02-12-09

Claudia is beste hobbykok van Vlaanderen

claudia_resize

Met ingrediënten als tomatenwater en venkelbloemetjes tilde Claudia de finale van De beste hobbykok van Vlaanderen naar een zeer hoog niveau. 
Van Peter Goossens en Sergio Herman moest ze creatiever zijn en dat deed ze. Voor elk gerecht moest ze iets zuurs, iets zoets, iets bitters, krokants en moelleux maken. Claudia maakte bij haar viergangenmenu meteen indruk met een amuse-gueule van oester in tomatenwater gezien in de keuken van Spaanse topchef Martin Berasategui. Die was met kleurloos tomatenwater bezig. Dat fascineerde haar enorm als groot liefhebber van tomaten. Op dat moment wist ze dat ze een gerecht met tomatenwater zou maken. Een ingrediënt als tapiocaparels is niet alledaags, maar ze had navraag gedaan bij een man die het invoerde.
Ze had dat gerecht thuis vier keer klaargemaakt: op alles was ze voorbereid.
En het konijn van Claudia viel nog meer in de smaak. Sergio Herman vond het zelfs een ‘geil' gerecht.

bron: De Standaard

Proficiat Claudia! Je was van in het begin mijn absolute favoriete kok;: een voorbeeld voor elke mama en papa die graag in de keuken staat om zijn gezin en vrienden te verwennen.

De commentaren zijn gesloten.