05-02-10

Yoghurttaart

Een torta allo yoghurt die nog sneller klaar is dan een cake. Iets droger wel maar volgende keer laat ik ze maar de helft van de tijd afkoelen in de oven.

Nodig
boter
140gr kristalsuiker + wat extra
170gr zelfrijzende bloem, gezeefd + wat extra
2 eieren
170 maïzena, gezeefd
120ml yoghurt (BIO PUR bijvoorbeeld)
5 El zonnebloem- of olijfolie
zout

Zo gemaakt: verwarm de oven voor op 180°
Klop de eieren los, voeg de bloem, maïzena, yoghurt, suiker, olie en wat zout toe en roer (KitchenAid, what else?).
Vet de taartvorm in en farineer met een gelijke hoeveelheid suiker en bloem.
Giet het beslag in de vorm en zet 40 minuten in de oven op 180°. Zet de oven uit en laat nog 20minuten erin (noot aan mezelf: 10 dus).

IMG_6303_resize

 

Commentaren

't Ziet er lekker uit, maar inderdaad aan de droge kant.
Ik ga vandaag iets proberen met appels

Gepost door: nathalie | 05-02-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.