17-04-10

Notenbrood

1kg donkere meergranen bloem
42gr gedroogde zuurdesem komt overeen met 14gr verse gist
2 EL honing
2 EL notenolie
8 gr zout
300 gr noten (200gr walnoten aangevuld met rozijnen en hazelnoten)
+- 525 ml lauw water

Maak het brood zo klaar en bak het zo. Voeg de gehakte noten pas toe na de eerste rijs. Lekker met een kaasschotel.

IMG_7245_resize

Commentaren

één van mijn favorieten, zeker met een lekker stuk kaas. T ziet er weer perfect uit zoals gewoonlijk

Gepost door: Nancy | 18-04-10

Ik zie nu dat het deksel er tijdens het bakken grotendeels op blijft. heeft dit een reden?

Gepost door: Soraya | 20-04-10

ja dan bakt het mooier en nadien nog 15min zonder deksel voor een krokante korst mmmmmmmm

Gepost door: one life | 20-04-10

Dit ga ik zeker ook eens proberen! Vandaag bakte ik een brood op de klassieke manier, maar de volgende keer zal het in een 'Senior pot van den ikea' zijn!

Ge zult het mss niet geloven, maar ik dacht dus eerst dat 'Denikea' (mooi vloeiend in één woord uitgesproken met de klemtoon op de 'ni')het merk van de pot was! Nu is het natuurlijk overduidelijk! En vooral héééééééééél grappig! Ik weet begot niet hoe het komt dat ik dat niet meteen doorhad hoor! Mss omdat ik je niet direct link aan den Ikea. Ik weet het niet...

Gepost door: Soraya | 20-04-10

Hylarisch ! ;-))) lach hier even plat van 't lachen. Je kent toch ook Denhema ?
Zeker NIET in een gewone Le Creuset pot bakken want die deksels mogen niet in de oven. Zeker niet de nieuwere modellen (de mijn zijn een vijftal jaar oud). Ben speciaal naar Denikea gegaan voor die pot (en nog teenentander ;-) )

Gepost door: one life | 22-04-10

De commentaren zijn gesloten.