• Mojito

  Pin it!
  mojito

  Mijn favoriete cocktail - mor daarvoor hoeft het zeker geen zomer te zijn - én alvast de enige reden waarom ik munt in mijn kruidentuin heb staan.

  Nodig per persoon: een halve verse limoen (of 30ml limoensap indien je geen kan vinden), 12 verse muntblaadjes, 1 EL rietsuiker, koolzuurhoudend mineraalwater,  (crushed) ice en niet te vergeten 50 ml Bacardi Superior Rum of Havana Club Rum
  Zo gemaakt: snij de limoen in partjes en knijp de helft uit boven het Mojito-glas. Gooi de uitgeknepen delen er gewoon in. (Of giet er 30ml limoensap in. Voeg 10 muntblaadjes en 1 EL rietsuiker toe. Om de muntsmaak goed vrij te laten komen, moeten de blaadjes gekneusd worden. Stamp dus de inhoud van het glas in een draaiende beweging ongeveer 10 seconden zachtjes aan. Vul vervolgens het glas voor zo'n driekwart met (crushed) ice. Nu is het tijd voor een van de belangrijkste ingrediënten: de rum. Meet er 50 ml van af en voeg dit toe aan het glas. Door nu het geheel voorzichtig te roeren krijg je een perfecte smaak. Als laatste vul je het glas af met koolzuurhoudend mineraalwater naar believen. Omdat je Mojito er ook perfect uit moet zien, garneer je het glas met de resterende blaadjes munt. Bovendien ruik je zo bij elke slok verse munt. Als je alles goed gedaan hebt, kun je nu genieten van je Mojito.

 • Moestuinbloemen

  Pin it!

  Als je allergisch bent aan wespen- en bijensteken, zet je natuurlijk best niet téveel bloemen in je tuin. Jammer. Toch kan ik er zo van genieten.

  Oost-Indische Kers

  IMG_0551_resize

  Afrikaantjes

  IMG_0552_resize

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Bieslookbloemen in wordingIMG_0545_resize

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Om maar te zwijgen van de courgettebloemencourgette

  en pompoenbloemenpompoen

   

 • Teken voor Serafien

  Pin it!

  serafien

   

   

   

   

  Klik op het logo en ondersteun deze actie. Waarom ?

  Omdat kinderen soms ernstig ziek worden en stervende zijn...

  Omdat palliatieve zorg voor kinderen in ons land nog steeds niet gesubsidieerd wordt(palliatieve zorg voor volwassenen wel)

  Omdat Serafien hun hoofddoel wil bereiken: het politiek gezag aanmoedigen en aanzetten om werk te maken van erkenning zodat er in de nabije toekomst wel enige vorm kan zijn van subsidiëring.    

  Doen! Nu !

 • Dan toch uit 3

  Pin it!

  Dus toch...

  Thanks Annelyse this en dat ik je nog veel mag 'doen watertanden met foto's van heerlijk uitziende gerechten'

   

   

 • Slaatje met courgettes, aardappelen en kruidenkaas

  Pin it!

  Nodig: courgettes, aardappelen en kruidenkaas. Evenueel verse bieslook.
  Zo gemaakt: stoom of kook de in blokjes gesneden courgettes en aardappelen. Laat afkoelen en voeg de kruidenkaas toe (type Boursin light sjalot en bieslook) en eventueel verse bieslook. Serveer koel.

  IMG_0525_resize

   


 • Moestuinnnieuws eind juli

  Pin it!

  Sinds eind juni is er heel wat gaande. We hebben genoten van de zoete aardbeien, de pittige slaatjes met snijselder en van de eerste kerstomaten; de courgettes zijn verwerkt in duizend-en-één recepten, de eerste gele centenaar is bijna zo groot als een voetbal en anderen volgen; de uien zijn oogstklaar; de ramenas, maïs, wortelen en pastinaak zijn serieus gegroeid. Om maar te zwijgen van de meloen maar enkel met bloemen en geen vruchten. De eerste patissons laten zich ook zien. Een meer dan tevreden tuinier. Zelfs de buren genieten mee van de oogst.

