03-12-09

Sint Jakobsvruchten met een coulis van winterpostelein en krokante gedroogde ham

IMG_5926_resize

Winterpostelein. Niet enkel een groenbemester mijn moestuin maar ook een heerlijke 'vergeten' groente. De smaak ? Een beetje zoals spinazie maar met meer 'ballen'. Inspiratie vond ik hier. Ere wie ere toekomt.
Nodig voor 4 personen
12 Sint Jakobsvruchten
400gr winterpostelein
boter
een scheut room
nootmuskaat
peper en zout van de molen
4 à 5 sneetjes gedroogde ham (spek kan ook)

Zo gemaakt: bak de ham krokant in een antikleefpan. Haal ze eruit en leg op keukenpapier en snij in kleine stukjes. Hoe wat blaadjes postelein over voor de decoratie. De rest mag in een pan/pot met een klontje boter, peper, zout en nootmuskaat. Postelein slinkt enorm en mix hem vervolgens fijn wat room. Bak ondertussen de sint jakobsvruchten een minuut aan elke kant in wat boter en bestrooi met peper en zout. Verdeel de coulis over de diepe bordjes, leg de coquilles erop en werk af met de ham en postelein.

Commentaren

mr je commence à avoir faim ..... ça m'a l'air vraiment bon miam miam je peux reserver une table pour 2 ?

Gepost door: jose | 03-12-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.