Pompoencrumble met reblochon

Pin it!

Bon, wordt er nog gekookt het huize One Life? Jawel buiten de verjaardagstaarten waar ik nu echt wel mijn buik van vol heb, doen we uiteraard verder aan seizoenskoken. Vandaag een simpele en gezellige schotel die ik zo plukte uit De Leeuw.

 

Nodig voor 4 personen:
150gr zelfrijzende bloem
100gr boter of bakken en braden
80gr geraspte pecorino of parmezaan
750 gr schoongemaakt pompoenvruchtvlees (kwam exact overeen met deze
Butternut)

2 fijngesneden uien
5 verse salieblaadjes of 1 KL gedroogde
100 à 150 gr english breakfast bacon of katenspek
100gr reblochon zonder korst
2 EL verse room die ik verving door melk
peper en zout van de molen

Zo gemaakt:
vermeng met de vingertoppen de bloem, boter en pecorino/parmezaan tot een kruimelig mengsel en zet in de koelkast. Snij de pompoen in blokjes, voeg de uien, de salie en 15cl water toe. Kruid en zet minstens 30 minuten in voorverwarmde oven op 180gr tot de pompoen mooi zacht is. Snijd ondertussen de reblochon en spek in blokjes en voeg toe aan de grof gepureerde pompoen samen met de room. Meng en verdeel er de crumble over. Je kan ook werken met individuele ovenschaaltjes maar één is veel gezelliger. Laat 15minuten goudbruin bakken in de oven op 180gr en eindig met 5 minuutjes grill.
Heerlijk met knapperige ijsbergsalade en een vinaigrette.

IMG_5501_resize

 

 

Commentaren

  • ziet er super lekker uit. heb ook véél butternut pompoenen staan in de tuin, nu kan ik er eentje zo opgebruiken. gebruik jij ze hetzelfde als gewone pompoenen? het is de eerste keer dat ik er zo'n heb.
    groetjes, maaike

  • Hey Maaike
    Zijn inderdaad voor zelfde recepten te gebruiken. Is ook eerste jaar dat ik er heb en ze zijn echt heerlijk en hebben meer smaak vind ik.
    Succes met recept
    groetjes
    One Life

  • Hmm, Dat klinkt lekker,
    moet ik ook eens proberen.

De commentaren zijn gesloten.