• Laatste schooldag 2007-2008

  Pin it!

  Stoere Vent zijn eerste kleuterklas en Drama Queen haar onhaalklasje zijn volkomen verleden tijd. Heb ik al gezegd dat ze té snel groot worden ? Ik dacht het wel.

  Stoere Vent trakteerde me nog op een echt chançon.

 • Having long hair...

  Pin it!

  ... is sometimes not so practical. Drama Queen op haar best.

  28062008(002)_resize

   

 • Ovenschotel met gegrilde courgettes

  Pin it!
  IMG_0032_resize

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Zalige slow food. Witte en groene courgettes uit eigen tuin, op gemakje gegrild, ondertussen is je saus klaar. Rest enkel nog alles in de oven te zetten en genieten.

  Nodig: courgettes, bolognaisesaus (ui, kippegehakt, erwten, wortelen, kruiden), parmezaan
  Zo gemaakt: snij de courgettes in plakken van 1cm. Strijk ze in met olie gemengd met provencaalse of andere kruiden. Grill. Zalige slow food. Ondertussen maak je je bolognaisesaus. Verwarm de oven op 180gr.
  IMG_0033_resize

  IMG_0034_resize

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Leg in lagen in ovenschotel: courgetten, tomatensaus, herhaal en eindig met laag parmezaan. Zet 20 à 25 min in de voorverwarmde oven op 180gr en eindig met 5tal min grill. Lekker met volkoren rijst, pasta of gewoon zo.

  IMG_0047_resize

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Wij vinden dit superlekker en jij ?

  IMG_0049_resize
  IMG_0050_resize

   

 • Oudercontact

  Pin it!

  Oef! 't Is ok... ze mogen blijven, enfin op school én ze moeten hun jaar niet overdoen. LOL.
  Juf N over Stoere Vent: 'Enorme evolutie sinds september. Geen probleem met taal, doet erg goed mee in de klas, vraagt ook expliciet om activiteiten te doen, heel goed geheugen... en ja, zoals alle kinderen op het einde van het schooljaar een beetje wilder en agressief. Vermoeidheid. Nog even en 't is vakantie.' Ik sprak ze erover aan dat ik hem in ga schrijven in de judoclub zodat hij kan starten eens hij 5 is. Prima idee, ze gaat haar eigen zoon ook inschrijven. Ondanks 2x turnles per week, hebben ze echt iets nodig om zich uit te leven. Uit eigen ervaring zeggen Man en ik dat het werkt, een verdedigingssport. We hebben jàren
  jiu-jitsu gedaan.
  Juf O en F over Drama Queen: 'volgt vlot alles mee alsof ze al een heel schooljaar meedraait, praat erg vlot Frans, houdt énorm van schilderen (heeft ze dat van haar moma ?), een beetje wild (maar dat wisten we al)'

  De werkjes zijn mee naar huis en de attenties afgegeven. Juf N kreeg tranen in de ogen. Goed nieuws: volgend jaar doet dezelfde juf N halftime de 2de en halftime de 1ste kleuterklas. Ze zullen ze dus beiden als juf hebben. De andere halftime wordt in beide klasjes ingevuld door juf S, die vandaag nog de tweede kleuterklas doet.

 • Moestuinnieuws eind juni

  Pin it!

  Vandaag heb ik zwarte ronde ramenas gezaaid. De maïs en de wortelen komen al aardig piepen. De ronde courgettes en gele centenaar (pompoen) zijn nu ook goed bezig.

  IMG_0044_resize
  IMG_0039_resize
  IMG_0038_resize
  IMG_0042_resize
  IMG_0040_resize
  IMG_0037_resize
  IMG_0036_resize
  IMG_0043_resize

   

 • Arniston Bay 2008 Pinotage Rosé

  Pin it!
  IMG_0028_resize

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Rosé uit Coastal region van Zuid-Afrika uit Cinsault, Pinot noir & Pinotage

  Zalmroze kleur met Uitzonderlijke jeugdige neus van rood fruit. Droog, zacht, soepel met mooie fruitimpressie
  Lekker bij: aperitief, koude vis
  Temperatuur: 8° tot 10°
  Prijs: € 4,99
  Waar: Delhaize

 • Kama Sutra chocolade

  Pin it!
  IMG_0010_resize

  LOL Qwint, hij was lekker, de chocolade en de koffie. Waaraan dacht je weeral ?

