13-04-10

In gerookte ham gewikkeld varkenshaasje

Veel vlees eten we ten huize One Life niet. Een filet van de malse spier van de nek van het varken, dàt gaat er nog wel eens in. Een varkenshaasje is wel degelijk van het varken en niet van de haas, duh...

Nodig voor 4 personen
1 varkenshaasje (+-400gr, jaja 100gr vlees per persoon is méér dan genoeg)
10 tal sneetjes gerookte ham
tapenade (ik gebruikte een rest tomaten/geitenkaastournure van hier)
boter

Zo gemaakt:
Leg de gerookte ham dakpansgewijs over elkaar op huishoudfolie en smeer er tapenade op. Kruid het varkenshaasje desgewenst nog wat bij en leg het erop. Plooi de ham er stevig rond en rol de folie er stevig rond.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak het vlees (zonder de folie natuurlijk) in boter een 4tal minuten aan elke kant (4 kanten jawel ook de zijkanten) en zet het nog 20 à max 25 minuten in de oven op 180 graden.
Lekker met beetgare groentjes en aardappelen.

Je kan het haasje ook insnijden en vullen met kruidenkaas, zongedroogde tomaten, kruiden, spekjes met kaas,... oneindig veel mogelijkheden en lekker !

IMG_7227_resize

De commentaren zijn gesloten.