Scampi diabolique

Pin it!

Voor 2 personen als hoofdgerecht of 4 personen als voorgerecht.

Nodig: 24 scampi’s, 1dl olijfolie, 2 EL tomatenpuree (probeer zeker de Heinz tube), 2EL ketchup, 3dl room, 2dl witte wijn, chilipepers of pikante kruidenmix naar eigen smaak, wat dragon, groentenbouillon opgelost in 1dl water. Verder groenten naar keuze: 1 kleine wortel, 1 ajuin, ½ rode paprika, 1 teentje look.IMG_2675_resize

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo gemaakt: Indien nog nodig, pel de scampi’s, maar laat een groot stuk van de staart eraan, verwarm de olie in een braadpan. Kruid de scampi’s met peper en zout en als de olie goed warm is, bak je de scampi’s langs beide zijden gedurende 3 minuten. Snij groenten zeer fijn en voeg ze bij de scampi’s. Blus de pan met de witte wijn. Voeg de bouillon toe op en laat opkoken. Vervolgens de ketchup, de tomatenpuree en de room toevoegen en alles goed doorroeren en eventjes laten inkoken. Snij de chilipepers fijn en voeg bij de saus. Voeg ook nog een beetje dragon toe en klaar!

Lekker met brood. IMG_2678_resize

 

 

Commentaren

  • Zijn de scampi niet te taai wanneer ze te lang koken ???

  • Neen helemaal niet. Je schroeit ze eerst goed dicht. Recept gebaseerd op SOS Piet en wat hebben we heleerd ? ;-)))

  • duivels lekker :-)

  • hallo,
    kan ik mijn scampi's van de dag tevoren maken ???

  • Hoi Herman
    Zou ik niet doen... zo worden ze taai als autobanden

  • Overheerlijk recept. Iedereen binnen ons gezin lust dit geweldig graag.Delicious

De commentaren zijn gesloten.