08-05-09

Komkommer(kruid)sla met fetakaas en gerookte forel

Gebaseerd op een heerlijk fris recept van Dirk De Prins uit CA 101 Recepten Special lente & zomer. Ik voegde er forel aan toe en komkommerkruid.
Nodig voor 4 personen: 1 komkommer, 8 grote radijzen, 200gr gerookt forelhaasje (delhaize), 150gr fetakaas, 2 bladeren komkommerkruid, 2 EL olijfolie, 1 KL notenolie, 1 KL witte wijnazijn, handvol gehakte platte peterselie, peper en zout van de molen.
Zo gemaakt: schil de komkommer, snij in blokjes, bestrooi met zout en zet 1/2 uur apart. Snij het komkommerkruid, de radijzen en de feta. Overgiet met olie, azijn en kruid met peper et peterselie. Giet het sap dat de komkommer gevormd heeft weg en voeg toe aan de rest. Schik op borden en leg het forelhaasje erop. Lekker met een amberkleurig bier zoals Palm, Duvel, of een Geuze.
IMG_3514_resize

 

De commentaren zijn gesloten.