Pompoenrisotto met geitenkaas

Pin it!

Het blijft toch een moeilijke bereiding, top-kok Peter Goossens zei dat ook bij de beoordeling van een risotto tijdens de wedstrijd Mijn restaurant in de Hogeschool in Leuven, waar hij de risotto omschreef als 'rijstpap'. Hij mag volgens mij niet platgekookt zijn, dus rijstkorrels al dente maar het geheel wél smeuïg. Niet evident. Ik baseerde me dus op een bereidingswijze van Peter voor dé perfecte risotto. En dat was hij ook, enfin, bijna...want moest alles perfect zijn, was 't niet meer plezant, niet waar ?

Nodig voor 2 personen: 200gr arborio- of carnarolirijst, een fijnsnipperde ui of sjalot, 100ml droge witte wijn, 400ml gevogeltefond, peper van de molen, 400gr pompoen in blokjes gesneden en al dente gebakken in wat olie, een scheut olijfolie, een lekker geitenkaasje (type rondin de chèvre).
Zo gemaakt: fruit de ui in de olie, voeg de rijst toe en laat een paar minuten zacht bakken tot hij glazig wordt. Giet de wijn erbij en laat even inkoken. Giet de fond bij de rijst en laat 10 minuten koken onder deksel (!). Check regelmatig. Voeg de pompoenblokjes toe en wat peper en roer nog 3 minuten om. Snij de kaas in rondjes en schik ze bovenop de rijst. (reken zonder pompoen dus op 13minuten onder deksel)
IMG_2425_resize

 

Commentaren

  • Risotto perfect klaarmaken is ook mijn doel. Het lukt redelijk, maar toch nooit zoals ik het wil...'k zal blijven oefenen!(met Peter in het achterhoofd natuurlijk,... as usual!) :-)

  • Zo gewoon onder deksel vind ik hem best lukken. Maar we blijven streven naar perfectie hé ;-)

De commentaren zijn gesloten.