De Vier Seizoenen

Pin it!

IMG_6378_resize

IMG_6368_resize

'Vier seizoenen smaakvol en creatief koken.
Om lekkere, gezonde en smaakvolle gerechten klaar te maken, hoef je geen chef te zijn. Iedereen kan het, zoveel is zeker. Maar er moeten er wel een aantal basisvoorwaarden vervuld zijn om te slagen: kwaliteitsproducten gebruiken, koken met de seizoenen mee en over een zekere 'vakkennis' beschikken.
Met vakkennis bedoel ik geenszinds dat er een koksdiploma aan de muur van je keuken moet hangen. Evenmin interesseert het me op welke trap van de gastronomische ladder je staat, het mag zelfs helemaal onderaan zijn. Om te kunnen koken is er inspiratie nodig, maar ook techniek, kennis en ervaring.
Niks in de keuken is makkelijk, zelfs het koken van een ei niet. Ook als thuiskok moet je je bewust zijn dat een lekker gerecht klaarmaken zonder kennis je nooit zal lukken. Kennis van de kooktechnieken en kennis van producten. En wie beter wil worden, moet altijd blijven leren en ontdekken. Ook een driesterrenchef.
Kook met kwaliteitsproducten.
Kook met de seizoenen mee.
Kook met vakkennis.
Kook met hart en ziel'
Peter Goossens

Lezers die hier wel eens komen, weten dat ik grote fan ben van Peter Goossens. Ik hoorde van een spaaractie (van HLN) voor 4 kookboeken van zijn hand. Gezien ik geen kookboeken meer mag kopen, bestelde* ik ze spaaractieontwijkend toch maar direct - bedankt Hof Van Eten - en ze vielen vandaag al in de bus.
Peter neemt je mee op een culinaire reis doorheen de 4 seizoenen...En ja...een driesterrenchef is ook maar een mens en ook al werkt hij in zijn restaurant met de allerbeste, vaak heel zeldzame producten, toch houdt hij net zoveel van een lekkere boterham met platte kaas, américain met pickels of stoemp met worst.
Belangrijk is immers niet de prijs van de producten waarmee je kookt, wel de kwaliteit ervan en de manier waarop je ze klaarmaakt.
Per maand krijg je de producten beschreven met een bom van productkennis en nadien de bijhorende recepten. Het zijn er meer dan 200 gerechten: soms zijn ze supereenvoudig, soms wat moeilijker, maar altijd zijn het smaakvolle gerechten met een eigen karakter. In tegenstelling tot dit en dat boek van Peter, zijn deze voor de doorsnee hobbykok meer doenbaarder. 
4 heerlijke boeken die hier heel vaak gebruikt gaan worden in combinatie met uiteraard groenten, kruiden en kleinfruit uit eigen moestuin.

IMG_6370_resize


IMG_6371_resize

IMG_6372_resize

IMG_6373_resize

IMG_6374_resize

IMG_6375_resize

IMG_6376_resize

IMG_6377_resize

* Hoe ga je te werk? Schrijf € 27,60 + € 3,90 (kosten) over op bankrekening 432-4015052-74 met de gestructureerde mededeling 804/0631/01423 en je krijgt de 4 luxe kookboeken met verzamelbox thuisbezorgd. Ik had ze na twee weken al.

Commentaren

 • Leuk om weten!

  Ik informeerde gisteren in de boekenwinkel of de boeken daar nog voorradig waren, maar jammer genoeg was dit niet het geval...

  Ik ga dus zo snel mogelijk het bedrag overschrijven op het rekeningnummer dat je doorgaf. Op die manier raak ik mss toch nog aan de boeken.

 • Prachtige foto's!!

 • Zou het mogelijk zijn op de boeken over de winter of zomer apart te kunnen kopen? En aan welke prijs?

 • An-Katrien, geen idee... op kapaza of ebay kan je de volledige pakketten wel vinden. Mail anders eens naar Het laatste nieuws, zij hebben ze uitgegeven.

 • weet iemand of deze boeken nog kunnen worden besteld? heeft het nog zin het bedrag te storten?

 • ze zijn ook bij hln geweest

 • Zijn deze boeken ook te bestellen als je in Nederland woont, cq worden ze bezorgd in NL.
  Misschien kan ik ze bestellen ergens in de buurt van Maasmechelen/Eijsden in een winkel.
  Graag suggesties.

  Bedankt van de andere kant van de Maas

 • Hey Marij, even de grens over in een Standaard Boekhandel te verkrijgen
  http://www.standaardboek.be/inhoud/ontdek-de-steraanbieding-van-driesterrenchef-peter-goossens
  Voila se:
  Pauwengraaf 6
  3630 MAASMECHELEN
  Telefoon: 089/77.38.62
  Fax: 089/77.71.63
  E-mail: sb.maasmechelen@standaardboek.com
  openingsuren:
  MA-VR: 09.00 - 18.00 ZAT: 09.00 - 18.00
  sluitingsdag:
  zondag
  of ze ze opsturen geen idee ... succes ermee, ze zijn heerlijk

 • zou mij iemand kunnen helpen waar ik die boeken nog kan bestellen bedankt

 • Misschien eens bij standaard boekhandel informeren ?

De commentaren zijn gesloten.