 • Review Complète de Seigle

  Pin it!

  Review van deze had u nog te goed. Lekker, effenaf lekker, en zwaar.

  IMG_0008_resize

   

 • Zo ...

  Pin it!
  IMG_0007_resize

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  ... kan je deze natuurlijk ook presenteren. Rucola mee opgerold. Minstens even lekker.

 • Portfolio van Stoere Vent op het einde van de eerste kleuterklas

  Pin it!

  De laatste keer dat hij zijn portfolio meebracht was voor de Paasvakantie. Hier wat er nog is bijgekomen tot het einde van het schooljaar. De evolutie van mannetjes tekenen van begin tot einde schooljaar. De laatste mét wenkbrauwen. Godzijdank zien wij er zo niet uit, en jij ?

  IMG_9999_resize

  IMG_0001_resize

  IMG_0002_resize

  IMG_0003_resize
  IMG_0004_resize
  IMG_0005_resize
  IMG_0006_resize

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Nog wat 'wiskunde', tekeningen, liedjes en knutselwerkjes.

  IMG_9997_resize

  IMG_9994_resize

  IMG_9995_resize

  IMG_9996_resize

  IMG_9998_resize

  Die schildpad: 100% de nagel op de kop: Stoere Vent bij 't aankleden...
 • Verandering van spijs doet eten II

  Pin it!
  IMG_9991_resize

  Een nieuwe bloem uit hun gamma: Complète de Seigle. Zeg maar gewoon: 100% rogge. Review volgt, 't machien draait.

 • Swap-doos

  Pin it!

  Na veel spanning kwam Qwint haar doos aan.

  IMG_9993_resize

  * anti-ruzie: twee pakketjes zandspeeltjes voor Stoere Vent en Drama Queen

  * anti-dorst: een flesje Zuid-Afrikaanse Chardonnay en een heerlijk boek over wijnen

  * anti-honger: handige, kleurrijke siliconen muffinvormen, 2 hittebestendige handschoenen voor als Man 'kookt' en pikante BBQ kruiden

  * anti-seksloos voor nà de BBQ: een Kama Sutra chocolaatjes, whoehahaha !

  Ik ben er heel erg blij mee. Mijn zomer kan niet stuk: Drama Queen en Stoere Vent kunnen zich bezig houden, drank is aanwezig, Man gaat voor me koken en hopelijk heeft hij nadien nog energie.  

  Je bent een sterke moedige en lieve mama voor je twee schatten. Qwint, SUPERbedankt!

  En hopelijk komt mijn doos ook terecht en is 't slachtoffer tevreden...

   

   

 • Minder Bweurke

  Pin it!
  IMG_9989_resize

  Deze vervangwagen valt precies beter in de smaak dan deze.

   

 • Afscheid van...

  Pin it!

  ... de juffen. Nog 3 dagen school en 't is zover. En omdat ze het gewoonweg écht verdienen krijgen ze morgen bij het oudercontact: een kaartje van Drama Queen en Stoere Vent met op achterkant een tekening en natuurlijk een attentie. Voor juf F en O van het instapklasje van Drama Queen een pot met zaad en alles wat nodig om bloemen te zaaien & voor juf N van eerste kleuterklas van Stoere Vent een leien beschrijfbare pot met alles wat nodig om bieslook in te zaaien.

  kaart juf stoere vent_resize
  kaart juf drama queen_resize
  IMG_9988_resize

   

 • Ferme du Bas Coron

  Pin it!
  hetmelken_resize

  Gisteren zijn Stoere Vent en Drama Queen met hun klasgenoten op uitstap gegaan naar deze geselecteerde pedagogische boerderij.  't Is nu niet dat ze hier op den boerenbuiten nog nooit een koebeest, een appelboom of moestuin hebben gezien, in tegendeel.

