20-06-08

Aardbeiensalade met bresaola en bocconcini

Een recept van Jamie Oliver uit de Delicious van 06/2008. Dit werkt hetzelfde als ham met meloen.
Nodig voor 2 personen: 400gr aardbeien, 10tal plakken bresaola (gepekeld rundvlees, gevonden in dendelhais), 20 bocconcini (kleine bolletjes mozzarella), veel verse basilicum, rucola, extra vierge olijfolie, basamicoazijn en eventueel parmezaan.

Zo gemaakt: haal de steeltjes van de aardbeien en snij ze in plakjes, besprenkel ze met balsamico, wat zeezout en flink wat peper - een heerlijke combinatie. Leg een plak bresaola op een plank, 2 à 3 blaadjes basilicum en blijf herhalen tot je alles hebt opgebruikt. Rol op tot een dikke sigaar en snijd in reepjes.

IMG_9926_resize

Scheur de bocconcini doormidden en leg in midden van bord. Verdeel de aardbeien rond de mozzarella. Schep de rucola door het overgebleven aardbeiensap. Verdeel de bresaolareepjes en de rucola over de aardbeien en mozzarella en leg er eventueel nog wat verse parmezaan bovenop. Besprenkel naar wens met olijfolie.

Lekker als voorgerecht of lunch met brood.

IMG_9929_resize

Zo kan je het natuurlijk ook presenteren. Minstens even lekker.

19:15 Gepost in Keuken | Commentaren (0) | Tags: ham, mozzarella, rucola, aardbeien |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.