18-06-10

Tiramisù van aardbeien

Met opnieuw een bakje van een kilo maakte ik dit dessert

Ingrediënten:
500 gr mascarpone
500 gr aardbeien
4 eieren
100 gr suiker
400 gr lange vingers (koop de échte savoiardi)
50 dl coulis van aardbeien *
1 scheut aardbeienlikeur, limoncello of sambuca

Zo gemaakt:
Eieren scheiden en wit opkloppen. Klop het eigeel op met de suiker en doe er de mascarpone bij. Voeg het eiwit voorzichtig toe. Snij de aardbeien in stukjes, bewaar enkele voor de afwerking. Dompel een deel lange vingers in de aardbeiencoulis met likeur. Bedek vervolgens de bodem van de vorm met koekjes en giet daarop een laag van het mascarponemengsel en een laagje aardbeien. Bedek die laag opnieuw met de koekjes gedompeld in de aarbeiencoulis, een laag mascarponemengsel en een laag aardbeien. Herhaal dit tot de vorm gevuld is en eindig met een laag mascarponemengsel. Plaats de schotel minstens 1 nacht in de koelkast.
Decoreer voor het opdienen met aardbeien of cacaopoeder of waarom niet beiden ? 

*Coulis van aardbeien
Nodig:
500 ml water
250 g suiker
1 vanillestokje of een pakje vanillesuiker
1 partje citroen
400 g aardbeien
Zo gemaakt:
Kook het water, de suiker, het vanillestokje en het kwartje citroen gedurende 15 minuten. Laat goed afkoelen, giet over de aardbeien en mix. Zeef de siroop.

Zijaanzicht, geen gezicht ...

IMG_0051_resize

 

De commentaren zijn gesloten.