  Doch werd de uitstap geapprecieerd. Zelfs ik kon nagenieten van de heerlijke koeienstront tussen de groeven van hun schoenen, een nog sappige geitendrolveeg aan Drama Queen haar broek, de zeemzoete geur van den boerenbuiten in blonde lokken en korte militaire coupe... en uiteraard van hun verhalen over 'la vache Sara' die ze maïs hadden gegeven, 'elle a des 4 pies' (uiers), 'les cochons', 'les cheveaux et poneys et les moutons'. Ze hebben geleerd over 'du lait aux produits laitiers', 'du grain au pain', 'du potager à la soupe' (ze hebben soep gemaakt met 'carottes'), 'de la betterave au jus sucré concentré'.

 • Fruit-ijs BBQ dessert

  Pin it!

  Nodig: fruit naar keuze, citroensap, ijs, aluminiumpapier en naar keuze: wat rietsuiker en wat sterke drank(type Grand Marnier, rhum,...)

  Zo gemaakt: snij het fruit vooraf in schijfjes, doe er wat citroensap over en eventueel een beetje rietsuiker. Als iedereen klaar is met BBQen, maak je pakketjes van aluminiumpapier en schep hierin het fruit met eventueel een KL sterkte drank. 10 à 15 minuten op de BBQ, afhankelijk van het fruit. Serveer met bolletje ijs.

  IMG_9982_resize

  Mijn favoriet volgens deze methode: banaan in de lengte in 2 snijden, wat rietsuiker en rhum erbij, 10minuutjes geduld. Bolletje ijs erbij en geniet ! Al moet ik toegeven dat aardbei/appel ook niet slecht is. Wat is jouw favoriet ?

 • Land Rover Experience

  Pin it!

  Na de aankoop van onze derde Defender kregen Man en ik een voucher voor een dag Land Rover Experience. Kwestie dat we nog steeds niet wisten hoe ermee te rijden LOL.
  Op vriendelijke uitnodiging van Land Rover Asse begaven we ons naar de plaats van het - voor sommigen - misdrijf: het domein van Arthey (lees: Grégoire de Mévious) te Rhisnes nabij Namen.

  Na een korte maar krachtige theoretische uiteenzetting met technische informatie over de bijzonderheden van elke voertuig, kregen we de kans om onder begeleiding van een - soms wel, soms niet noodzakelijke - instructeur te rijden op het domein van Arthey. We zijn gestart met onze geliefde Defender.

  IMG_0345_resize

  IMG_0346_resize

  IMG_0337_resize

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Na een - tuurlijk het is nog steeds Land Rover hé - stijlvolle lunch

  IMG_0349_resize

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  hebben we ons gewaagd aan de Range Rover.

  IMG_0350_resize

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Vanzeleve nog nooit met een automaat gereden. Wel, ik rijd er wel graag mee maar het is een compleet andere 'klasse' dan ik gewoon ben... . Er staan meer knopjes in dan op de gemiddelde afstandsbediening van tv/dvd. Op een scherm zie je àlles: hoe je wielen staan (wel dàt vond ik wel handig in sporen), hoever je wielen zich van de grond bevinden, of je diff lock opstaat,... . Met een draaiknop beslis je welk type terrein je opgaat en de pc beslist dan verder alles zelf: hoeveel gas je kan geven, wanneer hij je afremt,... IMG_0361_resize

  Ferm, zolang de pc werkt zeker ? Geen kwaad woord over de Range, het is en blijft een LR maar het is geen werkbeest meer zoals de RR Classic het was. IMG_0355_resize

  IMG_0357_resize

  Dan... de Discovery 3:

  IMG_0374_resize

  wel - jaja 't is al goed, ik geef toe -  ik ben er een beetje verliefd op geworden. All-in-one: luxe, kracht, reageert enorm goed. Maar neen, ik ga mijn geliefde Defender niet bedriegen. Een Disco 3 is geen Defender. Een Defender is ook geen Series. Maar... je zal ver mogen zoeken om een luxewagen als de D3 te vinden met 7 zitplaatsen én zo'n terreincapaciteiten. Voor als ik eens 't groot lot win: een Defender 90 om te spelen, een Defender 110 om te reizen, een Disco 3 voor de roadbooks en een Range om... Als ik eens...

