21-01-10

Festonati allo champagne

Het originele recept is eentje met linguini uit alweer een nieuw kookboek... maar daarover later meer. Gezien ik geen linguini in huis had, was het maar met festonati uit deze winkel. De champagne had ik wonderwel over van deze festiviteiten. Elke saus zijn pasta en met linguini was het nog lekkerder geweest.


Nodig voor 4 personen:
40gr boter
1 fijgehakte ui
50 gr pancetta of spek, mag iets meer
2dl champagne
2 EL room
350gr festonati
40gr vers geraspte parmezaan
peper en zout

 

Zo gemaakt:
Smelt de boter en fruit er de ui en de pancetta in gedurende 5 minuten. Blus met de champagne en laat even inkoken tot de gewenste dikte. Roer er de room door en kruid.
Kook de pasta beetgaar in veel zout water. Giet af. Serveer in borden en giet er de saus over. Geef er parmezaan bij.

IMG_6225_resize

 

Commentaren

Ik wist niet dat er zoveel kookboeken bestonden....

Gepost door: Geert | 21-01-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.