boom gebracht, hij zat zo graag in zijn creme-glace hard top . Donderdag ga ik hem halen, ik zal blij zijn dat hij terug bij ons is. Hij overleefde al 2 jaar prostaattumor, ze gaven hem toen nog 3 maanden. Maar hij vocht... nu zat vol artrose en ontsteking in achterste poten en heupen. Aan zo een leven had hij weinig. Hij is altijd zo goed voor ons geweest, té goed... een goede sporthond en een goede familiehond. Ik wou niet dat hij verder zo moest afzien... 't Is heel heel erg zwaar... hij was mijn eerste 'kind'. Uncas verliezen is een hoofdstuk afsluiten... ik kocht hem in mijn laatste jaar aan de univ. 2 jaar later leerden 'we' Man kennen, samen zoveel meegemaakt, hij redde ons leven van een CO-vergiftiging, zoveel wedstijden samen gespeeld, zoveel hondenshows, geen denken aan zonder hem op verlof te gaan, zoveel mensen leren kennen dankzij hem, hij was er in die moeilijke periode van 3 jaar niet zwanger geraken, ging toen elke dag mee naar ziekenhuis in auto, maakte alle tegenslagen draaglijker met zijn onnozel doen, was bij me toen ik 3 maanden moest platliggen, was bij de bevallingen zelfs mee in auto op parking  , een lieve vriend voor Stoere Vent en Drama Queen...Kortom: hij was er ALTIJD voor ons. Nu waren wij er voor hem... en jullie allen samen met ons. Bedankt ! Dit zullen we niet gauw vergeten. "


   

 • Tuinsla

  Pin it!

  Lekker vers uit de moestuin: slaatje van Lollo Bionda scheutjes, rucola, radijsjes én een eenzame aardbei. Meer moet dat niet zijn of toch ?

  IMG_9679_resize

   

   

 • Van uw vrienden moet je 't hebben

  Pin it!

  Dezelfde beste vriend die dit veroorzaakte, deed vandaag 'iets minder'. Een goei dikke lip en kin geschaafd. Als 't dat maar is... geen hechtingen, geen tanden kwijt, geen hersenschudding én ook niets gebroken. Chance hebben?

  Oh ja... maar wel heel triestige oogskes en 'hij is nimeer mijn vriend'. Hij heeft ocharme niets gedaan. IMG_9676_resize

   

   

   

 • G4

  Pin it!
  g4_resize

  't Was een fantastisch weekend in De Panne !

  De weg naar het succes loopt niet over rozen. Wel over diepe ravijnen, gammele bruggen en onverhard terrein. Dat is de essentie van de Land Rover G4 Challenge. De editie 2009 vindt plaats in Azië. 18 duo´s uit evenveel landen strijden er voor de eer. De 4 Belgisch-Luxemburgse deelnemers werden dit weekend geselecteerd tijdens de nationale selecties in De Panne. Begin 2009 nemen zij deel aan de internationale selecties in Eastorn Castle (Verenigd Koninkrijk).

  't Was een schitterende VIP-dag op uitnodiging van Land Rover Asse. Bedankt !

  Vanaf 10u begonnen de kandidaten aan hun proeven. We konden alles perfect volgen vanuit het Land Rover hoofdkwartier op de Leopold I Esplanade. Vanop het terras zagen we de kandidaten mountainbiken, zwemmen, kajakken,... kortom: strijden voor een plaats in de internationale finale.

  g4 1_resize

  We konden deelnemen aan een aantal onvergetelijke ervaringen: deathride, 4x4 parcours, gps-oriëntatieparcours, gymkhana... Ook de kinderen konden zich uitleven. Er was een vliegerdemonstraties én ze mochten helemaal zelf een offroadparcours te lijf gaan in een mini Land Rover.

  De avond werd ingezet met een aperitief om 19u, gevolgd door een BBQ van traiteur Loriers. De hele dag konden we terecht bij het Rode Kruis voor drank- en eetbonnetjes: de opbrengst hiervan gaat naar het goede doel. We sloten af in stijl met een afterparty tot in de kleine uurtjes. De perfecte manier om dit te vieren:

  g4 60
  Proficiat aan alle deelnemers.
   
  Onze foto's staan >>> hier <<<

  Wil je er één in high res, mail me.

   

 • Klier! (of toch iets minder)

  Pin it!

  Deze klier is eindelijk opnieuw wat onder controle. Sinds februari neem ik opnieuw hogere dosis Elthyrone én aangepaste medicatie om mijn metabolisme te versnellen. Resultaat: 6kg kwijt ! Applaus voor mezelf én voor de deftige specialist !

   

 • 'Muffins met zwarte strepen'

  Pin it!

