Neuzenijs

Pin it!

Tuurlijk dat ik dit eens zelf wou proberen maken. De KitchenAid ijsmaker roept erom. Neuzenijs is heel verrassend, eigenlijk niet zo zoet als je denkt... LOL. Dit is mijn versie van het snoepijs.
Nodig: 8 eierdooiers, 150gr fijne kristalsuiker, 6 dl melk, 2 KL vanille- essence, 6 dl room, 350gr cuberdons*
Zo gemaakt: snij de cuberdons in stukjes. Klop de eierdooiers met de suiker. Verhit de melk en voeg er al kloppend het eiermengsel bij. Laat nu alles al roerend langzaam verhitten totdat het wat indikt. Voeg 1/2 van de cuberdons toe.Neem de pan van het vuur en laat afkoelen op kamertemperatuur. Roer er de vanille en de ongeklopte room door. Laat verder afkoelen in de koelkast. Giet het afgekoelde mengsel in je ijsmachine. Voeg op einde de rest van de cuberdons toe.
* koop enkel échte cuberdons zoals bij
Maison Elisabeth want deze zijn lekker stoperig binnenin! IMG_2937_resize

Commentaren

 • Oh, cuberdons !!! Vroeger was er hier in de buurt een klein fabriekje van. Zalig !! Hij leverde aan bakkers. Als je dan eens zo van die doorzichtige, als plastiek aanvoelende en verpakte cuberdons kocht in het warenhuis, dat was dan precies gelijk vergif. Bah.

 • Hallo,
  Ik zou graag je recept voor rode neuzenijs wilen uitproberen. Ik heb echter geen ijsmachine. Is het dan niet mogelijk om ijs te maken?
  Wat doet zo'n ijsmachine precies?
  Groetjes,
  Nathalie

 • Nathalie, als je het zonder ijsmachine doet moet je wel regelmatig je ijsmengsel uit de vriezer halen en goed doorroeren om te voorkomen dat je één grote klomp ijs krijgt (zonder doorroeren) of ijs vol kristallen (bij te weinig doorroeren).
  Maar een ijsmachine kost niet zo verschrikkelijk veel geld en zeker niet als je het vaak gebruikt ;-)

 • Hoe lang moet je dan eigenlijk roeren voordat het ijs goed is? 2 dagen? En om de hoeveel uur moet je je ijs, als je dat dan al zo kan noemen, uit de diepvriezer halen om te roeren en hoelang roeren per keer dat je het uit de diepvriezer haalt?

 • Jelle, bloos geen idee want ik doe het mét ijsmachine... zonder krijg je nooit zelfde resultaat volgens mijn; Tenzij je een neuzen granité wil maken maar da's dan weer ander recept ...

De commentaren zijn gesloten.