14-05-10

Parmiggiana van aubergines

Parmiggiana is een typisch Siciliaans gerecht dat niets te maken heeft met parmezaan. 'Parmiciana' is het Siciliaans dialect voor 'de planken in een luik' waaraan de gestapelde aubergines aan doen denken.

Gebaseerd op een recept uit dit boek maar gemakshalve de aubergines gewoon gegrild ipv in bloem en losgeklopt eiwit gewenteld om dan in arachideolie te bakken. De tomatensaus heb ik vervangen door een restje bolognaisesaus en de basilicum door oregano.

Nodig voor mijn versie en voor 4 personen:
2 grote aubergines
5 dl bolognaisesaus
2 à 3 bolletjes buffelmozzarella in dunne schijven gesneden
een flink handvol verse oregano
peper en zout van de molen

Zo gemaakt:
snij de aubergines in plakken van een halve centimeter. Grill ze. Leg lagen aubergines, saus, mozzarella, oregano, peper en zout en herhaal. Eindig met mozzarella.
Zet de ovenschotel 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden en eindig met 5 tal minuten onder de grill.

IMG_7393i_resize

IMG_7394_resize

Vervang desnoods de aubergines door courgettes.

Commentaren

Echte parmiggiana is wèl met parmezaanse kaas, niet met mozzarella.

Gepost door: Luna | 15-05-10

Reageren op dit commentaar

hey Luna, dàt zal je met hem moeten uitvechten ;-). Zijn tiramisù was trouwens ook met amaretto AAAAAAAAAAAAAARGHHH Ik probeer dit volgende keer as it should be :-)

Gepost door: one life | 16-05-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.