  De Range Sport en de Freelander 2 hebben we niet getest, ongetwijfeld een andere keer.

  IMG_0376_resize

  Oh ja: de ASAP EN AFAN kwamen de hele dag terug. Ziedewel ! In elk geval een fantastische dag op een prachtig uniek terrein. Nog eens bedankt aan onze concessiehouder, de weerman en in 't bijzonder de instructeurs, de andere deelnemers én de lieve babysit voor 't riskeren van hun vel

  Info? http://www.landrover.be/ klik door naar Experience.

 • Vega Los Zarzales 2007

  Pin it!
  IMG_9927_resize

  Vega Los Zarzales 2007

  Rosé uit Cigales (Spanje) uit Tempranillo druiven

  Diep frambozenrode kleur met noties van frambozen en kersen. Droog, soepel aangenaam en evenwichtig met lange afdronk. 
  Lekker bij: aperitief, gegrild vlees en warme vis
  Temperatuur: 8° tot 10°
  Prijs: € 3,49
  Waar: Delhaize

 • Aardbeiensalade met bresaola en bocconcini

  Pin it!

  Een recept van Jamie Oliver uit de Delicious van 06/2008. Dit werkt hetzelfde als ham met meloen.
  Nodig voor 2 personen: 400gr aardbeien, 10tal plakken bresaola (gepekeld rundvlees, gevonden in dendelhais), 20 bocconcini (kleine bolletjes mozzarella), veel verse basilicum, rucola, extra vierge olijfolie, basamicoazijn en eventueel parmezaan.

  Zo gemaakt: haal de steeltjes van de aardbeien en snij ze in plakjes, besprenkel ze met balsamico, wat zeezout en flink wat peper - een heerlijke combinatie. Leg een plak bresaola op een plank, 2 à 3 blaadjes basilicum en blijf herhalen tot je alles hebt opgebruikt. Rol op tot een dikke sigaar en snijd in reepjes.

  IMG_9926_resize

  Scheur de bocconcini doormidden en leg in midden van bord. Verdeel de aardbeien rond de mozzarella. Schep de rucola door het overgebleven aardbeiensap. Verdeel de bresaolareepjes en de rucola over de aardbeien en mozzarella en leg er eventueel nog wat verse parmezaan bovenop. Besprenkel naar wens met olijfolie.

  Lekker als voorgerecht of lunch met brood.

  IMG_9929_resize

  Zo kan je het natuurlijk ook presenteren. Minstens even lekker.

 • Pasta met courgettes, kip en boursin

  Pin it!

  Zoals beloofd, gebaseerd op Luna's Pasta met courgettes en boursin maar natuurlijk iets aangepast.

  Nodig voor 2 personen: volkoren penne, 150gr gerookte kalkoenblokjes, 2 kleine (witte) courgettes, 1/2 à 3/4 doosje boursin fijne kruiden (bieslook/sjalot), peper, verse bieslook en verse parmezaan.

  Witte courgettes en bieslook uit moest- en kuidentuin:

  IMG_9924_resize

   

  Zo gemaakt: kook de penne al dente. Bak ondertussen de in blokjes gesneden courgette al dente in wat olie. Voeg de kip toe en laat even meebakken. Voeg de boursin toe en laat alles 2 à 3 minuten sudderen. Kruid het geheel met peper. Roer de penne door de saus. Serveer en bestrooi met versgeraspte parmezaan en garneer met bieslook. Btw: Luna, thanks 't was een voltreffer !

  IMG_9925_resize

   

 • Ik had beter gezwegen...

  Pin it!

  Gisterenmorgen zeg ik nog 'Drama Queen is nog niet ziek geweest sinds ze naar school gaat' . Gisteren na 't school heeft ze nog ijverig de groenten verzopen en rond 21u lag ze te gloeien met 39°.

  Vannacht en vanmorgen: niets, nada. Na 't school: 39° en oh zo blij dat ze naar 'dokter Alain, mijijijijijn vriend' mocht. Verdict: ferme keelontsteling en aan de Biclar (AB). 't Worden Ladies Days de komende dagen.

