13-02-10

Semifreddo al limone

Semifreddo is de Italiaanse naam voor wat wij parfait noemen: lichtbevroren roomijs. Het mengsel bestaande uit een basis van eierdooiers met stijfgeslagen room wordt in korte tijd bevroren.

Nodig voor 6 personen
2 dl. citroensap (+- van 5 stuks)
160 gr. suiker
5 eierdooiers
geraspte schil v/3 citroenen
2,5 dl room

Zo gemaakt:
Breng het citroensap aan de kook en laat tot 2/3de inkoken
Breng 1,5 dl water aan de kook met de suiker. Laat laat 10 minuten inkoken tot de suikersiroop dik & helder is.
Klop de eierdooiers witschuimig.
Roer de suikersiroop er snel maar voorzichtig door. Klop tot het mengsel bijna koud is.
Voeg citroensap & -rasp toe.
Klop de room stijf & spatel deze luchtig door het eiermengsel.
Bekleed een vorm met vershoudfolie en giet het mengsel erin.
Laat de semifreddo minstens 2uur opstijven in de diepvries. Langer mag ook.

IMG_6334_resize

 

16:50 Gepost in Keuken | Commentaren (1) | Tags: citroen, ijs, semifreddo, parfait |  Facebook |

Commentaren

Pastinaak Gisteren kocht ik Pastinaak en vandaag ontdekte ik op uw blog een heleboel lekkere receptjes met 'de vergeten groente'.

Ik denk dat ik nu nog snel een pastinaaksoepje ga maken en de volgende keer probeer ik zeker eens iets anders van uw blog!

Gepost door: Soraya | 13-02-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.