03-05-10

Rabarbertaart

Doorgaans maak ik hier met rabarber lekkere confituur maar een taartje gaat er ook altijd in.
De rabarber doet het trouwens prima dit tweede jaar in de moestuin, dank u wel. Indien je er koopt, neem stevige glanzende en buigzame stengels zonder vlekjes. Je kan ze ingepakt in plasticfolie maximum een viertal dagen bewaren in de groentenbak van je koelkast.

Nodig:
350 gr rabarber
Voor het zanddeeg:
500 gr zelfdrijzende bloem
350 gr boter op kamertemperatuur
125 gr bloemsuiker
2 eieren
5 gr zout
10 gr vanillesuiker
Voor de droge mengeling: meng 15 gr bloem met 115 gr kristalsuiker
Voor het beslag: 2 eieren loskloppen met 125 ml melk

Zo gemaakt:
Meng voor het zanddeeg alle ingrediënten tot een korrelig deeg en zet zeker 2 uur weg in de koelkast.
Rol het deeg snel uit en bekleed er een gefarineerde vorm mee (20cm/3 hoog).
Snij de rabarber ongeschild grof, was hem en droog hem goed in een handdoek. Verdeel hem over het deeg en bestrooi eerst met de droge mengeling en overgiet dan met het beslag.
Zet 30 à 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Een recept uit Lente

IMG_7326_resize

05:15 Gepost in Keuken | Commentaren (1) | Tags: taart, rabarber |  Facebook |

Commentaren

HMMMM lekker

Gepost door: Nancy | 03-05-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.