Pistou

Pin it!

IMG_4024_resize

 

Deze kleinbladige Ocimum basilicum ‘Pistou’ bracht moma mee uit de Provence. Ideaal om pistou van te maken. De Franse variant van pesto maar dan zonder pijnboompitten. Pistou is naast een provencaalse stoofpot ook de Franse variant van pesto maar dan zonder pijnboompitten en kaas. En het is ook de naam van mijn nieuwe favoriet onder de basilicums: Ocimum basilicum 'Pistou' een basilicumvariëteit met hele kleine, vrij stevige blaadjes die een mooi bol kussen vormt (zie foto). Een perfect plantje om in een pot op de buitentafel te zetten. Dat houdt niet enkel de vliegen weg. Je hebt de blaadjes ook steeds bij de hand: om tussen de boterham te snipperen of over de sla of de pasta te strooien.


Voor pistou heb je nodig: 1 bosje verse basilicum, 4 knoflookteentjes, 2 à 4 EL olijfolie, versgemalen zwarte peper en zeezout.
Zo gemaakt: wrijf men de knoflookteentjes in een vijzel fijn tot een pasta, samen met de basilicumblaadjes. Voeg er vervolgens langzaam de olijfolie bij en meng het geheel. Breng op smaak met peper en zout.

De commentaren zijn gesloten.