  Toen ik Stoere Vent vroeg wat ze als dessert hadden gehad op school, zei hij: 'muffins met zwarte strepen'. Marmercake dus, marmercake stond op 't maandmenublad. Ik dacht al zoiets.

  marmercake_resize

   

 • 'Serre'

  Pin it!
  Ik droom stillekes van dezejuniorvictioran_resize

  maar voorlopig doen we het met een plastieken exemplaar. De kerstomaten en meloen kregen er vandaag hun vaste stek in.IMG_9479_resize

   

 • The Queen of Rock N Roll

  Pin it!

  tinaturneraffiche
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  YES ! Na lang vloeken, sms-en, mailen, F5-en... 'server overloaded'... is 't me gelukt: ik heb 2 té dure tickets voor dit concert te pakken. De eerste en waarschijnlijk laatste keer dat ik The Queen of Rock N Roll zal kunnen zien.
  'Acht jaar lang heeft ze niet opgetreden, de achtvoudige Grammy Awardwinnares Tina Turner. Nu kondigt ze haar langverwachte terugkeer naar de Europese podia aan. Tina zal fans in acht verschillende Europese landen in vervoering brengen in het nieuwe jaar. Donderdag 22 en vrijdag 23 januari verwent ze de Belgische fans in het Sportpaleis. De nieuwe show zal de ene hit na de andere brengen uit Turners lange en rijkgevulde carrière. Een spectaculaire productie, de sterke band van Tina, innovatieve choreografieën, hi-tech licht en meer maken van deze show een verbluffend spektakel. Turners vorige wereldtournee, Twenty Four Seven, die haar ook naar het Festivalpark in Werchter bracht, werd door meer dan 3 miljoen fans wereldwijd bijgewoond en door het magazine Pollstar de meest succesvolle tournee in 2000 genoemd. Meer dan 4 decennia lang al maakt Tina Turner met haar sensuele, soulvolle en sterke stem deel uit van de muziekgeschiedenis. Haar explosieve nieuwe liveset brengt alle grote momenten van de beginjaren zoals ‘River Deep Mountain High’, ‘Proud Mary’ en ‘Nutbush City Limits’. Ook de grote solo superstermomenten ontbreken niet dankzij ‘Let’s Stay Together’, ‘What’s Love Got to Do With It’, ‘We Don’t Need Another Hero’ en ‘The Best’. De comebackhits uit de jaren ’90, zoals ‘I Don’t Wanna Fight’ en de titelsong van de James Bondfilm ‘GoldenEye’, zullen eveneens op het welgevulde programma staan. Tijdens de uitreiking van de Grammy Awards dit jaar zong ze een duet met Beyoncé Knowles. Die laatste noemde haar voor de ogen van miljoenen kijkers simpelweg The Queen. Tina Turner zal met haar nieuwe show niet alleen de trouwe fans maar evengoed nieuwe aanbidders bekoren. Allen zullen ze vaststellen dat hare majesteit tot op de dag van vandaag regeert. '

 • Sweetie

  Pin it!
  IMG_9478_resize

  De 4 plantjes kerstomaten Sweetie ( De Nieuwe Tuin) beginnen bloemen te krijgen. Nog even, heel even, en we eten heerlijke tomaten.

  Ze zijn goed afgehard ('t is te zeggen gewend aan buiten verblijven) en hebben stevigere stammetjes. Ik heb ze al gedievd. Dieven, dieven ? Waar ? Dieven is de okselscheuten weghalen, in de hoek van een zijtak en de hoofdtak schieten constant scheutjes op, die moet je wegnemen, gewoon afbreken bij het begin of knippen. Toppen doe je pas na genoeg bloemtrossen, zal zo al half augustus zijn eer je dat doet. Sommige doen het gewoon niet en laten de plant maar groeien, de meningen zijn hierover verdeeld: ofwel kies je een beperkt aantal trossen met volle dikke vruchten ofwel laat je hem doen en heb je iets minder opbrengst aan vruchten. Ik laat het afhangen van de plant in kwestie, hoe hij het op dat moment doet.
  Niet vergeten tikken: doe je tegen de bloemtrossen of als ze aan hun stok opgebonden zijn tegen de stok tikken, door het trillen stimuleer je de bevruchting. 's Morgens is het daarvoor te nat en te klam en heb je geen resultaat, 's avonds is het te droog en valt het stuifmeel op de grond, dus 's middags. Ik pas dat ook wat aan als het erg warm en droog is: dan zal ik het rond tien-elf uur doen en wat later, één of twee uur als het vochtige lucht is.


 • Radijzen en fraizen

  Pin it!