  IMG_0535_resize
  IMG_0532_resize
  IMG_0531_resize
  IMG_0526_resize
  IMG_0529_resize
  IMG_0528_resize
  IMG_0530_resize
  IMG_0533_resize
  IMG_0534_resize

   

 • Houten kop

  Pin it!
  afbraakchemie

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Mechanisme van de alcoholafbraak

  Nu we (het) toch (over) een houten kop hebben. De beste manier het te voorkomen was naast alcohol ook water te drinken. Zo hou je de vochtbalans in je lichaam op pijl. Nadien helpen enkel lichaamsbeweging en veel drinken. Dus dat wandelingske naar de glasbak is zeker ergens goed voor! Hoera. Je kan natuurlijk ook:
  * vitamine B nemen, helpt de lever bij de afbraak; meng 2 EL limoensap, 1 EL suiker met water en drink langzaam op om suikergehalte in bloed te stabiliseren; drink zoals de Russen en Polen augurkensap, bweurke; maak een milkshake van banaan met honing. De laatsten rijk aan potassium en de melk kalmeert de maag; ontbijt met eieren. Liever geen koffie gezien die nog meer deshydrateert; herbeginnen met laatste dat je de vooravond hebt gedronken... een tijdelijke oplossing... al lijkt me dat niet zo een goed idee... ; niet drinken kan natuurlijk ook maar da's enkel een geldig excuus als je moet autorijden.

  Noot voor mezelf: mojito, champagne, rosé en vanillejenever niet meer na mekaar drinken. Noot voor mijn tafelgenoten: 't is niet omdat op die fles van 't Dreupelkot 20% staat, dat ge er 5 glazen van moet drinken om aan 100% te geraken.

 • Trio van houmous

  Pin it!

  Als ik hier schreef dat je hem natuurlijk zelf kan maken en je weet niet hoe... dan ben je er vet mee, niewaar ? Bij deze voor jou getest en goedgekeurd. Minstens even lekker als die van denhelhais.

  Nodig: 250gr kikkererwten, sesampasta (tahin), look, een tomaat, handvol olijven (groene of zwarte naar je goesting), paprikapoeder, currypoeder, andere kruiden naar goesting.

  Zo gemaakt: was en week de kikkererwten een nacht in water (of zoals op doos staat: een uur?). Kook of stoom ze. Hou het kookvocht bij. Verdeel ze is drie porties.

  IMG_0523_resize

  Houmous met olijven (links boven): mix 1/3 van de kikkererwten met de olijven, wat sesampasta, look, naar je goesting pestokruiden (of wat verse pesto), peper, voeg in elk geval kookvocht van de kikkererwten toe tot je een smeuïge massa hebt.

  Houmous met tomaat (links onder): mix 1/3 van de kikkererwten met een tomaat, wat sesampasta, look, paprikapoeder, naar je goesting italiaanse kruiden, voeg in elk geval kookvocht van de kikkererwten toe tot je een smeuïge massa hebt.

  Houmous met curry (rechts):  mix 1/3 van de kikkererwten met wat sesampasta, look, currypoeder, naar je goesting wat sesamzaad, voeg in elk geval kookvocht van de kikkererwten toe tot je een smeuïge massa hebt.

  Lekker als dipsaus met grisinni en gestoomde en/of rauwe groenten maar dat zei ik al.

 • Goed Gemerkt aangekomen

  Pin it!
  IMG_0522_resize

  Zeer snelle service en superleuk. Laat het nieuwe schooljaar maar beginnen... of liever niet direct...

   

 • Vakantie is... deel 1

  Pin it!

