26-01-10

Sushi

Sushi maken kan iedereen, misschien niet volgens de regels van de kunst, maar hier alvast mijn eerste poging.
Een rolmatje van bamboe is handig maar het kan ook zonder. De ingrediënten kan je vinden in een doorsnee supermarkt maar in een Aziatische heb je veel meer keuze.

rolling-sushi_resize

Nodig:
250 gr sushirijst
3 EL rijstazijn
3 nori-blaadjes
sojasaus
eventueel wasabi
voor de vulling gebruikte ik: 200 gr verse zalm en komkommer
Je kan de vulling eindeloos variëren met: rauwe of gerookte zalm, rauwe tonijn, gekookte scampi - een houten prikker houdt de scampi mooi plat, paling, inktvis, krab of surimi, viseitjes, komkommer met sesamzaad, omelet, avocado, tofu,...

Zo gemaakt:
Kook de rijst gaar en meng er de azijn erdoor terwijl de rijst nog warm is. Koel hem snel af.
Snijd de zalm en komkommer in lange reepjes.
Beleg de nori-blaadjes met de rijst, duw wat aan met met rijstazijn bevochtigde handen maar laat bovenaan anderhalve cm vrij. Leg in het midden de zalm en de komkommer en maak rolletjes door zachtjes aan te drukken.

IMG_6238_resize

Bevochtig de strook met water en zo plakt het perfect dicht.
Laat afkoelen in de koelkast. Snijd met een scherp mes stukjes van de sushirollen. Veeg telkens het mes proper  met een doek met rijstazijn, snijd makkelijker. Serveer met sojasaus en wasabi.

IMG_6244_resize

 IMG_6248i_resize

En ja... onze alleseters vonden ze té lekker.

17:58 Gepost in Keuken | Commentaren (2) | Tags: zalm, vis, komkommer, sushi, drama queen |  Facebook |

Commentaren

ze zien er in elk geval heel lekker uit! moet ik ook eens proberen Sushi en dergelijke.
Geen wonder dat je alleseters ze lekker vonden, ze zien ook gewoon geweldig uit :)

Gepost door: Leen | 26-01-10

Reageren op dit commentaar

Hoi Leen, zeker proberen, erg makkelijk.
Bedankt vr compliment ;-)
Leuke blog heb je trouwens

Gepost door: one life | 30-01-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.