31-01-09

Tarte tatin met appelen en peren

Een recept met de naam van de zussen Tatin die dit heerlijke dessert serveerden in hun restaurant in Lamotte-Beuvron.

Nodig: 1kg fruit, 1 blad bladerdeeg (of 4 kleintjes als je zoals ik niets anders in huis hebt en te lui bent er zelf te maken*), 120 gr boter/bakken en bradeb, 250gr (riet)suiker

Zo gemaakt: verwarm de oven op 200gr. Smelt de boter en laat de suiker erin karameliseren. IMG_2605_resize

Schil het fruit en snij in vieren. Giet de gekarameliseerde suiker in een vorm, leg het fruit erin en eindig met het bladerdeeg. IMG_2606_resize

Duw de randen voorzichtig tot onderaan de vorm zover je kan. Eigenlijk is een siliconen vorm het beste, net wat ik dacht. Zet 40 min in de voorverwarmde oven op 200gr. Het bladerdeeg moet mooi goudbruin zien. IMG_2609_resize

Draai de nog warme taart om op een schotel. Serveer lauw met eventueel een bolletje ijs. Eventueel ;-) IMG_2610_resize

* 100gr boter, 1/2 KL zout, 1 EL suiker, 1 glas water

18:00 Gepost in Keuken | Commentaren (5) | Tags: appelen, taart, peren |  Facebook |

Poppenkast

Niets beter dan de tweezijdige fleecen HEMA poppenkast om ze minstens een uur of twee te vermaken. IMG_2599_resize

IMG_2600_resize

IMG_2601_resize

IMG_2603_resize

29-01-09

Blogaward in de categorie Kunst en Cultuur ???

Begrijpe wie het kan... ik was genomineerd in de categorie Familie en Kinderen. In die categorie wint Luc de Pompier.

Ik win in de categorie Kunst en Cultuur ???!!! Een welgemeende oink. Ja doen alsof je wat kan koken, alsof je supernanny bent, alsof je kan tuinieren,... da's kunst. Enne Land Rover rijden da's cultuur. Uiteraard.

Nu gij ?

blogaward1_resize

 

20:21 Gepost in Zegdatniwaarisé | Commentaren (4) | Tags: award, blogaward |  Facebook |

28-01-09

Ik denk dat ze het graag doen ...

Minstens 1x, meestal 2x en soms 3x per week gedurende een uur staan ze op de tatami. En of ik er trots op ben !

 

Vallen en rollen. Poging tot van Drama Queen, en als 't niet achterwaarts gaat, dan maar koprollen. Stoere Vent is ermee weg.

Serieus werken (en matten kloppen...)

Maar vooral veel plezier

27-01-09

Croisière Blanche proloog en the end

Een schitterende dag die einigde met een domper op de pret. Hoewel de prefect na klachten van 'de groenen' de Croisière Blanche een go had gegeven heeft de rechtbank van Marseille deze go vandaag in een no go veranderd. Reden ? Een paar 4x4 cowboys die én niet ingeschreven waren én op verboden wegen reden. Jawel, net als hier in België rijdt dat soort onbenul ook in Frankrijk rond. Ze mogen eens buiten met hun 4x4 (would be) en gaan het voor een keer ze van de beton en delhaize parkings mogen, verkloten voor de 4x4 rijders mét respect voor natuur en omgeving.

Maar geen nood... Man is niet voor niets tot in de Franse Alpen gereden om te genieten van het rijden in die schitterende omgeving. Hij heeft de proloog gereden en die was super. Vanavond om 19u kregen ze een briefing dat de Croisière op zich niet verder doorgaat maar vervangen zal worden door roadbooks goedgekeurd door 7 burgemeesters die trouwens allen aanwezig waren. Hoe belachelijk is deze situatie niet ? Dank u cowboys...

Misty Tuesday morning @ the parc

Pedagogische studiedag... altijd goed voor een fikse wandeling in het park. En volk, volk ! We waren hooguit met 6 inclusief de 3 mannen van de gemeente. 27012009(001)_resize

27012009(003)_resize
27012009(004)_resize
27012009(005)_resize
27012009(007)_resize

 

26-01-09

Bananen-sesammousse

IMG_2582_resize

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met tahin kan je de heerlijkste houmous maken maar zoveel meer. Gezien ik 1 kilo cadeau kreeg , gaan we natuurlijk op zoek naar gezonde recepten. Dit kan als dessert, ontbijt of tussendoortje. Altijd even lekker.

Nodig voor 4 personen: 4 EL sesamzaadjes, 4 rijpe bananen en 1 stevige banaan, 4 EL eetl tahin (sesampasta, verkrijgbaar bij de biowinkel)
Zo gemaakt: verhit een pan en rooster hierin, zonder toevoeging van vet, de sesamzaadjes onder voortdurend omscheppen, tot ze een zachte geur beginnen af te geven. Pel de rijpe bananen en mix het vruchtvlees fijn. Voeg de tahin door de puree en mix nog even. Verdeel het mengsel over vier schaaltjes en garneer schijfjes banaan. Strooi de sesamzaadjes eroverheen.
IMG_2591_resize

 


Getagged

Een nieuwe trend in blogland en ja, daar ontsnap zelfs ik niet aan.

Lunatic, creatieve kokkin en lieve mama, gaf de volgende opdracht:
Ga naar je vierde map met foto's en neem de 4e foto en upload die op je blog. Stoere Vent op zijn tweede verjaardag. Man man wat lijkt dat lang geleden...

IMG_2413_resize

Nu mag ik 4 bloggers aanmoedigen hetzelfde te gaan doen: http://foreverblowingbubbles.skynetblogs.be/
http://drievuldigheid.blogspot.com/
http://lejusdesofie.blogspot.com/
http://dol-fijnebelevenissen.skynetblogs.be/

 

25-01-09

Croisière Blanche Bio 2009 day -2

En jawel, ze zijn vertrokken, vanmorgen om 6u. Wat ze vergeten zijn, daar komen ze nog wel achter. Jammer genoeg niet Bonavonture. Nu moet ik het een hele week stellen met een Duits merk met versleten olympische ringen als logo. Het leven zoals het is: de achterblijvers...

24-01-09

Vreselijk

Geen andere woorden voor het drama dat gisteren twee jonge levens en een dat van een moedige verzorgster eiste.
Geen andere woorden voor het drama dat gisteren zoveel zwaargewonden eiste. Kindjes, het goud en de toekomst van onze maatschappij.
Geen woorden dan waarom ?
Geen woorden dan... sterkte voor de kindjes, ouders, families, kinderverzorgsters, hulpverleners...  Hoe komen zij dit ooit te boven ?

Rouwbetuigingen kunnen via: rouwregister@dendermonde.be

dendermonde