  De eerste all-in week is te vatten in één conversatie

  Ik: 'Vandaag gaan we naar huis'

  Drama Queen: 'Mama maar dit is toch thuis'

  Drama Queen en Stoere Vent look alikesIMG_0207_resize

  A room with a view
  IMG_0240_resize
  IMG_0273_resize
  IMG_0252_resize
  IMG_0263_resize
  IMG_0463_resize
  IMG_0504_resize

  En wij ? Wij keken en zagen dat het goed was

  IMG_0226_resize

  IMG_0235_resize

  IMG_0281_resize

  IMG_0282_resize

  IMG_0292_resize

  IMG_0298_resize

  IMG_0314_resize

  IMG_0343_resize

  IMG_0350_resize

  IMG_0402_resize

  IMG_0414_resize
  IMG_0495_resize

  IMG_0509_resize

  IMG_0513_resize

  IMG_0517_resize

  IMG_0520_resize

 • Alle goede dingen bestaan uit 2

  Pin it!

  Of is 't 3 ? Soit...

  award

   

   

   

   

   

  Ik kreeg 2 awards
  * één van Italian Lunatic Mom
  'Wat schaft de pot vandaag?'-dame  die me 'Defenderliefhebbende keukenprinses' noemt 'voor inspiratie uit de tuin, voor kooksels en baksels met eigen groeisels en groensels' en
  * één van superbusy mama van stoere piraat en prinsesje 
  die schreef: 'Onelife:  leuke madam met 2(b)engels die altijd leuke tips en receptjes plaats.Enkel vr mijn toedoen mogen de receptjes wat calorierijker zijn...ze zijn me iets te gezond:-)' Te gezond ? Dat bestaat niet ;-)
  Een nederige dank u dames !

  De awardregels zijn als volgt:
  1. De winnaar mag het logo plaatsen; 2. Plaats een link naar degene van wie je de Award hebt gekregen; 3. Stuur de Award naar tenminste 7 andere Bloggers, die door hun actualiteit, thema's en desings opvallen; 4. Zet de links van deze site's op je blog; 5. Laat een berichtje achter op de betreffende site.

  Ik reik mijn awards uit, in willekeurige volgorde: 
  jawel lieve Luna, voor je Wat Schaft De Pot Vandaag 
  krijg je welverdiende award terug omdat het altijd een plezier is je recepten te lezen en uit te testen, gezond of niet gezond ;-) ; ja hoe origineel... toch ook een favoriet Applaus voor Mezelf Viva La Vida uiteraard, een steun en toeverlaat; Lieze, supermama van 2 - binnenkort 3 - kapoenen ; super Culinair Atelier hoeft geen uitleg; Elseden voor de prachtige foto's; en Qwinta lieve moedige mama. Alstu !

 • Goed Gemerkt

  Pin it!

  Het schooljaar nog veraf én nog tijd genoeg om te bestellen: Instrijk- en Plaklabels van Goed Gemerkt 

  goed gemerkt
  goed gemerkt1

  Foto's: Goed Gemerkt

 • Op grote voet

  Pin it!
  voet_resize

  De ecologische voetafdruk is een cijfer, uitgedrukt in hectare, dat weergeeft hoeveel ruimte iemand nodig heeft om gedurende een jaar op dezelfde manier te blijven consumeren en om zijn afval te kunnen verwerken.

  5,6 ha gemiddelde ecologischevoetafruk Belg
  9,7 ha gemiddelde ecologischevoetafruk Amerikaan
  1,1 ha gemiddelde ecologische voetafruk Afrikaan

  2,9 ha ecologische voetafdruk van gezin One Life. Wij leven dus niet op 'grote voet'.
  Hoe zit het bij jou ?

 • Banaan met chocolade en noten op de bbq

  Pin it!
  IMG_0127_resize

  Nodig per persoon: 1 rijpe banaan, chocolade (callets, reep, desnoods choco), ongezouten cashewnoten (delhais) of hazelnoten kan ook, 1 EL rhum (facultatief), alu papier.

  Zo gemaakt: schil de banaan, leg ze op aluminium folie* en snij er in de lengte een gleuf in. Vul naar believen met chocolade en noten. Wat rhum erover. Sluit de folie. 8 à 10 minuten op de bbq (oven zou ook nog gaan). 'Natuur' of met ijs: dégoutant lekker !

