31-01-09

Tarte tatin met appelen en peren

Een recept met de naam van de zussen Tatin die dit heerlijke dessert serveerden in hun restaurant in Lamotte-Beuvron.

Nodig: 1kg fruit, 1 blad bladerdeeg (of 4 kleintjes als je zoals ik niets anders in huis hebt en te lui bent er zelf te maken*), 120 gr boter/bakken en bradeb, 250gr (riet)suiker

Zo gemaakt: verwarm de oven op 200gr. Smelt de boter en laat de suiker erin karameliseren. IMG_2605_resize

Schil het fruit en snij in vieren. Giet de gekarameliseerde suiker in een vorm, leg het fruit erin en eindig met het bladerdeeg. IMG_2606_resize

Duw de randen voorzichtig tot onderaan de vorm zover je kan. Eigenlijk is een siliconen vorm het beste, net wat ik dacht. Zet 40 min in de voorverwarmde oven op 200gr. Het bladerdeeg moet mooi goudbruin zien. IMG_2609_resize

Draai de nog warme taart om op een schotel. Serveer lauw met eventueel een bolletje ijs. Eventueel ;-) IMG_2610_resize

* 100gr boter, 1/2 KL zout, 1 EL suiker, 1 glas water

18:00 Gepost in Keuken | Commentaren (5) | Tags: appelen, taart, peren |  Facebook |

Commentaren

Dit is pure kunst !

Gepost door: Geert | 31-01-09

Stoker !!! ;-)

Gepost door: one life | 31-01-09

hmmmmmm

Gepost door: MijnWegNaar | 04-02-09

Awel, ik heb het geprobeerd en het was
1) supergemakkelijk
2) superlekker
3) een groot succes bij mijn gasten !
Dank je wel voor het recept !

Gepost door: Anja | 27-08-10

bedankt voor je leuke commentaar !
ik wacht op lekker koude winterse dagen om deze nog eens te maken

Gepost door: one life | 27-08-10

De commentaren zijn gesloten.