  De eerste aardbei en ook de radijzen zijn klaar voor consumptie.

  Met de aardbeien weet ik alvast wat doen. Onder andere dit heerlijke dessert maken.

   

  IMG_9475_resize

   

  De radijzen kunnen hiervoor perfect dienst doen.
  IMG_9474_resize

   

   

   

 • Voortuin

  Pin it!

  De voorbije bewolkte dagen waren exact wat we nodig hadden om de buxus van de voortuin te snoeien. Een buxushaag snoeien op warme en zonnige dagen is fout: de takken en bladeren hebben na het snoeien open wondjes waarlangs bij warm weer veel water kan verdampen. De bovenste bladeren zullen uitdrogen en geelbruin verkleuren wat de buxus een stuk minder mooi maakt. Aangezien buxus niet zo snel groeit zal het een heel tijdje duren vooraleer de haag terug mooi is. Wolken, da's dus wat we nodig hadden ! 't Resultaat? Een niet té strakke haag, ah neen, want daar doen we niet aan mee.

  IMG_9470_resizeIMG_9473_resize

   

   


   

 • Snelle Normandische pannenkoeken

  Pin it!
  IMG_9462_resize

   

  Nodig: restje maïspannenkoeken van dezelfde leverancier als deze of bak ze zoals je 't gewoon bent, appels, honing, Alphro Bakken en Braden of boter.

  Zo gemaakt: Snij appel in blokjes of schijfjes en bak ze in een pan. Voeg wat honing bij en laat zacht karameliseren. Giet over warme pannenkoek.

  Indien je nog pannenkoeken moet maken, overgiet je de appels met een pollepel pannenkoekendeeg. Laat de pannenkoek bakken en draai hem om. Laat verder garen. Om af te werken giet je eventueel een stevige geut calvados over de pannenkoek en laat je hem flamberen (niét met de fles, niet!) dat het een lieve lust is. Mét of zonder bolletje ijs, wat hebt u het liefst ?

   

 • Kunst op school

  Pin it!

  Onder de naam 'L'Art Dans Tous Ses Etats' werden de klasjes vandaag veranderd in een heus museum en werden we rondgeleid door de kindjes.

  Ook de werkjes van Stoere Vent en Drama Queen werden 'geëxposeerd'. Hier zijn ze.

  Stoere Vent

  16052008(005)_resize
  16052008(006)_resize
  16052008(007)_resize
  16052008(008)_resize
  16052008(009)_resize
  16052008(010)_resize
  16052008(012)_resize

  Drama Queen

  16052008(001)_resize
  16052008(002)_resize
  16052008(003)_resize
  16052008(004)_resize
  16052008_resize

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  En neen, deze pin-up hing niet aan de muur...

  16052008(014)_resize

  hoewel ze dat wel zou willen

 • Kruidenhoek

  Pin it!
  Ze moesten ooit een plaats krijgen en gisteren gebeurde het. Ze gingen de volle grond in, waar ze horen.

  De zonnekloppers: de 'gewone' keukenkruiden zoals bieslook, thym, laurier...

  IMG_9445_resize

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Liefhebbers van halfschaduw: rozemarijn, munt, een restje peterselie. Ook de lavas krijgt hier zijn plaats.

  IMG_9446_resize

  IMG_9447_resize

  IMG_9449_resize

  De genovese en dark opal basilicum blijven in pot. Zo kunnen we de heerlijke geur makkelijk verplaatsen.

  IMG_9364_resize

   

 • Sier- en fruittuin midden mei

  Pin it!

  Eind april was er nog niet veel te zien, nu daarentegen.

  IMG_9415_resize
  IMG_9417_resize
  IMG_9444_resize
  IMG_9423_resize

  IMG_9422_resize

  IMG_9420_resize
  IMG_9421_resize
  IMG_9435_resize
  IMG_9441_resize
  IMG_9443_resize

  IMG_9433_resize

  Van boven naar onder:
  Aardbeien van de doordragende soort 'Cirafine'met sterk aroma en zoete smaak van bosaardbeien
  Bosbessen
  Frambozen
  Druivelaar
  3x Gingkgo
  Wie zei dat het niet goedkwam met olijfboom ?
  2x Dahlia
  2 verkeersborden en hun camouflage

 • Moestuinbloemen midden mei

  Pin it!

  Ze hebben enkel voordelen. Hier zijn de schatjes. De Oost-Indische kers hangt wat slap van een felle regenbui.

  IMG_9439_resize
  IMG_9440_resize

   

 • Moestuinnieuws midden mei

  Pin it!
  IMG_9425_resize

  Gisteren nog twee rijen zomerprei geplant in het perceel van de bladgewassen en vandaag nog een rij snijselder.

