Crème brulée met aardbeien

Pin it!

Een recept uit de Culinaire Ambiance van juni.
Nodig: 500gr aardbeien, 750ml melk, 1 vanillestok, 3 eierdooiers + 3 hele eieren, 150gr griessuiker, 20gr gezeefde bloem, 50gr griessuiker voor de afwerking, boter.
Zo gemaakt: laat melk koken en voeg de doorgesneden vanillestok erbij. Eens de melk kookt 20minuutjes laten afkoelen. Klopt ondertussen de dooiers met de suiker tot een schuimige massa, voeg nadien de hele eieren toe en de bloem. Breng de melk opnieuw aan de kook en vis de vanillestok eruit. Giet de hete melk over het eiermengsel. Snij de aardbeien en leg ze in ingeboterde schotel. Giet de creème erover en schuif in een voorverwarmde oven: 50 minuten op 180gr. Strooi er wat griessuiker over en bewerk met creme brulée brander of... zet even onder de grill.

IMG_3892_resize

 

 

 

 

 

 

 

 

Kan ook met frambozen.IMG_3896_resize

 

Commentaren

  • Hé, jij hebt zo'n apparaatje. Ik brand mijn crème brulée nog steeds onder de grill.

  • Ja, bij collishop te koop. Merk: Typhoon

De commentaren zijn gesloten.