  * ipv ze te schillen kan je ze ook met schil en al doorsnijden. Leg ze zo op de bbq maar minder lang. Rhum zou ik dan niet doen... Waarom niet ? Probeer maar eens; of liever niet...

 • BBQ ceremonie

  Pin it!
  IMG_0126_resize

  Ook ten huize One Life geldt de ons allen zo bekende BBQ ceremonie:
  1. Man haalt barbecue en kolen uit tuinhuis
  2. Man maakt de grill van de BBQ schoon (ah ja de restjes van vorige keer hangen er nog aan) en steekt bbq aan
  3. One Life is naar de winkel gegaan
  4. One Life is gaat naar de Renmans gegaan
  5.
  One Life en kinderen halen sla uit de tuin
  6. One Life kookt de pasta, snijdt de tomaten, olijven en wast de sla
  7. One Life maakt een slaatje
  8. One Life legt de kruiden, olie...etc. klaar
  9.One Life brengt ze samen met de schoongemaakte grill naar Man die bij de bbq staat te wachten met een
  Listel in z'n hand.
  10.Man heft deksel, legt vlees op de bbq en zet deksel erop
  11.Man zet de timer van zijn gsm op 4 minuten
  12.One Life gaat de tafel dekken
  13. Man heft deksel, draait de brochette, zet deksel er terug op en zegt de timer van zijn gsm op 4 minuten
  14.One Life checkt of de pasta al dente is en giet hem af
  15. One Life mengt hem met de tomaten en olijven en kruidt
  16.One Life pakt de borden en servies en dekt de tafel
  17. Man schenkt de wijn in
  18. Na het eten: One Life ruimt tafel af en gaat koffie zetten
  19. One Life maakt het dessert
  20. One Life serveert koffie en dessert
  21. One Life ruimt tafel weer af
  22. One Life gaat vaatwas vullen en de keuken opruimen
  23. Man laat de bbq staan; er branden immers nog wat kooltjes en da's lekker warm
  24. Man vraagt aan One Life of ze vandaag blij is dat ze niet hoefde te koken
  25. Man ziet One Life verbaasd kijken en concludeert dat het onmogelijk is om vrouwen gelukkig te maken
  En terwijl ik dit postte had Man al de hele dag Stoere Vent en Drama Queen geanimeerd, ze in bed gestoken terwijl ik deed alsof ik druk bezig was met de sla te wassen en klaar te maken, én de tafel gezet. Maar dat vertel ik er natuurlijk niet bij, ah neen, zo leep ben ik wel. Oh ja, we hebben ook samen afgeruimd én hij heeft de koffie gezet. Een prototype, mijn prototype. Maar ook dat maak ik liever niet openbaar.

 • Kriek Lindemans

  Pin it!
  IMG_0124_resize

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Oorspronkelijk werd deze zoetzure drank bekomen door het toevoegen van verse krieken aan halfjonge lambiek. Het toevoegen van fruit zorgde voor een nieuwe fermentatie in de eiken vaten. Na 8 tot 12 maanden bleven van de krieken enkel de pitten en pellen over en was de Kriekenlambiek klaar om gefilterd en gebotteld te worden. Deze methode geeft een eerder zuur en minder fruitig bier. Door de beperkte beschikbaarheid van de echte "Schaarbeekse Krieken" evenals om een meer fruitig en minder zuur bier te brouwen, ontwikkelde brouwerij Lindemans een unieke natuurlijke methode. Hierbij maakt ze gebruik van vers geperst kriekensap, niet geconcentreerd en ongezoet, dat gemengd wordt met zorgvuldig geselecteerde lambiek met een gewogen gemiddelde leeftijd van ten minste één jaar en waarvan de oudste gedurende ten minste drie jaar in houten vaten heeft gerijpt. Het sap wordt enige tijd in vaten gemacereerd met de lambiek voordat het mengsel afgevuld wordt op fles.

