02-05-10

Gebraden hoevekip met citroen

Een fris zomers recept met weinig werk aan en met veel tijd om bij je gasten te zijn, wat wil je nog meer ?

Nodig:
2 bio citroenen
1 hoevekip
zout en peper van de molen
rozemarijn
laurier
1 teentje look
boter
olijfolie

Zo gemaakt:
Kruid de kip vanbinnen met peper, zout, steek er rozemarijn en look in. Stop een citroen waarin je inkepingen maakt in de poep van de kip.
Kruid de buitenkant van de kip met enkel peper (les voor mezelf: zout geeft blaren...). Maak inkepingen in de billen en doe er wat boter en laurier in. Snij de andere citroen in partjes en verdeel over de kip.
Verdeel de rest van de rozemarijn en de laurier in de schotel. Giet er nog wat olijfolie over.

IMG_7330_resize

Zet ze +- 45 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden.  (doe de truc met het vocht)

IMG_7333_resize

 

De commentaren zijn gesloten.