22-11-09

Herfstgebraad

Nodig voor 4 personen:
1kg kalfsgebraad
2 jonagolds
100gr rozijnen
100gr gedroogde ham
bakboter
2 cl olijfolie (extra vierge)
2 cl maderawijn
peper
zout
kaneelpoeder

Zo gemaakt:
Snij zijdelings in het gebraad en vul het met de ham. Kruiden met peper.
De boter verhitten met de olie in een pan met deksel. Het gebraad dichtschroeien en 40 minuten laten bakken op matig vuur onder deksel, regelmatig draaien en overgieten met braadvocht.
Schil de appels en snij in partjes. Bestuif ze met kaneelpoeder en schrik ze rond het vlees. Overgiet met de madera en laat nog 15 minuten laten smoren. Voeg de laatste 5 minuten de rozijnen toe.
Het vlees in plakken snijden en op een verwarmde schotel leggen omringd met appelpartjes en druiven. Overgieten met de saus, eventueel garneren met peterselie en serveren met aardappeltjes in de schil. 

IMG_5902_resize

 

 

Commentaren

Hihihi, heel toepasselijk voor deze "herfst". Normaal zou een mens al een kompas nodig hebben voor dit gerechtje, maar met de aanhoudende zuiderwind moeten we ons gewoon tegen de wind in keren om zuidelings in het gebraad te snijden.

Ik kijk nu al uit naar de volgende jaargang van Hobbykok, en duim dat je er bij bent. En dan mag de wind komen van waar hij wil: je zal het ver schoppen !!!

Gepost door: Geert | 22-11-09

Reageren op dit commentaar

Zuidelings... ja ondertussen aangepast maar ik voelde me wat zuiders met dat mooie weer van gisteren ;-)
Selecties hobbykok doe ik zeker mee. Maar ver doorgaan ? Mmmm denk het niet (gezien er eind september zowiezo iets tussen komt waarover later meer, spannend hé)

Gepost door: one life | 22-11-09

Reageren op dit commentaar

Nu maakt ge mij wel nieuwsgierig, ja.
En laat dat precies een zeer zwak punt zijn van mij: nieuwsgierigheid....
'k Heb zelfs al zitten rekenen, maar met 9 maanden komen we niet aan eind september :-))
Trouwens, ge kunt u niet verbeteren, ge hebt uw koningswens.
Maar ondertussen denk ik aan iets anders..... tja, dát zou kunnen !

Gepost door: Geert | 22-11-09

Reageren op dit commentaar

Pfff, das nog lang wachten hoor..eind september...véél te spannend!!;-)

Gepost door: nathalie | 23-11-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.