06-04-10

Frisse erwtencrème

Een lekkere frisse amuse geïnspireerd door CA

Nodig
200 g diepvrieserwtjes
50 ml kippenbouillon
6 muntblaadjes fijngesneden
1 blaadjes gelatine

Zo gemaakt:
Kook de erwtjes in lichtgezouten water 3 à 5 minuten. Giet af en doe de erwten in mengbeker. Voeg de bouillon en munt toe en mix tot een gladde massa. Wrijf de puree door een zeef. Indien het geheel te vast is nog wat bouillon toevoegen. Week de gelatine in koud water. Voeg de gelatine bij de nog warme erwtenpuree. Indien niet meer warm even verwarmen voor een goede oplossing van de gelatine.
Verdeel de crème over vier glaasjes of potjes (herken je deze trouwens nog?) en plaats enkele uren of een nacht afgedekt in de koelkast om op te stijven.
Ik garneerde met munt en grof roos zout maar dat kan ook met gerookte hamsnippers, grijze garnaal... Je kunt er ook een crème brûlée van maken door er suiker over te strooien en die te branden met een brûléebrander of onder de grill.

IMG_7212_resize

08:00 Gepost in Keuken | Commentaren (0) | Tags: munt, erwten, creme, gelatine |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.