 • Moestuinnieuws midden juni

  Pin it!

  Sinds midden mei is er heel wat verandering. IMG_9916_resize

  IMG_9915_resize

  IMG_9914_resize

  IMG_9921_resize

  IMG_9922_resize

  Een overzicht perk per perk van boven naar onder; en van voor naar achter:

  * de bladgewassen: Oost-Indische kers en Afrikaantjes, zomerprei, snijselder, rucola, Lollo Bionda en snijsla


  * de vruchtgewassen: pompoen Gele Centenaar; courgette Ronde de Nice; courgette Zucchini Elite Groene; courgette Blanche de Virginie; en patisson Panaché


  * de wortelgewassen: tussen de rijen uien eerst pastinaak en verder net gezaaide wortelen

  * de koolgewassen: enkel nog radijsjes en 2 rijen net gezaaide maïs.
  En verder de
  Sweetie kerstomaten en meloen in de 'serre'.

  Zoals je ziet: het kàn gevarieerd op een niet te groot oppervlakte.

  Water wordt voorzien door moestuinhulpje II Drama Queen

  IMG_9913_resize

   

 • Top Gear Land Rover Review: een ode !

  Pin it!

  Hiervan word zelfs ik even stil. Ik het emo-kieken.

  'Hij heeft geen vinnen en geen spoilers. Hij doet niet alsof hij snel gaat. Hij doet nooit alsof hij snel gaat. Hij gaat niet snel. Hij verwamt je achterste niet zoals de huid van een zeldzaam dier. Hij verkoelt je gezicht niet met een zachte bries uit het dashboard. Hij heeft geen wielen uit magnesium.

  Maar ik vraag je ook niet er één te gaan kopen, of er een poster van op te hangen. We hebben het over fantastische wagen en dat is niet hetzelfde als hebbedingen. Laten we het even hebben over het fantastische van de Land Rover.
  Om te beginnen is hij volledig en totaal klasseloos en daarmee bedoel ik: hij vertelt de wereld niets over je vermogen, je ambitie of je succes of je capaciteiten in bed. Met een Land Rover kan je een land bewerken, of er eigenaar van zijn. Misschien in jouw ogen een tochige oude herdershondtaxi, maar koningen, premiers, herders en advocaten kunnen allen uit hun Land Rover stappen én er fatsoenlijk uitzien.

  De Series I Land Rover kwam op de markt in 1948 met permanente vierwielaandrijving en de capaciteit om te werken als een wagen, traktor, generator, laspost en brandweerpomp. Zijn carrosserie was met de hand gemaakt, uit alumiumoverschot uit de oorlog. De lichtgroene verf was een overschot van vliegtuigbouwers. Maar ze hadden het bij het rechte eind: de aparte chassis en carrossie opbouw worden nog toepast bij de huidige Defender.  Het ging niet kapot, dus hoefden ze het niet te herzien. Zelfs niet na 55 jaar van productie en 1,8 miljoen Land Rovers. Dit werd geapprecieerd en de eigenaars hielden ze op de baan. Ongelofelijk maar70% van alle ooit geproduceerde Land Rovers rijden nog steeds.70% !
  Vergelijk dat eens met de VW Kever: meer dan 27 miljoen werden er geproduceerd. Kan je je inbeelden dat er nog 70% van zou rondrijden ? Hun tijd is voorbij. De VW Kever deed niets dan in grote getallen bestaan. De Land Rover was bedoemd een blijver te worden.
  Ondertussen ontwikkelde het de Range Rover en hiermee een totaal nieuw type wagen: de Sports Utility Vehicle.
  Dus is hij klasseloos, slim én bijna onverwoestbaar en heeft best indrukwekkende nakomers. Maar...
  Hier is de reden waarom het een fantastische wagen is- dé fantastische wagen- Land Rovers doen enkel belangrijke dingen: hij maakt deel uit van je dagelijkse leven, in de stad of op het platteland en vooral elke dag van je leven, zien of gezien worden; hij bracht zwangere vrouwen door een sneeuwstorm naar het ziekenhuis; bracht redders ver tot in de bergen; voorziet duizenden families in hun dagelijkse behoeften...
  Waar anderen poseren, rondrijden, showen, ... draagt de Land Rover bij tot het redden van levens, in oorlogs- en vredestijd; doorkruist hij de woestijn om hongerigen in voedsel te voorzien; exploreert ondoordringbare gebieden en zet de wereld op kaart; bouwt telecommunicatienetwerken; brengt vooraanstaanden veilig op hun bestemming; helpt mee aan de bescherming van bedreigde diersoorten... .
  Voor 60% van de wereldbevolking is het de eerste wagen die ze ooit zien.
  Ik daag je uit één uitdaging te vinden waarin hij zou falen waarin hij kan zijn wat hij moet zijn, en doen wat hij moet doen.
  Hij is mooi, écht mooi. Op dezelfde manier als het door weer en wind geschonden gezicht van een nomade uit de woestijn. Hij verdient aanhang, een standbeeld... maar och: met of zonder aanhang, zijn doel is niet erkenning te krijgen, daarvoor is hij te druk bezig, ergens en voor iemand.'

