05-12-09

Biscuit

Deze biscuit mocht niet mislukken gezien hij voor morgen klaar moet zijn... dus koos ik op aanraden van de taartenelf een mix.

Nodig voor een vorm van 24cm
330g mix biscuit
250g eieren 5 stuks
35 ml water +-3 EL

Zo gemaakt:
Verwarm de oven voor op 180gr.
Meng de ingrediënten en klop daarna het beslag op de hoogste snelheid gedurende 10 min. (KitchenAid). Enkel zo bekom je een luchtig en stijf beslag.

 IMG_5927_resize

Vet de vorm in en farineer.

IMG_5929_resize

Vul met deeg. Bak hem 35 minuten op 180 graden - (of de eerste 10 minuten op 150 graden - en controleer met een breinaald of het gebak droog is. Laat nadien nog 5 minuten in de oven staan. Als de biscuit te hoog of te vlug bakt, de oventemperatuur verminderen en langer bakken.

IMG_5930_resize

Hoe het verder gaat lees je straks...

12:54 Gepost in Keuken | Commentaren (0) | Tags: taart, biscuit, gebak |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.