Diner bij Terborght*

Pin it!

Sinds 01 april 2004 ontvangen Chef Lesley De Vlieger en gastvrouw Marijke De Ron in hun Restaurant Terborght te Huizingen. Na maanden hard gewerkt te hebben aan de vernieuwing en de opwaardering van het historische pand uit 1617, werd met alle respect de keuken en het restaurant een grondige facelift verklaard. Het resultaat een warme mix van oud en nieuw mag zeker gezien worden. De opening van het restaurant bleef niet onopgemerkt en kreeg meteen aandacht van de culinaire gidsen.  Najaar 2004: Gault & Millau 15/20, jonge topchef 2005 Vlaams Brabant, Voorjaar 2005, Michelin gids 1 ster. Najaar 2005: Gault & Millau 16/20, De Markt 16/20, klimkampioen 2005. Met de grootste aandacht voor verse en seizoensgebonden producten. Álles wordt huisbereid, met veel aandacht en liefde. Bron: http://www.terborght.be

fotogebouw01groot_resizefotosinterieur09groot_resizeWe zijn gestart met een glaasje Champagne Moncuit Pierre bij de degustatiehapjes.

28022009(004)_resize

Na een pesto van groene olijven en tomaten, een gelei van campari, toast met palingmousse en in ham gebakken meloen kregen we als proevertjes een garnaalkroket met gemarineerde tomaat, gravlaks, een soepje van sojascheuten en rauwe tonijn en een crème brulée van munsterkaas.

28022009(005)_resizeBij de twee voorgerechten dronken we een Villa Blanche 2007 en kregen we een assortiment huisgemaakte broodjes: zeewier, tomaten, bruin en wit.
Het eerste voorgerecht was een gebakken kalfswezerikken op garnalen en geplette aardappelen, gebakken bloemkool en béarnaise.

28022009(009)_resize

Het tweede voorgerecht was een Deense kabeljauw in 't groen met een korst en pesto van lavas, zilte venkel en een soepje van aardpeer met mosselen.

28022009(010)_resizeHet hoofdgerecht was een voortreffelijke gebakken eend met wortelmousse en garnituur van rode biet met zijn puree en ganzenlever.

28022009(011)_resize

Op aanraden kozen we eveneens voor de suggestieve wijn, een vergissing. De eend werd vergezeld door een te simpele Corbières Chateau Laval 2005. Hierna volgen nog een degustatie van kleine dessertjes van fruit en een crème brulée met lavendel. 

28022009(012)_resize

 

28022009(013)_resize

 

Met de koffie kwamen nog zoetigheden.

28022009(014)_resize  

Keurig opgemaakte schotels alleszins met de noodzakelijke meerwaarde en voldoende smaak. Jammer dat enkele personeelsleden bij eerder klungelig en onzeker overkwamen. Chef Lesley kregen we niet te zien dan achter zijn bureau bij het vertrekken. Enigszins jammer aangezien dit een gevoel van onverschilligheid oproept. Een beloftevol restaurant al konden we deze momentopname niet in overeenstemming brengen met de lofbetuigingen die het reeds te beurt vielen.

De commentaren zijn gesloten.