06-01-10

Wortelcake

Komt er een konijn bij de bakker vraagt het: 'Verkoop jij worteltaart?' 'Neen', zegt de bakker, 'dat heb ik niet'.
De volgende dag staat het konijn er weer. 'Bakker, verkoop jij worteltaart?' 'Neen', zegt de bakker, 'dat heb ik niet'.
Die avond besluit de bakker om er toch maar eens één te bakken.
De dag nadien komt het konijn binnen en vraagt het: 'Bakker, verkoop jij worteltaart?' 'Ja zeker', zegt de bakker, 'dat heb ik'. 'Vies hé', zegt het konijn.

Het konijn had ongelijk... helemaal niet vies maar heerlijk. Recept uit deze bijbel.

Nodig:
25 gr gesmolten boter
150 gr zelfrijzende bloem
150 gr bruine kristalsuiker - rietsuiker is ook goed
2 KL bakpoeder
snuifje gemberpoeder en nootmuskaat
2 EL melk
5 EL olijfolie - zonnebloemolie kan ook
2 losgeklopte eieren
50 gr rozijnen
20 gr gepelde en fijngehakte walnoten
2 fijngesneden rauwe wortelen
beetje zout
poedersuiker

 

Zo gemaakt:
verwarm de oven voor op 180 gr. Farineer een vorm. Ronde taartvorm kan ook.
Zeef de bloem en meng met suiker, bakpoeder, gember, nootmuskaat en wat zout. Voeg melk, olie en eieren toe en meng.
Voeg rozijnen, walnoten en wortelen toe en roer nog eens door. Vul de vorm en zet 1 uur in de oven. Laat de cake in de vorm afkoelen. Haal hem eruit en bestrooi eventueel met poedersuiker voor opdienen.  

IMG_6205_resize

 

 

 

 

11:15 Gepost in Keuken | Commentaren (0) | Tags: olijfolie, wortelen, cake |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.