14-01-10

Bocconcini di ricotta

Zeg maar ricottahapjes. Kleine antipasti van deeg, dit boek staat er vol van, dus probeerde ik vandaag dit recept. Koud of warm te verorberen.

Nodig voor 6 personen:
100gr gekookte ham, fijngesneden
100gr ricotta
100gr boter
100gr (zelfrijzende) bloem + wat extra voor uitrollen
1 eierdooier losgeklopt
zout

Zo gemaakt:
Roer de ham met 1 EL ricotta en zet apart. Maak een zacht deeg met de rest van de ricotta, boter, bloem en wat zout. Laat het een uur afgedekt liggen.
Verwarm de oven voor op 180gr. Rol het deeg redelijk dun uit op een bebloemd aanrecht en haal er rondjes uit. Leg op elk rondje een schepje van het ricotta/ham-mengsel en vouw dicht. Druk goed aan.Bestrijk met eidooier. IMG_6216_resize

Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak 20minuten op 180gr.

IMG_6219_resize

14:48 Gepost in Keuken | Commentaren (1) | Tags: ham, ricotta, antipasti |  Facebook |

Commentaren

mmm, lijkt mij overheerlijk!

Gepost door: maaike | 17-01-10

De commentaren zijn gesloten.