Ice Age 3 ijs

Pin it!

Deze week genoten ze niet enkel van hun eerste bioskoopervaring maar onmiddellijk ook van hun eerste 3D ervaring: 'Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs' . Hooguit 20 personen in de zaal, dat is het voordeel van naar een originele versie te gaan met kinderen die Engels spreken LOL. Een hylarische film voor jong en oud. 

Deze digitale animatiefilm werd opnieuw gerealiseerd door Blue Sky Studio, een filiaal van 20th Century Fox, en die Hollywoodstudio heeft blijkbaar zoveel vertrouwen in dit trequel dat ze hem niet in de lente (zoals het geval was bij 'Ice Age' in 2002 en 'Ice Age: the Meltdown' in 2006), maar in de zomer wereldwijd in roulatie brengen en dus ook in de Amerikaanse bioscopen, waar de concurrentie in deze periode bikkelhard kan zijn.
Het scenario van 'Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs' ontwikkelt zich vanuit een specifiek en welgekozen uitgangspunt: het mammoetkoppel Manny en Ellie verwacht een baby. Toekomstige vader Manny is uiteraard nerveus, maar het verhaal heeft ook aandacht voor de reacties van de andere personages op dat heuglijke nieuws. Die blijken zich veeleer zorgen te maken. Sabeltandtijger Diego vraagt zich af of hij niet al te soft dreigt te worden en luiaard Sid voelt de noodzaak knagen om voor zichzelf toch ook een eigen gezinnetje te zoeken.
Het feit dat Sid daarvoor drie grote, blijkbaar achtergelaten eieren wil gebruiken, is duidelijk niet het beste idee dat hij ooit gehad heeft. Want zoals de titel al doet vermoeden, betreft het hier de eieren van een reusachtige Tyrannosaurus Rex. Die ontsteekt natuurlijk in een prehistorische woede als blijkt dat er iemand met haar kroost aan de haal dreigt te gaan. Het levert haar ook de bijnaam Mamazilla op.
Dino's in de ijstijd? Moet kunnen! En de scenaristen doen sowieso de moeite om dit anachronisme te ontzenuwen door één van de personages terloops te laten opmerken: I thought these guys were extinct!. Hun biotoop blijkt zich trouwens onder de ijsvlakte te bevinden en dat geeft de makers meteen ook de kans om een kleurrijke jungle-omgeving à la 'King Kong' of 'Jurassic Park' uit hun computers te toveren, met de bijbehorende extravagante flora en fauna. Zoals dat squadron pterosauriërs dat zich in een regelrecht luchtgevecht lanceert.
In die jungle duikt ook de wezel Buck op, een nieuw personage dat duidelijk knipoogt (ook al draagt hij een ooglapje) naar Captain Jack Sparrow van Johnny Depp uit de 'Pirates of the Caribbean'-films. En, last but not least, is er ook nog de hilarische eekhoorn Scrat, die net als in de vorige films van begin tot einde door het verhaal rent en nog altijd problemen heeft om die ene eikel als voedselvoorraad in verzekerde bewaring te houden. Dit keer krijgt hij trouwens stevige concurrentie van Scratte, een vrouwelijke eekhoorn met een verleidelijke oogopslag en dito pluimstaart.
Het resultaat van al dit fraais is dus een sequel, die met de nodige inventiviteit voor voldoende verrassingen en vernieuwingen zorgt, zonder daarbij het (aangename) gevoel van herkenning (onder meer bij de toch wel superieure voice-casting) te hypothekeren. Actie, avontuur, humor en een vleugje romantiek buitelen over elkaar heen en wie dat wil, mag er ook nog de boodschap in zien dat het toch wel een goed gevoel kan geven als men zich in koude of barre tijden kan warmen aan de gloed van een wedersamengestelde familie.
Dat het hier de derde editie van hun lucratieve franchise betreft, kwam de filmmakers goed uit aangezien 'Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs' ook in 3D-versie zal worden vertoond. Maar de brilletjesloze 2D-versie (die wij te zien kregen) biedt hoe dan ook voldoende visuele opwinding, zodat we het moeiteloos zonder een hier en daar uitstekende snuit of klauw konden stellen. (Jan Temmerman)
bron: De Morgen

En tijdens ons verlof kregen we ergens Manny ijsmallen dus moest er Ice Age ijs gemaakt worden natuurlijk. 'Bruin' yoghurtijs verkregen door aardbeien en chocolade toe te voegen. De tanden zijn gewoon yoghurt. Je bent jong en je wil wat. 28072009_resize

IMG_5011_resize

 

De commentaren zijn gesloten.