Zoon versus dochter

Pin it!
defotograaf16_resize

Onze twee kinderen zijn echt totaal verschillend.

Het begon bij 't begin:
Zoon: na 3 jaar medische molen. Dochter: ons 5% zonder hulp wonder

Het ging verder bij de bevalling:
Zoon: na 15 uur arbeid , mét inleiding nadat hij er eerst al 10 weken te vroeg uitwou. Dochter: zelf ingeleid, dokter kwam bijna te laat, ik moest mijn benen tegen elkaar aan knijpen anders was ze er al geweest en de dokter nog niet!

Zoon: tot hij twee was had hij nog niet bedacht dat hij zelf ook wel uit zijn bed kon klimmen, dat moest ik bijna voordoen. Dochter: zodra ze kon staan, hief ze haar been erover, ze was toen een maand of 9.

Zoon: wilde knuffelaar, ondernemend, voor wie het huis vaak te klein is, altijd actief bezig willen zijn met een onuitputtelijke energie beschikt. soms driftig, meestal te eerlijk. Dochter: koppige eigenwijze farse drama queen, meestal een halve jongen. Heel precies van aard, houdt ervan om de wereld om zich heen te ordenen. Friemel- en prutsemie.

Ik dacht voor ik kinderen had dat ik een 'jongensmama' was. Dan heb ik het niet over een voorkeur want die is er gezien onze geschiedenis nooit geweest. Met een jongen kan je lekker wild doen. En uiteindelijk, toen ik ze in mijn armen had en met wat we tot nu hebben meegemaakt, moet ik besluiten dat ik echt wel enorm geniet van mijn onverwachte meisje! Samen koken, haartjes kammen, rokjes passen, ...
Een jongen en een meisje. Zalig, niet ?

 

De commentaren zijn gesloten.