De Zilveren Lepel

Pin it!

Wanneer dochterlief eindelijk het warme Italiaanse nest verlaat, krijgt ze twee dingen mee van La mamma: veel wijze raad en Il cucchiaio d’argento, hét Italiaanse basiskookboek. Dit was zo in de jaren vijftig en dit is nu, vele drukken later, nog steeds zo.
Eten is in Italië een serieuze zaak. Een zaak van staatsbelang. Koken en eten behoort tot de kern van de italiaanse cultuur: recepten worden dan ook van generatie op generatie doorgegeven.
Bij ons gebeurt dat door onder meer door het kookboek van de KVLV. In Italië hebben ze 'Il Cucchiaio d’Argento'. Een boek dat 1263 pagina’s telt. Het is in Italië al meer dan 50 jaar het best verkochte kookboek in Italie.
Het boek bevat naast traditionele gerechten ook menu's van beroemde Italiaanse koks.

Met andere woorden het andere - betere? - boerinnenbondboek. Een gigantische schat aan authentieke Italiaanse recepten. Verhoudingen, maten en alternatieven voor bepaalde ingredienten werden toegevoegd aan het origineel zodat het boek wat meer lijkt op wat we gewoon zijn van een kookboek.

 

 

 

 

IMG_6147_resize

 

IMG_6148_resize

 

IMG_6149_resize

 

IMG_6150_resize

 

IMG_6151_resize

 

 

 

Commentaren

 • Hmm..
  Ik denk dat zo een kookboek heel handig kan zijn ;-)
  En Italiaans is echt lekker..

  Grtjs!

 • Ik heb onder mijn kerstbom 'De zilveren lepel - pasta' liggen om als cadeau te geven, hopelijk is dit even goed, toch geen ervaring mee?

 • K@t, neen die heb ik nog (hint) niet maar die is volgens mij even goed :-)
  Fairytalegirl ja echt een super boek

 • vorig jaar lag hij onder de kerstboom...zalig boek!
  Dit jaar het boek van Dell'anno (gesigneerd op de boekenbeurs) Er zijn er die weten dat ik graag die dingen cadeau krijg denk ik :-D

 • Ja super, heb er al duchtig in gebladerd. Dat van Dell'Anno is een topper. Meestal vrij eenvoudige lekkere gerechten. Meer moet dat niet zijn.

 • Bedankt, voel me al wat geruster rond mijn cadeautje! :-)
  Prettig eindejaar!

De commentaren zijn gesloten.