12-11-09

Sint-jacobsvruchten en bloedworst met pompoencrème

Ik hou wel van speciale combinaties en deze is er zeker één van.

Nodig voor 4 personen als voorgerecht:
12 sint-jacobsvruchten
200gr bloedworst (bio delhaize)
1 kleine (haikido) pompoen van +-1 kg
5 pijpajuintjes
80gr gerookt spek
boter
50ml aceto balsamico
25gr suiker
peper en zout van de molen

Zo gemaakt: kook de balsamico met de suiker tot een siroop. Niet te dik want bij afkoelen wordt hij nog dikker.
Wikkel de pompoen in aluminium en zet hem zoals hier in de oven. Bij kleinere exemplaren is op voorhand doorsnijden eigenlijk niet nodig.
Haal het vruchtvlees eruit en pureer met wat boter, peper en zout.
Snipper de uien fijn. Snij de bloedworst in plakken van 1 cm dik. Bak ze in een weinig olie, schep ze uit de pan en bak er vervolgens het spek in. Wanneer het spek bijna uitgebakken is, voeg je de uitjes toe en opnieuw de bloedworst. Hou warm.
Dep de coquilles droog en bak ze aan elke kant 1 minuut goudbruin op een hoog vuur in antikleefpan.
Verdeel de pompoencrème over de borden, schik er de coquilles en worst en uitjes/spek bij en werk af met enkele druppels of een streepje acetosiroop.

IMG_5883i_resize

 

Commentaren

En dan twijfel je nog ? Het water komt me al in de mond ! Inschrijven hoor voor de sequel van Hobbykok ! 't Is van moeten...Ik word beslist een grote supporter !

Gepost door: Anja & co | 13-11-09

Reageren op dit commentaar

Bedankt Anja ! Als er een sequel komt doe ik zeker mee aan de selecties maar of ik veel verder zal raken weet ik niet

Gepost door: one life | 15-11-09

Reageren op dit commentaar

Veel te bescheiden ! Maar ik ben al blij dat van plan bent om mee te doen aan de selecties ! En die sequel komt er, volgens mij, want het is toch een kijkcijferkanon, hé!

Gepost door: Anja & co | 16-11-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.