16-06-10

Quiche met gerookte wilde zalm en warmoes

Met eerste oogst warmoes uit de moestuin.

Nodig voor één grote of anders 6 kleintjes:
4 eieren
4 EL melk
4 EL (liefst volkoren, zelfrijzende hoeft niet) bloem,
300gr warmoes *
125 gr wilde gerookte zalm (bio Delhaize)
1 teentje look
peper en zout van de molen
olijfolie

Zo gemaakt:
Verwarm de oven voor op 180gr.
Snij de stelen uit de warmoesbladeren en snijd deze in stukjes. Doe met de bladeren hetzelfde en hou apart. Stoof de stelen in wat olijfolie samen met een teen fijngesneden look. Voeg er na een tweetal minuten de bladeren bij. Stoof nog 5 minuten. De bladeren gaan flink slinken. Duw er het water uit.
Klop de eieren op met de melk en bloem. Kruid.
Vul de vormen met warmoes, zalm en het eiermengsel. Zet 25min in de oven.

IMG_7574_resize

* Warmoes is een ouderwetse bladgroente met een milde smaak, ook bekend onder de naam snijbiet. Hoewel warmoes en snijbiet dus als synoniemen worden gebruikt, zijn de twee niet helemaal identiek. In de (biologische) handel doelt men met snijbiet op een variant met veel blad, terwijl warmoes typisch dikke nerven heeft (van warmoes at men vroeger alleen de bladstengels op). Warmoes heeft een iets hoger ijzergehalte dan spinazie. Vitamine C en calcium zijn wel degelijk goed vertegenwoordigd: respectievelijk met 37 en 87 mg.
In het algemeen kan  je dezelfde recepten gebruiken als voor spinazie, alleen is de kooktijd iets langer. Oh ja niet opnieuw opwarmen.

16:24 Gepost in Keuken | Commentaren (0) | Tags: zalm, gerookte zalm, quiche, warmoes |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.