Aux Pavés de Bruxelles

Pin it!

Volgens mij veruit hét beste vleesrestaurant van Brussel. De filet américain wordt voor je neus gemaakt naar je wens. Een uit het bord van een ander geviste sample sparerib 'totale' (bbq-, pikante én looksaus samen) was de beste die ik ooit proefde.

pav2

 

 

Ik zal dus nog eens terugmoéten. Of voor zo'n goed stuk rundvlees - van de grootte van een kinderkopke - met een lekkere salade, huisgemaakte frieten en vers geklopte mayonaise. Het klinkt eenvoudig, maar toch is het een moeilijke zoektocht geworden als je dit gerecht wilt verorberen in de Brusselse benedenstad. Aux Pavés de Bruxelles is al jaren een huis met een onberispelijke reputatie voor het braden en grillen van het geliefd rundvlees. Toch is het voor de doorsnee Brusselaar niet zo evident om de Pavés binnen te stappen. Het restaurant is gelegen op de hoek van de Kaasmarkt - beter bekend als de Pittastraat - en de Hoedenmakerstraat. Dan denk je al snel dat je een typisch toeristenrestaurant zal betreden. Maar hier kan je met een gerust hart binnenstappen. De eerste ruimte wordt gedomineerd door een gezellige bar waarachter de chef staat te grillen dat het een lieve deugd is. Het restaurant is opgedeeld in kleine ruimtes en heeft een fermetteachtige uitstraling.

pav1

 

pav

 

 

Ik sta hier met veel lof te zwaaien voor een restaurant dat op zich zeer eenvoudig is en geen grote 'gastronomie' serveert. Maar dat hoeft ook niet. Je krijgt een perfecte service in drie talen en wordt met een grote glimlach degelijk vlees voorgeschoteld. En dat is nu éénmaal de essentie van dit restaurant. In zijn genre is de Pavés een ontegensprekelijke vaste waarde in de benedenstad.

 

Commentaren

  • Als 't maar smaakt en als ze maar vriendelijk zijn, en als 't maar proper is. Al de rest is van ondergeschikt belang.

  • datziet e r écht lekker uit!!!!!

  • Ben er gisteren geweest voor de eerste keer en prima!!! Alles verliep vlot en correct. Americain super!!!!!

  • Bougie, vlees is er idd super. Verder in Bxl écht eens La Paix uitproberen.

  • Wij gaan het op jouw aanraden vanavond uittesten. ik hou je op de hoogte

    Anniek

  • Hoi
    Laat weten hoe het was. De allerlaatste keer is alweer een tijd geleden ;-)
    Laat weten hoe het was

  • Het was super. Inderdaad de beste ribbetjes die ik in jaren gegeten hebt. Ook onze andere tafelgasten hadden niets dan lof. Ik maak er in de komende weken wel een toffe post van.

    Nogmaals bedankt voor de tip

  • Ja die ribbetjes 'la totale' genomen? Zalig hè en nadien lekker uren in de wind stinken naar de look ;-)))
    Gezellig kader ook.
    Oh ja, Steak Frit in de laatste keer enorm tegengevallen... Daar maak ik ook nog verslag van... :-(

  • ik heb gehoord dat Steak Frit in vereffening is. Ik had de voorbije weken proberen te reserveren maar ik raakte er maar niet binnen.

  • Hey Foodie, da's heel erg jammer... was super (in begin) ...

De commentaren zijn gesloten.