07-01-10

Antipasti ! Kiptartelettes, tonijnballetjes en krabtartines met groene appel

Deze gaat me nog goed van pas komen, ik wist het. Drie antipasti uit de 2000 recepten.

 

Kiptartelettes
Nodig:
300gr kipfilet
2 hardgekookte eieren
2 EL mayonaise
1 EL opgeklopte slagroom
peper en zout
Zo gemaakt:
Leg de filets in een pan net onder water. Zet er een deksel op en kook ze 20 minuten. Check regelmatig. Laat afkoelen en mix. Meng er de peterselie, eierdooiers, slagroom en mayonaise bij. Breng op smaak. Serveer eventueel met augurkjes op tartelettes of brood.

 

Tonijnballetjes
Nodig:
2 hardgekookte eieren
200gr tonijn op olie, uitgelekt
100gr ricotta
20 gr kappertjes
2 EL fijngehakte basilicum 
schil van 1 citroen geraspt
2 EL citroensap
25 gr zachte boter
peper en zout
Zo gemaakt: mix de tonijn met de ricotta. Pel de eieren, plet ze fijn en voeg ze toe aan de tonijn samen met kappertjes, citroenrasp en -sap en de boter. Balletjes heb ik er niet van gerold maar wel geserveerd op brood. Serveer eventueel met rucola.

 

Krabtartines met groene appel
Nodig:
120 gr krab uit blik uitgelekt
2 El mayonaise
1 granny smith
sap van 1 citroen
1 EL fijngehakte  basilicum
peper en zout
Zo gemaakt;
Verkruimel het krabvlees, roer er de mayonaise door en breng op smaak met peper en zout. Schil en snij de appel in kleine blokjes en besprenkel met wat citroensap. Voeg toe aan de krab en voeg ook de rest van citroensap toe.

IMG_6210_resize

 

Commentaren

Dat eerste receptje moet binnen mijn mogelijkheden vallen.

Gepost door: Geert | 09-01-10

Reageren op dit commentaar

Ik kom eten!

Gepost door: Danique | 11-01-10

Reageren op dit commentaar

hmmm ziet er weer lekker uit

Gepost door: Nancy | 11-01-10

Reageren op dit commentaar

Bij wie Danique, bij mij of bij OneLife ?

Gepost door: Geert | 12-01-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.