   IMG_9438_resize

  Alle slasoorten in dit perceel doen het prima, vooral de Lollo. De rucola geurt heerlijk kruidig. Sla zaaien... kan eigenlijk niet mislukken, dus een aanrader voor elke beginner. Eens de plantjes sterk genoeg, gaan de Pousse Verts eraf.
  IMG_9409_resize

  IMG_9410_resize

  IMG_9412_resize

  De meloen - een over de omheining gekregen enkeling - houden we warm en we zien wel wat er van komt.

  IMG_9414_resize

  Het onlangs bevolkte perceel van de bladgewassen kleurt mooi groen en alles slaat mooi aan. Alweer: dank u Ecoflora.

  IMG_9405_resize

  De uien, man man, zels de buurvrouw komt ze bewonderen, LOL. De pastinaak, een erg trage kiemer, laat uiteraard nog niets van zich zien.

  IMG_9404_resize

  In het perceel van de koolgewassen staat enkel een rij radijsjes. Later komt er nog ramenas bij.

  IMG_9403_resize

  De kerstomaatjes zijn goed afgehard en krijgen één dezer een definitieve plek.

  IMG_9428_resize

   

   

   

   

   

   

 • Bweurke

  Pin it!
  IMG_9430_resize

  Dat vind ik van de vervangwagen (Jaguar met 2000km op de teller) . Ik krijg er zelfs scheve voeten van. Bonavonture is binnen voor een paar dagen. Zouden we deze een modderdoop geven ? Ze 'geven regen morgen' volgens de boer(in)

 • Zalmfilet in een kruidenkorstje

  Pin it!

  Nodig voor 2 personen: 2 verse zalmfilets, brood, 20gr verse kruiden (dille... naar keuze), 50 gr gemalen parmezaan of grana padano.

  IMG_9396_resize

  IMG_9401_resize

  IMG_9402_resize

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Zo gemaakt: verwarm oven voor op 200°. Vermeng een dikke snee bruin brood zonder of mét korst met de kruiden en de kaas in de keukenrobot. Kruid de filets met wat peper en leg ze in een ingevette ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en bedek met kruidige brood/kaasmengsel. Druk lichtjes aan en besprenkel kruidenjasje met nog wat olie. Zet 8 à 10minuten op 200° voor nog beetje rozige vis en reken een vijftal minuutjes langer voor goed doorbakken.

  IMG_9437_resize

   

 • Pastinaak

  Pin it!
  pastinaak

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Oh ja, gisteren ook 2 rijen pastinaak gezaaid - tussen de uien - een wortelgewas dat al heel oud is en is terug in opmars. Al vóór onze jaartelling werden ze door de Grieken gebruikt. Pastinaken dienden in Europa als basisvoedsel tot in de middeleeuwen de aardappel zijn intrede deed. De witte wortel is minder zoet dan de gewone wortel. Ze heeft een heel eigen smaak die lijkt op knolselderij met een vleugje anijs. Pastinaak is mineraalrijk én bevat vitamine c, wat wil je nog meer? De pastinaak komt ook in het wild voor en bloeit als tweejarige plant van juli tot september met een 60 tot 90 cm lange stengel en een geelachtig scherm.

 • 10de ziekte

  Pin it!
  IMG_9348_resize

  = 2 kinderen x de 5de ziekte. Wasda ? Het begint met symptomen van lichte buikgriep zonder krampen, noch koorts. Irritatie in keel komt ook wel voor. Het eindigt met rode wangen met grillige, rozerode vlekjes. De uitslag breidt zich uit van handen, armen naar romp & benen. De vlekjes vloeien samen tot grotere vlekken. Schade momenteel: 1 ondergekotst bed, 2x ondergekotste auto, 1 ondergekotste zetel én een laag extra zonnecrème. Voila, gezien het momenteel goed de ronde doe: tot uw dienst.

   

 • De 'Ijsheiligen'

  Pin it!

  ...daar doe ik niet aan mee. In volgorde van verschijning van voor naar achter gingen gisteren de grond in dankzij Ecoflora.

  IMG_9361_resize

  Pompoen Gele Centenaar; Courgette Ronde de Nice; Courgette Zucchini Elite Groene; Courgette Blanche de Virginie; Patisson Panaché. Ze zijn geplant op perceel met de biologisch afbreekbare mulchfilm. Luiheid is een deugd.

  Verder ook twee Reine des Glaces plantjes (ijsbergsla) en een meloenplantje toegevoegd.

  IMG_9364_resize

  Voor de kruidentuin die één dezer wordt aangelegd, vond ik nog een grootbladige groene 'genovese' & ook een prachtige paarse 'dark opal' basilicum.