  Lekker bij: boterhammen met plattekaas, konijn met kriek, kriek sorbet, of eenvoudig als aperitief gedronken worden.

  Temperatuur: 5° tot 6°

  Prijs: €1,70/fles, €9/6 flessen (37,5cl)

  Waar/info: brouwerij Lindemans en je supermarkt

  Wist je dat ? In 1985 Michael Jakson (The Beerhunter) Lindemans Kriek uitriep tot één van de 5 beste bieren van de wereld; in 1996 en 1997 op het W.B.C Brouwerij Lindemans uitgeroepen werd tot één van de tien beste brouwerijen van de wereld; het glas op de foto wel een correct glas is maar eigenlijk not done gezien van een veel minder lekkere concurrent

 • Groen slaatje Maison

  Pin it!

  De helpers 'ik ook sla halen'

  IMG_0122_resize

  Het slaatje: pluksla, lollo bionda, peterselie, bieslook, snijselderIMG_0123_resize

   

 • 90000

  Pin it!

  Een 'beke' geschiedenis
  21/5/2007: start blog
  04/12/2007: 20.000 bezoekers
  04/01/2008: 25.000 bezoekers
  24/01/2008: 30.000 bezoekers
  13/03/2008: 40.000 bezoekers
  12/04/2008: 50.000 bezoekers
  13/06/2008: 80.000 bezoekers

  Vandaag: 90.000 bezoekers en nummer 6 (oef!, hoera voor Foreverblowingbubbels)  van de 1409 skynetblogs over kids. Merci !

 • Courgettesoep

  Pin it!

  De oogst is niet te doen, dus maken we maar soep met twee dikkere exemplaren: een witte en groene. Alles uit dit soepje komt trouwens uit de moestuin & kruidenhoek.

  Nodig: 3 uien, twee courgettes, wat pluksla (facultatief), kruiden (laurier, rozemarijn en thijm).

  Zo gemaakt: fruit de uien in wat olie/boter. Voeg wat water toe, de kruiden bijeengebonden en de pluksla. Wacht tot je een geurige bouillon hebt. Snij ondertussen de courgettes in blokjes. Voeg toe en voeg water toe naar believen. Laat koken tot ook de schil van de courgetten mals is. Haal kruiden eruit. Mix. Je kan ook wat sojamelk bijvoegen maar deze kan je nadien niet meer opwarmen (schift). Ik dresser ze - voor een smeuïg effect - met dunne schijfjes geitenkaas.

  IMG_0120_resize

   

 • Tomatenrisotto met kip en courgette

  Pin it!

  Risotto: ik ben er echt helemaal weg van.

  Nodig voor 4 personen: 2 enkele kipfilets, olijfolie, citroensap, peper, handvol basilicum blaadjes, teentje knoflook, 1 ui, (groenten- of kip-) bouillonblokjes, 1 grote witte courgette, 400gr risottorijst, 1 blik tomatenblokjes of 4 tomaten in blokjes gesneden, 50gr Alphro Bakken en Braden, 50gr vers geraspte parmezaan

  IMG_0084_resize

  Zo gemaakt: maak een marinade van 3 EL olijfolie, 1 EL citroensap, 1/2 van de basilicum, 1 geperst teentje knoflook en peper. Leg de kipfilets in de marinade en zet apart tot gebruik. Of doe zoals ik: stoom de kip, snij in blokjes, marinade in en zet apart. Snij de courgette in blokjes en stoom of bak ze beetgaar in de pan.
  Laat de versnipperde ui in de boter glazig worden. Voeg de rijst toe en roer tot de boter opgenomen is. Dan beetje bij beetje de hete bouillon terwijl je goed blijft roeren. Voeg in de helft de tomaten erbij en als je nog 2 soeplepels bouillon overhebt, ook de reeds gestoomde/gebakken courgetteblokjes toe. Wanneer de rijst na 18minuten klaar is, voeg je 3/4 van de parmezaan toe. Bak ondertussen de gemarineerde kip(blokjes) in een pan. Serveer de risotto met de kip erbovenop. Garneer met de rest van de parmezaan en basilicum. 
  Ik geef toe: te zien aan de foto en ja... ook in 't echt is 't precies al gegeten geweest maar... dit is hemels.
  IMG_0085_resize

  Ik geef toe: groene courgettes geven dit gerecht meer kleur maar ik heb de eerste gepakt die in de weg lag. Orde een deugd.