 • Wortelen, maïs en wat sla

  Pin it!

  Dat heb ik vandaag gezaaid.

  Bij de wortelgewassen: 8 rijen Flakkeese wortelen tussen de uien. Ik verkies de winterwortelen wat later te zaaien gezien ze dan minder zouden barsten door de herstregens. Flakkeese is een dikke productieve wortel met ruw oppervlakte, die bovendien erg goed bewaard. Ik heb gezaaid tussen de uien, dàt houdt de wortelvlieg al weg. Uitdunnen doe ik liefst maar één keer en zo snel als kan; en druk de aarde nadien goed aan. Uitstekende koppen worden snel groen dus die aarden we aan. Allemaal maatregelen die de wortelvlieg weg houden.

  Bij de koolgewassen - waar enkel nog wat radijsjes staan en ernaast de serre met kerstomaten en meloen - heb ik 2 rijen pop-corn maïs Tom Pouce gezaaid. Maïs hoort thuis in de grassenfamilie dus mag je deze overal zaaien, en zelfs twee jaar in hetzelfde perk.

  Bij de bladgewassen heb ik wat Lollo Bionda bijgezaaid en tussen de gewone snijsla ook wat Rode Eikenblad snijsla. Sla komt hier bijna elke dag op tafel. een paar minuten plukken in moes- en kruidentuin: jonge scheuten snijsla, Lollo, rucola, wat radijzen, peterselie, bieslook, én paarse en groene basilicum.

  IMG_9898_resize

   

 • Meloen met gedroogde ham

  Pin it!

  Nodig: meloen, een goeie, Cavaillon dus; ham, naar goesting Parma of Ganda (ik kies voor een Frankrijk-België combinatie dus Ganda); en peper, veel peper, of minder, naar uw goesting.

  IMG_9904_resize

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Zo gemaakt: snij meloen in twee en ontpit. Snij in stukken die je omhuld met ham. Peper erop en klaar. Lekker fris en zomers; als voorgerecht of lunch met brood.

  IMG_9905_resize

   

 • Berenklauw: gevaarlijke plant

  Pin it!
  berenklauw_resize

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  De berenklauw, die oorspronkelijk uit het Kaukasisch gebergte komt,
  wordt 2 à 5 meter hoog en heeft tussen juli en september paraplugrote, witte bloemschermen met een diameter tot 50 cm. De enorme bladeren zijn behaard en de stengel is gevlekt. Oorspronkelijk werd de reuzeberenklauw vanuit de voormalige USSR naar de Europese siertuinen en borders gebracht wegens zijn decoratieve uiterlijk. Vandaag is de plant verwilderd en de zaden verspreiden zich via de wind zodat de reuzeberenklauw in grote hoeveelheden wordt teruggevonden langsheen de autosnelwegen en de spoorlijnen en in verwaarloosde tuinen en bossen.

