24-04-10

Gemarineerde mozarella

Een recept uit dit boek. Simpel, snel klaar en de smaken zitten fantastisch. Een heerlijk hapje bij de aperitief.

Nodig:
1 grote ciabatta
3 bollen buffelmozarella
200gr zure room
1 bio citroen
1 rode peper
6 tal kerstomaten
peper en zout van de molen
oregano
olijfolie
teentje look

Zo gemaakt:
Meng de zure room met het sap en de rasp van de citroen (énkel het geel van de schil, het wit is bitter) en kruid met peper en zout. Dep de mozarella droog en snij in plakjes van 1 cm. Doe ze in een schaal en besmeer met de room. Zet koel weg.
Snij de ciabatta in sneetjes van 1 cm en bak krokant. Strijk de sneetjes als ze nog warm zijn in met de look.
Snij de tomaatjes in acht. Ontdoe de peper van de zaadlijsten en zaadjes en snij fijn.
Besprenkel de broodjes met olijfolie, leg er een plak gemarineerde mozarella op. Garneer met pepers, stukjes tomaat en oregano.

IMG_7270_resize

 

De commentaren zijn gesloten.