 • Evenaren

  Pin it!

  Neen geen evenaars maar in poging om dit te evenaren na een mislukte poging, laat Drama Queen zich folteren door Stoere Vent. Oh ja, ze willen naar de judo of toch liever aikido. Noem het maar nekklem en houdgreep. Let dan vooral op de techniek. Of heet dit liefde?

  IMG_0090_resize

  IMG_0091_resize

  IMG_0092_resize

  IMG_0093_resize

  IMG_0108_resize
  IMG_0109_resize
  IMG_0110_resize

   

 • Van links naar rechts

  Pin it!
  IMG_0087_resize

  In de reeks 'Stoere vents meets...' van links naar rechts:

  * ... kast


  * ... muur

  * ... nagels van zijn beste maat die ook dit én dit veroorzaakte

  Wat zeggen ze? Zo worden ze groot?

 • Having long hair...

  Pin it!

  is sometimes not so practical. Dus nam ik Drama Queen mee naar meneer Alain bij Herminio voor een eerste kappersbezoek in 2 jaar, 9 maanden, 3 weken en 5 dagen. Onder het motto 'niet teveel eraf hééé' was ze Drama Queen-gewijs zeer flink ('op eenander' altijd...). Er ging toch wel zéker 2 cm af...

  12072008_resize

  12072008(004)_resize

  12072008(002)_resize

  12072008(001)_resize

  Het resultaat:

  12072008(005)_resize

  12072008(006)_resize

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  En dan flink wachten tot mama klaar was. Toen ik mijn wenkbrauwen liet epileren (met was, ah ja!), zei ze 'ik ook'. Ik dacht het niet...

   

   

 • Vakantie is...

  Pin it!
  Een weekje all-in hier
  natuurgebied
  kamer

  sauna

  speelwereld

  zwembad

  en dan twee weken ... de zeej

 • Gevulde courgettes de Nice

  Pin it!
  IMG_0083_resize

  Met courgettes de Nice kan je dit recept natuurlijk ook maken. Samen met aardappelen in de schil. In de hoop op 't zelfde weer als in Nice momenteel...

  En ben ik ze nog niet beu, les courgettes du potager à volonté? Wat denk je ?

 • Stoere Vent meets kast

  Pin it!
  IMG_0081_resize

  Bijna deze geëvenaard... bijna... . Enkel maar een megabult met een bijna gapende wonde. Zen mama zen! Ja bijna. Oh ja: de kast heeft niet.

 • Tetten?

  Pin it!

  Neen seksmaniak! Dit zijn witte courgetten ! En ze vlogen in deze saus... alweer.

  IMG_0068_resize

  IMG_0069_resize

 • Fjord

  Pin it!
  ColorTuinhuisPaletNL_resize

  Verf om tuinhuis een nieuwe kleur te geven: Fjord

 • Croissants met zalm en kruidenkaas

  Pin it!

  Nodig: 6 bakklare croissants (pak Dannerolles), 6 plakken gerookte zalm, 100gr kruidenkaas (type Boursin), 1EL melk.

  IMG_0064_resize

  Zo gemaakt: rol de croissants open, bestrijk ze met kruidenkaas en leg er een plakje zalm op. Rol ze stevig op en bestrijk lichtjes met melk. Bak ze op een bakpapier of alu folie 15 min goudbruin in de oven op 180°. Serveer warm of lauw met een slaatje.

  IMG_0066_resize

  Drama Queen en Stoere Vent vonden dit alvast 'suuuuuuuppperlekker mama'. Volgende keer eens proberen met gerookte ham, of met restje mozzarella, of feta of...