  Al vlug ontdekten de natuurliefhebbers dat ze deze indrukwekkende plant niet mogen aanraken. Het sap bevat een bijtende stof die in combinatie met de ultraviolette stralen van de zon reageert als een zuur en ernstige brandwonden veroorzaakt op uw huid. Bij regenweer irriteert de plant veel minder. Deze reactie op de huid heet fytofotodermatitis. In het sap zitten furocoumarinen, die uw huid overgevoelig maken voor zonlicht (fotosensibilisatie). Ongeveer 24 uur na het contact met het sap ontstaan rode, jeukende vlekken, die enkele uren later overgaan in een scherp begrensde ontsteking van de huid met zwelling en blaarvorming. Deze letsels kunnen er uitzien als echte brandwonden en genezen pas na 1 à 2 weken. Na genezing kunnen ze een bruinverkleuring (hyperpigmentatie) van de huid achterlaten. Het sap van de berenklauw is ook giftig ! Als het sap in de ogen terecht komt, kan in sommige gevallen permanente blindheid ontstaan. Er zijn mensen al gestorven nadat een kleine hoeveelheid van het giftige berenklauwsap in hun lichaam terecht kwam via hun mond.

  schade_resize

  Foto's boven: Forestry Images

  Hoe kun je problemen voorkomen ? Raak de plant niet aan en waarschuw ook de kinderen ervoor. Laat kinderen nooit fluitjes of blaaspijpen maken uit de holle stengel van de plant. Als de plant in de omgeving groeit van speelplaatsen, kan je aan de groendienst van uw gemeente vragen om de reuzeberenklauw te verwijderen. Bij werkzaamheden in de tuin (snoeien of gras maaien) kan je best vermijden dat sap van deze reuzeberenklauw op je huid terecht komt. Je moet er rekening mee houden dat het sap soms dwars door de kledij kan dringen.
  Wat doet u na contact met de plant? Spoel onmiddellijk met overvloedig koud water. Vermijdt best de zon gedurende één week. Ga zeker naar de huisarts als er huidletsel te zien zijn.

  Wil je zoals Man toch een digeridoo maken uit de stam van een berenklauw? Draag dan zeker 100% beschermende waterdichte (desnoods wegwerp)kledij, handschoenen en een bril.  Stam goed laten drogen, bijenwas aan de uiteinden en klaar ! Hier isem:

  IMG_9902_resize

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Je kan er ook een Rainstick mee maken. Wasda ? Ook gemaakt van de holle droge stam van een berenklauw met spelden / spijkertjes of tandenstokers op de omtrek in de bast gestoken. Je vult met zaden of rijst en dicht af. Van oorsprong komt deze Rainstick uit Mexico, gemaakt van een cactus, maar dat is tegenwoordig verboden. De stekels werden er af gehaald en omgekeerd in de bast terug gestoken waarna deze afgedicht werd aan één zijde, gevuld met zaden en/of mineralen en verder afgedicht. Wanneer je deze horizontaal houdt en daarna rustig aan naar een verticale positie brengt krijg je het geluid van zacht stromend water. Heerlijk ontspannend!

  rainstick

   

 • 80000

  Pin it!

  Een 'beke' geschiedenis
  21/5/2007: start blog
  04/12/2007: 20.000 bezoekers
  04/01/2008: 25.000 bezoekers
  24/01/2008: 30.000 bezoekers
  13/03/2008: 40.000 bezoekers
  12/04/2008 : 50.000 bezoekers

  Vandaag: 80.000 bezoekers en nummer 1 van de 1398 skynetblogs over kids. Merci !

 • Pasta met courgettes, tomatensaus en kip

  Pin it!

  Nodig voor 2 personen: 3 kleine courgettes, een blik tomatenblokjes Elvea (800gr), een ui, olie, een gestoomde kipfilet, kruiden naar keuze, 150gr ongekookte volkorenpasta, verse parmezaan
  IMG_9896_resize

  Zo gemaakt: stoom de kipfilet. Fruit de ui in wat olie, voeg de in blokjes gesneden courgettes toe en roerbak tot ze half gaar zijn. Dan de tomatensaus , kipfilet in blokjes en kruiden erbij en 30min laten sudderen. Kook de pasta al dente. Serveer met wat verse parmezaan.

  IMG_9897_resize